Ako zvládať návštevy bývalého partnera?

19. okt 2024

Ženy ako to zvladate? Lebo ja vobec…uz su to takmer 2 roky, co nas opustil ( prisiel na to, ze rodinu nechce az ked sme rodinu vytvorili) strasne ma to zlomilo, zranilo,proste som sa zlozila z toho
Ex pride pozriet dieta tak raz za 2-3mesiace medzitym “ani mu ani bu” nekontaktuje sa s nami- za co dakujem pretoze ked pride alebo ma prist tak to nedavam, dva dni som z toho roztrasena, boli ma hlava, som v strese, ked dojde nepozeram na neho, nebavim sa s nim vobec ani slovo, za ten cas co je tu sa celkom snazi dietatu venovat
Na jednej strane mi to je luto, ze niesme rodina, ze sme mu za to nestali, ze moje dieta vyrasta v nekompletnej rodine, na druhej strane mam zlost taku velku krivdu preco to urobil ked mame tak skvele dieta a ja som sa fakt snazila 😕
Citim sa v jeho blizkosti tak mala, tak bezvyznamna, tak trapna, skareda…ked odide vzdy placem a par dni sa musim davat dokopy, potom je zase dobre
Ale dokedy to tak bude? Psychicky ma to depta…

cookie29
19. okt 2024

Prosim Ta, zajdi za psychologom, nech mozes proste otocit stranku. Keby to bolo cesrtve, ale 2 roky je dost dlhy cas na to, aby si mala taketo stavy a profesionalna pomoc by nezaskodila nech sa mozes posunut dalej. Urob to pre seba a pre Tvoje dieta.

autor
19. okt 2024

Dakujem za taku radu fakt…

autor
19. okt 2024

1.5 cca

sevrin
19. okt 2024

@cookie29 vôbec nezáleží ako dlho to je. Keď zažiješ nejakú traumu, ktorá ti prevrátila život naruby, tak ešte aj po 10 rokoch môžeš mať pocit, ako keby sa to stalo včera.

pribinak
19. okt 2024

Oblec dieťa dole pri vchode odovzdaj a zavri dvere. Nie si povinná ho vpúšťať do bytu a tváriť sa že jeeeeej prišiel ocko

Stretnite sa v hracom kutiku, ty odidi behať po obchodoch a on nech sa venuje, alebo ihrisko

A psychológ nie je úplne od veci ak si 2 dni z jeho návštevy k.o.

domka222
19. okt 2024

Načo ho držíš vo svojom byte? Obleč dieťa a odovzdaj pri dverách. Takto sa ideš trápiť dokedy? Tým, že chodí k tebe do bytu a máš ho na očiach, živíš len zbytočné možno ešte nádeje.

sweetlife001
19. okt 2024

Čo je zlé na tom, že ti poradili psychológa ? Tak keď si dva dni predtým roztrasená a pár dní potom sa dávaš dokopy to nie je celkom normálne a asi si v tomto nevieš sama pomôcť keď to trvá skoro dva roky.
A v prvom rade by dostal dieťa, dohodla by som sa kedy ho donesie naspäť a dovidenia. Načo také divadlo, nepozriem sa naňho, nepoviem mu ani slovo, veď to musí byť totálne nepríjemné pre všetkých troch.

sante81
19. okt 2024

Nepúšťať do bytu, to že sa venuje raz za 3mes ešte z neho otca roka nerobí. Dúfam že ti aspoň posiela výživné

autor
19. okt 2024

Dostane tu clovekajinu odpoved ako to, ze ma ist k psychologovi? Fakt ako velka vdaka
Aspon keby sa ozvali take co to zazili

zmrzlinka2021
19. okt 2024

Prečo to urobil? Lebo nechcel s tebou zostať iba kvôli dieťaťu. Neplánoval s tebou možno budúcnosť. Prípadne sa zľakol, žeby boli na neho tlaky, aby si ťa vzal. Vzťah len kvôli dieťaťu nie je veľmi šťastné riešenie.

autor
19. okt 2024

@sevrin dakujem pekne ano mate pravdu

autor
19. okt 2024

@pribinak dieta na neho nieje zvyknute, nechcem ho nechavam s dietatom osamote
Neverim mu

autor
19. okt 2024

@pribinak byvam na dedine takze takato varianta neexistuje ze detsky kutik a ja mam niekde ist

autor
19. okt 2024

@sweetlife001 dieta je malicke este, nevnima to ze sa s nim nebavim
Pretoze sa tvari ako keby sa nic nestalo a je uplne v poriadku ze rozbil rodinu lebo nemal cas pre seba

autor
19. okt 2024

@sante81 posiela

kveova
19. okt 2024

ked si bude musiet poradi si🙂 osobna skusenost …..

vyzivne aspon posiela?

otec roka teda raz za 3 mesiace🙈

presne ako pisu baby vyssie, nech si idu mimo bytu a ty si najdi konicek, pripadne obchody a venuj sa sebe, ten cas ti dobre bodne 🙂

13uzivatelka11
19. okt 2024

A prečo sa hneď ofucis za to ze ti tu radia psychológa? Ved to je úplne normálne a každý, aj ten co ma šťastný vzťah a rodinu by sa mal starať o svoje duševné zdravie.. A navyše ten psychológ ti môže dať aj dobre rady, ako sa zariadiť s bývalým, aby to aj tvoje dieťa zvládalo co najlepšie.. Sama si evidentne fakt pomoct nevieš a žiadne rady z MK ti nepomôžu, keď ťa to až takto depta.. Alebo keď nechceš psychológa, sú aj iné alternatívne a možno rýchlejšie cesty.. Ale to asi tiež nebudeš chcieť prijať..

