Asi je to otazka hlavne pre slobodne mamicky. Tou sa ja zatial len stanem. Od zaciatku tehotenstva som sama, absolutne na vsetko. Teraz pocas sviatkov tu samotu vnimam viac nez obycajne - pretoze "laska" sa v tomto obdobi na cloveka hrnie zo vsetkych stran a tazko sa mi s tym bojuje. Asi to budem vnimat inak az sa babatko narodi, ale predsa len to bude iny druh lasky a ziadnej podpory zo strany nejakeho partnera sa mi nedostane.. Ako s tym bojujete?
@1lili nebojuj s tym - vezmi to tak ako to je.
a ked to budes najmenej cakat, pride do tvojho zivota chlap a uplne vsetko od zakladov zmeni 🙂
@kaktusik007 ja viem, len ono sa to povie, nebojuj s tym, ked je clovek cele dni sam doma..
@1lili, ak Ti je ťažko kľudne si poplač. samota občas prepadne myslím, že každú z nás. cez sviatky je to silnejšie. ale to, že nie je partner, nie je koniec sveta. 😉 dieťatko Ti vyplní veľa času a lásku, ktorú od neho dostaneš... je to bezhraničná láska bez podmienok, bez obmedzení, proste čistá láska, ktorá Ti dodá silu zvládnuť všetko aj bez podpory. 😉 a určite máš vo svojom okolí niekoho, kto Ťa má rád: rodina, kamarátka,... netreba byť zbytočne hrdá a pozvať týchto ľudí na kávičku vianočnú. 😉
ahojte maminy ja som tiez zostala sama , aj ked otec sa o maleho zaujima, no o mna uz nie, som z Bratislavy a nemam ziadnu kamosku v mojej situacii nakolko som bola 5 rokov vo vztahu a kamosky som nejako stratila a tie co maju partnerov tie sedia vacsinou doma, mam rocneho synceka a 17 rocnu dceru no ta studuje v Kociciach a rada sa yoznamim s maminou na materskej co je sama
ahojky a odkial si, ja som nastastie aspon financne sebestacna inac by som si to asi hodila ale kamoska by bodla a najlepsie ze este som po nom zdedila aj psa tak sa neviem na dlhsie pohnut z domu
ja som v Ruzinove , ty si sama s dietatkom a co mas chlapceka ci dievcatko.Ivet
maly je nadherny ak sa vola ,kde v petrzalke byvas?
jasnacka mozeme
neboj,nie si sama. aj my čo sme rozvedené sme na tom rovnako.ja mám 3 deti,som bez partnera a ver ked mi je ťažko,stačí sa pozrieť na ne,že sú zdravé a jem mi lepšie. dcéra je na VS,syn sa sám dostal hrať za úspešný klub,mladší je taký anjelik a ked ti dieťa povie,že ,,maminka neboj zvládneme to" tak ťa vždy poteší ich úsmev,ich úspechy a ver ja som si našla na nete veľa kamaratok,ktoré osobne nepoznám,ale vždy sme sa nejak povzbudili,ked nám bolo zle. máš najvzácnejší poklad pri sebe- svoje dieťatko a my ženy sme bojovníčky a zvládneme všetko.
Ahoj,aj ja som v takej situácii...som rozvedená sedem rokov,ale stretla som niekoho,všetko bolo fajn...ale nakoniec,ked som bola tehotná,našiel si 16ročnu kravu a my sme samé..mám dve deti a tiež mi býva smutno,detičky nám dajú lásku ale predsa aj chýba objatie a ten pocit,že niekoho mám..ale tak už som si akosi zvykla...
