Ako zvládate prácu a starostlivosť o deti, keď nemáte partnera a ani starých rodičov?

tinatitti
18. nov 2021

Dievčatá, tie, ktoré ste samé s deťmi, ako zvládate prácu a starostlivosť o deti keď nemáte partnera ani starých rodičov? Proste ste na deti úplne samé. Kto vám vie vypomôcť? Kde nájdem nejakú spoľahlivú náhradnú starú mamu? Príp nejakú opatrovateľku.

desore
18. nov 2021

@tinatitti Nahradna stara mama bude iba za peniaze. Necakaj, ze ti bude niekdo deti strazit. 1, 2x do mesiaca ti moze vypomoct kamaratka, popripade suseda.
Myslis, ze ked si najdes partnera, tak sa bude triast od nedockavosti? Este 1 dieta ano, ale 2 urcite nie. Mas sancu najst chlapa, ktory nema kde byvat a v mene lasky sa k tebe nastahuje. Treba si dat dole ruzove okuliare. Nie su pesimistka, iba tvrda realistka. Prepac za uprimnost.

tinatitti
autor
18. nov 2021

@desore nehľadám si partnera. Žiadneho nechcem. A áno, náhradná starká za peniaze. Je mi jasné, že nie zadarmo.

pribinak
18. nov 2021

@tinatitti ja som strážila kamoske syna keď chodila na brigádu, zdarma. Nechcela som nič. Bol to rovesník môjho syna, spolu sa pekne prehrali
Nemáš nejakú kamosku či susedu?

vitriolka
18. nov 2021

@tinatitti skus na domelia.sk

tinatitti
autor
18. nov 2021

@pribinak kiež by, ale nie....

desore
18. nov 2021

@tinatitti Treba sa popytat susediek, ci by nechceli, popripade nech ti niekoho odporucia.

amelie2017
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elizabet173
19. nov 2021

@tinatitti tiež som strážievala susedke deti, samozrejme zdarma, ak nemáš kamarátku, skús nájsť, aj prostredníctvom inzerátu, možno v podobnej situácii, že by ste si vypomohli navzájom. Poznám starší manželský pár, nemajú vlastné deti, robia babku a dedka trom deťom, ktoré síce majú babku aj dedka, ale dedko je prepitý a babku nezaujímajú. Chodia ich strážiť aj keď sú choré, deti k nim chodia na prázdniny. Možno aj to bola cesta, skús.
@desore ty nemáš vo svojom okolí rodiny, kde sa muž stará o deti svojej partnerky? Lebo ja áno, jedno úplne bežne, aj dve. Väčšinou ten muž má svoje dieťa alebo deti, ktoré má napr. každý druhý víkend, ale môže byť aj slobodný alebo vdovec. Dokonca moja známa mala tri, z toho dvojčatá, zoznámila sa so slobodným mužom, spolu majú štvrté, žijú spolu už roky. A vôbec to nebol muž, ktorý nemal kde bývať, mal dvojizbový byt, jeho rodičia im ho potom vymenili za štvorizbový a nasťahovali sa do jeho dvojizbového. Ešte stále existujú aj normálni muži, jedného mám a tiež mal svoj byt, ja som mala tiež svoj, obaja sme mali deti, sme spolu roky, všimla som si aj v inej téme, že píšeš žene, ktorá uvažuje o rozvode, že si muža nenájde, prečo tie predsudky?

0silvia0
19. nov 2021

@desore ale ved autorka nehlada chlapa... a mimochodom zivot pise rozne pribehy...

bluka2
19. nov 2021

Kedysi som mala susedov s deťmi, čo sme si navzájom zadarmo postrážili. Tu bývam ako jediná s deťmi a mám tu "náhradnú starú mamu za peniaze". Ale ona má tie deti fakt rada a už aj pýta menej, než trhová hodnota. Príklad: tu sa bežne plati 15€ za hodinu, ja platím 10€ a ešte aj z toho dostanem vždy zľavu. Som preč 4 hodiny, zoberie si 30€ a ona nielenže postráži deti, ale aj uprace trochu za ten čas a niekedy nám navarí. Radosť nájsť takú osobu, až na tretí pokus..

desore
19. nov 2021

@0silvia0 Momentalne nie, ale aj na to pride cas.

desore
19. nov 2021

@elizabet173 Nemam nikoho v mojom okoli, ani kamaratky, susedia, z rodiny, dokonca ani v praci. Iba 1 spoluziacka zo SŠ, porodila mu ich spolocne dieta ( jej 3.dieta)a opat je sama.
Co citam, zistujem, ze druhi partneri su vacsinou druhi pre nejaky dovod. Cest vynimkam. Vacsina matiek, ktore maju hlboko do vrecka, uz drzia " ust a krok", lebo to nedokazu dat financne. Prvemu muzovi by vykrikovali, pri druhom uz sklopia usi.