lilix22
19. okt 2024

ani ja nezijem s maleho otcom a mam to podobne a nie su to dva roky ale uz 4 a pocity mam podobne,je to presne o tom ze mas pocit krivdy a plus hlava a rozum ti nedava preco to takto dopadlo ked to dieta je take skvele a ex sa tvari pred ostatnymi ako jemu na tom svojom dietati zalezi. Ja som z toho tiez na nervy a aj pomedzi ak si nanho spomeniem. POdla mna je to o tom ze ty si k nemu citila asi viac nez on k tebe a proste cele ta to velmi zranilo. Nie som si ista ci to prejde, ja si myslim ze psycholog a ani psychiater nepomoze, mne teda isto nie. Proste sa stym treba naucit zit. Ono sa to uz nezvrati aj ked mozno tajne dufas, najlepsie by bolo keby sa ti podarilo si najst niekoho kto by bol tebe novym partnerom a dietatu dobrym otcom.

autor
19. okt 2024

@zmrzlinka2021 zili sme spolu 10 rokov este pocas skoly, po skole skuska 2 roky byvania spolu ci nam to pojde, nasledne naplanovana svadba, o dieta sme sa snazili takmer 3 roky, vsetko bolo planovane

autor
19. okt 2024

@kveova posiela
Byvam na dedine v dome nic take neprichadza do uvahy dieta mu nedam bez toho aby som na to nedohliadala jednym okom

autor
19. okt 2024

@13uzivatelka11 Zazila si to?

zmrzlinka2021
19. okt 2024

Autorka, pre mňa osobne je taký človek ľudským odpadom . Je ok nevstupit do manželstva, ale spraviť snúbenici dieťa a opustiť je chrapunstvo.

pribinak
19. okt 2024

Stále môžeš odovzdať dieťa pri bráne a zavrieť a zas si dieťa pri bráne vyzdvihnúť

A nemôžete sa stretnúť niekde? Však tá dedina kde byvas snáď nie je 300 km od nejakého mesta, kde taka hernicka či indoorove ihrisko je

autor
19. okt 2024

@lilix22 dakujem za pochopenie
Moje pocity pochopi len ta zena co to zazila
Hoci si ma velmi nepotesila ze aj po 4 rokoch to stale nieje dobre..
Nemyslim si, ze sa nam podari najst k sebe niekoho

autor
19. okt 2024

@zmrzlinka2021
@zmrzlinka2021 do manzelstva sme nestihli vstupit kedze som otehotnela a svadbu som nechcela riesit kedze som okamzite bola rizikova pacientka
Ja viem, je to chrapunstvo mas pravdu, najhorsie je, ze on si mysli, ze je vsetko v poriadku a este sa ofucal, ze co ho neviem privitat s kavou a nejakym kolacom.. je mi z toho smutno fakt je mi z toho velmi smutno

autor
19. okt 2024

@pribinak no dva vacsie mesta poblizku nic take velmi nemaju, mimochodom nejazdim takze nie nieje to mozne

michaela789
19. okt 2024

Nehnevaj sa ale na každú konštruktívnu radu, ktorú som tu čítala si sa nastavila nepriateľsky alebo zamietavo.
Psychológ? Výborná rada. Nechápem, ty žiješ ešte niekde v roku 92, keď k psychológom chodili len tí, ktorým "šibalo"?
Tak si doma plač týždeň pred aj po návšteve idiota, ktorý nemá hodnoty a prenášaj to na svoje dieťa.. ako čo čakáš, že ti tu kto poradí? Tvoje stavy nie sú normálne a mala by si ich riešiť. Hýčkanie o tom, aké to máš ťažké a podobne môžeš vybaviť aj potom. Toto je evidentne dôležitejšie, aby ťa jeho návštevy nevyhadzovali z bežnej prevádzky, keďže máš na zodpovednosti dieťa a naozaj to ľahké nemáš.

sante81
19. okt 2024

Manželstvo nieje záruka , že vzťah vide. Mne psychológička nepomohla. To pochopí žena ktorá prežila to isté. Tu bolesť , pocit krivdy.

domka222
19. okt 2024

Nie,nepodarí. Pretože ty ešte stále tajne dúfaš. Ja zase neviem pochopiť ženu, ktorá sa tým, že chlap nechce byť s nimi a vykašle sa na nich, zožiera dva roky. Správala by som sa presne tak,ako sa zachoval on. Úplne chladne a odmerane, bez toho,že by ma ohľadom neho dokázalo niečo rozhodiť čo i len na chvíľu, nie ešte dva dni.

13uzivatelka11
19. okt 2024

Zažila som si toho dosť na to, aby som si to teraz musela liečiť dušu, keďže to ovplyvňuje aj môj terajší vzťah..možno kebyže sa o svoje duševné zdravie starám skôr ako som spoznala manžela, mohli by sme byť teraz dokonale šťastní, ale nie sme, keďže som skôr neriešila moje traumy a zablokované emócie 😉

autor
19. okt 2024

@zmrzlinka2021 pride sem ako nejaky geroj otec roka po 2-3 mes kedy o moje dieta ani len nezavadil a mysli si, ze je tovsetko v poriadku pretoze ved pride, vzdy donesie nejaky darcek, pofoti sa s dietatom a posle mi vyzivne
Bohuzial dal prednost svojmu pohodliu ako vlastnej rodine a vobec ho to nemrzi
Pretoze nema cas na seba, nema cas na svoje konicky a priatelov, dieta vela stoji, o dieta sa treba starat, nikde nemozme ist kvoli dietatu, no asi lebo novorodenca nezbalis do tasky a ono sa medzitym samo prebali nadojci aj uspi
Je mi z toho fakt smutno a citim zlyhanie ako zena a matka