Ahojte mamicky... ja som sama uz od tehotenstva moj partner ma psychicky nicil stale len plac hadky... tehotenstvo bolo uplne super mala som vela kamaratiek okolo seba malokedy som sa cilila sama samozrejme chilky uskosti su aj myslienky ze ake by to bolo krasne keby sme sa s dietatka tesili dvaja... ale poviem vam taka stastna aka som teraz som este nebola ako sa mi narodila dcerka svet je hned krajsi ... ked mi je zle dam si niaky ciel napriklad zacala som chudnut cvicit venujem sa stale malej.... nechcem si ani predstavit ake by to bolo keby sme boli stale spolu... brrr ... prajem vam vsetkyyym vela vela stastia a aby ste nasli to co v zivote hladate 🙂)
Ahojte maminky 🙂 Ja som tiez s dcerkou sama...uz 3roky...je to pre mna velmi tazke a neako sa stym, neviem zmierit....a kamosky som mala vela...ale ked som bola v takom vztachu a narodila sa i aj dcerka tak uz nemam ziadnu po case aj oni mali svojich priatelov a teras deti...je mi tak tazko preto lebo sa nemam s kym porozpravat a hlavne ze nemam s kym ist von troska sa odreagovat s neakou kamoskou...ak bi sa nasla neaka s podobnym problemom budem velmi rada ked sa mi ozve cez IP . Okolie Ds,Sc.Samorin a okolie
Ahojky chcela by som poprosit ochotne slobodne aj vydate mamičky o názor na postavenie slobodných matiek v spoločnosti - ide o anonymný dotazník pre diplomovú prácu, v prípade že sa niekto ochotný nájde link pošlem správou....
ahoj 1lili, budem na teba myslieť, lebo viem, že ako sa cítiš, aké myšlienky máš, a že ti je niekedy nanič..mňa nechal priateľ hneď ako sa dozvedel,že som tehotná, celé tehotenstvo som cítila úzkosť, samotu, podrazenosť.....cítila som neskutočnú hambu,(keď mi začalo rásť brucho, hambila som ísť aj von, pretože,kde som žila každý vedel, že ma nechal priateľ, cítila som tie pohľady, ohovárania..
priatelia ma pekne postupne nechali, bola som na všetko úplne sama, aj na zlé aj na dobré, neskutočné obavy čo bude, či budem mať nielen zdravé (ale hlavne psychicky zdravé dieťa..keďže som veľa plakala,)ako to zvládnem, čo tomu drobčeku budem vedieť všetko dať ..lebo ani finančne som nestála bohvie ako..
a ešte som sa k tomu dostala do nemocnice, na 3 mesiace..no to bola hrôza, tiež každé len pokukoval, a hlavne to bolo ťažké, že každý mal samé návštevy..manželov denno-denne, baby behali s usmiate, láskyplné... a ku mne maximálne rodičia prišli..
na jednej strane som sa tešila, ale aj neskutočne bála a nebola osoba,ktorá by ma objala a povedala to ok. Bola to najväčšia skúška v mojom živote, Momentálne má malý 3 roky, a som nesmierne šťastná,že je tu so mnou. Prajem ti veľa výdrže, bude to oveľa lepšie, to ti sľubujem, držím palčeky
@sisi78 ked si tak pisala som myslela ze som to ja pisala🙂 mam taky isty pribeh aj moja dcerka ma 3roky 🙂
@sisi78 @turbuliatko no dievcata, presna takto sa zacina aj moj "pribeh".. tiez som bola istu dobu v nemocnici, rovnako som zazila vsetky tie navsevy manzelov a partnerov ostatnych.. medzitym sa mi narodila malinka - v porodnici to vyzeralo dost podobne, aj ked teda prisli za mnou aj priatelia a rodina, ale predsa len, ked som videla tych stastnych oteckov.. no a este stale mi to nerobi uplne dobre, ked tie stastne rodinky vidim v obchodoch, v podstate aj tu na MK na tych fotkach, vo forach a podobne... ale dcerka je krasna, zdrava a to ma samozrejme tesi. Teraz ma aj dost zamestnava, takze uvidim, co prinesie buducnost..
prvé slovenské denné vlogy https://www.youtube.com/channel/UC5mKrR4o_Q75Bk...
ahoj netrap sa urcite mas rodicov ktory ta lubia aj babo ta lubi co chvilka sa narodi a budes mat ine myslienky nebude cas na smutok 🙂