elizabet173
19. nov 2021

@desore tak to potom žiješ v úplne inom svete ako ja. Moja naj kamarátka mala ex bula, ktorý im zaplatil luxusnú dovolenku a keď sa vrátili, tak ich išli odpojiť od elektriky, lebo si zrušil trvalý príkaz a jej o tom nič nepovedal...to je len jedna z chuťoviek, čo predvádzal. Rozviedla sa s ním a takmer dvadsať rokov žije s druhým, ktorý sa stará rád o jej dieťa. Bývajú v jej byte, on má dom, ktorý prenajíma. Takže nie vždy ten rozvedený muž musí byť vadným kusom. Na lyžovačku sme chodili s párom, kde si slobodný muž zobral rozvedenú mamičku s dieťaťom, ona síce bývanie nemala, ale nemusela sa sťahovať k nemu, vo veľkom rodinnom dome žila už len jej mama sama, nakoľko je jedináčikom. No jemu sa nechcelo zo svojho bytu, je dosť veľký, tak sú tam doteraz, aj keď jej mama už nežije. Jej syn ho dokonca v škole kdesi uviedol ako otca, čo sa samozrejme nezhodovalo so skutočnosťou, ale tak bol ešte malý. Mohla by som pokračovať do nekonečna. Jasné, že sú ženy, ktoré majú hlboko do vrecka, ale nemusia držať hubu a krok. Je len a len na nich, čo so svojím životom urobia. Moja sesternica po rozvode ostala s dvomi deťmi, pár kusmi nábytku a trochu peňazí, ktoré nestačili ani na garáž. Pracovala, popri tom študovala, dnes má svoj byt, plus ďalší, ktorý prenajíma, deti dospelé, má priateľa, ale každý žije vo svojom byte, raz trávia víkend u jedného, raz u druhého, takto im to vyhovuje. Takže to držať hubu a krok je často len pohodlnejšie, ako postaviť sa na vlastné nohy. Sama som žila nejaký čas po rozvode sama, nebolí to, mala som dieťa na VŠ v zahraničí a dala som to. Práca, plus ešte jedna, plus brigáda, bolo to o držku, ale vedela som, že je to len na dva, tri roky, kým sa tam rozpozerá a bude schopný sa živiť sám. Samozrejme, finančne sa podieľal aj jeho otec.

tinatitti
autor
20. nov 2021

@desore ty si daj niečo na nervy, nehľadám chlapa a ani nebudem! Čo si ty nejaká veštica? Ze hneď vynášaš súdy nad ľuďmi???

elizabet173
20. nov 2021

@tinatitti nerieš, ona si tu niečo kompenzuje, aj v inej téme, všetky rozvedené ženy podľa nej musia skončiť na mizine, nešťastné a trieskať si hlavu, že sa rozviedli. Mali sa obetovať....v žiadnom prípade nie som za to, aby sa dvaja hneď leteli rozvádzať najmä ak majú deti, ale viem, že pre rozvod sa žena nerozhoduje ľahko a ak sa preň rozhodne, tak si je hádam vedomá toho, že to bude náročnejšie. Ale ani náhodou to neznamená, že musí byť nutne nešťastná, alebo nešťastné musia byť deti. V inej tíme dáva ako príklad dvoch lekárov, majú tri deti, on má bokovku, s ktorou má aj dieťa, no v manželstve zotrvali, ona sa "obetovala". Čiže sama seba zbavila možnosti nežiť v pokryteckom vzťahu a deťom ukázali, že muž môže kľudne ženu podvádzať, mať dieťa s inou a žena bude doma šúchať pätami. Zaujímavé je, že sa obetuje práve tá, ktorá to v manželstve myslela úprimne a nezháňala iného. Lenže život máme len jeden, nemá reprízu, ako si ho zariadiš, tak budeš mať. To, že potrebuješ niekoho k deťom, je dočasný stav, keď budú väčšie, nebudeš to potrebovať. Verím, že niekoho nájdeš, možno aj tu na MK, držím palce. A s tým chlapom to celkom nezavrhuj, aj keď teraz je to pochopiteľné. Ja som tiež bola spokojná sama s dieťaťom, život som si upratala, bolo mi fajn, aj keď niekedy smutno. Ale prišiel on a aj keď som si nahovárala, že mi chlapa netreba, on bol našťastie vytrvalý. V každom prípade ti želám, aby si bola spokojná a šťastná.

0silvia0
20. nov 2021

@desore a co ak na to pride cas? Ved to je jej vec, nie?

elizabet173
20. nov 2021

@0silvia0 nie, po rozvode musíš byť nutne nešťastná, je jedno čo s mužom alebo bez. 😉

0silvia0
20. nov 2021

@elizabet173 no to je tusim druha anita666 ci aky to ma nick😵

tinatitti
autor
20. nov 2021

@elizabet173 ďakujem

elizabet173
20. nov 2021

@0silvia0 to nie, tá má iné priority

desore
20. nov 2021

@tinatitti 1.) Ja som Ti slusne napisala, nechapem, preco si sa na mna osopila.
2.) Nemusis si hladat chlapa, ved jedneho dna pochopis, ze nez ludskeho tepla sa zit neda.
Kultura tvojho slova svedci o jednoduchosti tvojho ducha. Pekny den prajem! 😉

desore
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
alchemilkazltozelena
20. nov 2021

@tinatitti teba si pamatam z inych diskusii, mrzi ma ze ti nevyslo partnerstvo, drzim palce aby si vsetko zvladla...