Ako zvládate deti, medzi ktorými je 4-ročný rozdiel ?

8. jan 2020

Má niektora z Vas medzi detickami 4 rocny rozdiel??ako to zvladate?pomahaju Vam starsie deticky??nežiarlia??

kika831
8. jan 2020

Ahoj, medzi nasimi chlapcami su 4 roky vekovy rozdiel. Musim povedat, ze prve takmer 2 roky bol des- ziarlivost neskutocna. Sice ked sa mladsi narodil, tak bolo vsetko ok, ale asi po pol roku zacal starsi syn neskutocne ziarlit a robit zlobu. Teraz ked ma mladsi 3, tak konecne sa spolu zacinaju aj pekne hrat a pomaly sa to cele upokojilo.

veronikaszabova
8. jan 2020

Mam 5r - chalani.
Starsi vie mladsieho postrazit na chvilku, ked treba. Zahrat sa spolu nezahraju.
Neziarlia na seba.

ukulela
8. jan 2020

bez troch dni 4 roky presne. nejako aktivne nepomaha, resp len pride povedat - place, udrel sa, ... ale pomoze v zmysle, ze poprosim, aby odniesol plienku, podal tricko ....
moj neziarli, vyzaduje si pozornost, to ano, ale teda neprenasa ziarlivost do nejakej zloby na brata. mladsi uz ma cez rok, spolocne hranie sa este nehrozui - max mu poda hracku, hovori nanho, robi mu grimasy a mladsi sa smeje
moja rada - ja som do porodnice trepala starsiemu darcek - ze mu ho doniesol malinky bracek - to sa mu velmi pacilo. potom teplaciky rovnake, ciapky rovnake - ze su bracekoviaa. potom rozpravanie - aj ty ked si bol malinky, si nosil tento svetrik a teraz ho ma bracek. pozri, na fotke ho mas .... a tiez, ked maly place, tak take akoze dohovaranie, neplac, ked bl bracek malinky, tak bol poslusne babatko - to sa starsiemu pocita 🙂 ze je pozitivny vzor ...
neskor sa uz spolu trocha aj zahraju ked maly prestane vsetko nicit a bude chciet spolupracovat - teraz mu starsi postavi vezu a maly - AKTUALNE ROCNY - ju zbombarduje, ...

miadi
8. jan 2020

No uvidime o 2tyzdne. Zatial sa velmi teši na braceka. A robi si plany ako ho bude drzat kupat ucit ho robit kotrmelce ked bude vacsi .Zalezi od povahy Mozno aj pohlavia toho starsieho surodenca. Moja si robi cele teho prax s cudzimi drobcami vonku ich hojdala brala za rucicku zatial je nadsena z babatok ale najviac toho v brusku. ZiarlIvost sa zatial prejavuje tak ze sa niekedy hra ze ona je tiez babo. Vselico si predstavuje do buducnosti. Ako ked maly bude mat 3roky a nebude chciet byt v autosedacke ale v podsedaku ( ona este je v autosedacke a nema ju rada nevie sa dockat podsedaku) pomaha mi uz teraz ked sa jej chce masiruje mi nohy. (Jemnucko hladka 😆efekt to nema no je to prijemne) pomaha vyniest kos s pradlom hore schodami. Takze ochota tam je. Pecie somnou vyklada umyvacku atd. Tym ze je to chlapcek vie ze vzdy bude ona moje najoblubenejšie dievcatko. A on nas najoblubenejši chlapcek. Uz sa ho len dockat. ( rozdiel 4.5r)

vulka
8. jan 2020

Medzi našimi sú tiež 4 roky, ale sú už väčší. Syn má 12, dcéra sa za ním tak drala, že sme ju dali do školy v 5 rokoch. Chodí tam už 3. rok, je nadšená. Syn je zodpovedný, takže na ňu dohliadne keď treba a je schopný aj čo-to privariť, ak si to situácia vyžaduje. Ale nieje to taká tá neuveriteľná súrodenecká láska. Normálne sa aj pohádajú, požalujú na seba.