Ako zariadiť 2izbový byt, mamička a 2 deti?

jahodkaivuska
22. jún 2019

Zostala som sama s 2 detmi-12 a 2r. Stahujeme sa z domu do maleho 2i bytu. Doteraz malo kazde z deti svoju detsku izbu no kedze to teraz nebude mozne, neviem ako zariadit byt. Dat deti spolu do jednej izby a ja budem mat tu druhu ako spalnu, alebo starsie dieta bude v izbe so mnou a malemu nechat izbu pre seba? Poschodova postel pre deti alebo samostatne postele? Prosim, ak su tu maminky ktore maju podobnu situaciu, ako ste to zariadili? Popripade ak mate nejake napady...budem vdacna.

ja197
22. jún 2019

Malému 2r nechať izbu pre seba a 12r spolu s tebou ? Skôr naopak by povedala...malý ku tebe, väčší sám zatiaľ, kým malý podrastie tak väčší pôjde aj na strednú školu, možno internát tak potom ku nemu šupneš aj menšieho...ty budeš časom tiež určite potrebovať svoje súkromie, ak si časom niekoho nájdeš

katulik123
22. jún 2019

@jahodkaivuska určite deti nech sú spolu, ale asi zatiaľ nech starší je sám keďže 2r je ešte malý. A záleží ako chcete. Ak, tak kľudne aj poschodové to by som sa pýtala syna staršieho ako by on chcel. Ak by chcel. Lebo nie každý má rád poschodové postele... Ale ak tak kúpiť takú ktorá sa dá rozložiť na 2 samostatné postele.

Ale bolo by ti lepšie keď ty budeš spať v "obývačke" napríklad si kúpiš rozťahovací gauč na spanie. A oni svoju vlastnú izbu. 🙂 Teraz je mladší ešte malý možno, ale myslím, že o rok cca, kľudne by mohol spať v izbe s bratom.
Aj keby si s nikým nebola. Určite bude ti viac vyhovovať byť sama. Či len si pozrieť telku keď zaspia a podobne.. Proste súkromie

lucka12399
22. jún 2019

@jahodkaivuska ja by som ich nechala spolu.. alebo keby uz tak isto by som radsej nechala izbu pre seba starsiemu..

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lindusss2016
22. jún 2019

Tiez som nepochopila, ze 12 r s tebou a 2 r sam? Za mna dost nelogicke. 12 r by som nechala izbu pre seba, maleho zatial so mnou, neskor im to nejak predelit, aby aspon sukromie trosku mali. V kuchyni, pokial sa da, by som zriadila aspon taky "obyvackovy" kutik, proste priestor, kde budete spolu. Tazko ti odpovedat, kedze nepozname dispoziciu bytu. V niektorych bytoch su kuchyne tak, ze aj tam sa da spravit predel a aspon postel pre teba, aj my sme tak chvilku byvali. Skus sem hodit aspon podorys bytu s vymerou

pribinak
22. jún 2019

Decka spolu, ved su to súrodenci. Trosku sa bude musiet kazdy prispôsobiť. Ale to im neuškodí 🙂 skor naopak, budu mat pekny vztah

alexa21
22. jún 2019

@jahodkaivuska decka spolu a ty v obyvacke,dnes sa dakju kupit pohodlne roztahovacie gauce aj s uloznym priestorom.
My sme tak dost dlho fungovali a vyspali sme sa aj dvaja.

sweetlife001
22. jún 2019

Tiež nechápem načo by malo mať 2 ročné dieťa izbu pre seba a 12rocny skoro pubertiak spat s matkou v izbe? Náhodou si sa nepomýlila? Ja by som v jednej izbe spravila detskú izbu a druhá by bola obývačka kde by som spala ja plus možno aj s tým maličkým, ale starší by mal byť určite v detskej izbe a nie pri tebe to aký má zmysel,si myslím že ten straší potrebuje kus súkromia .. a postele by som dala ak sa vojdú tak oddelené, nepáčia sa mi vôbec poschodové, ale každý má iný vkus.

veronice
23. jún 2019

Cely zivot som byvala s bratom v jednej izbe (do 27r - kym som ja konecne po 2 rokoch hladania nasla byt a on sa ozenil) a nemali sme s tym nikdy vaznejsi problem. Postele sme mali oddelene, poschidove nepripadali do uvahy nakolko sme z nich kazdu noc padali :D zavisi aj od toho aka velka izba pre deti je. Ak mensia, tak poschodovka sa hodi pre usetrenie miesta. Ak ma aspon 12m2 tak kludne oddelene postele ale urcite by som ich dala spolu do izby. Druhu izby ries ako spalno obyvacku a vybavene 🙂

skiwia
23. jún 2019

Tiez sa mi zda lepsie riesenie nechat 12/rocneho sameho a 2 rocny nech je pri mamine (alebo so surodencom i ked 2 rocny ma ine potreby asi by sa to tazko zladilo...?)

eliska13
23. jún 2019

@jahodkaivuska ked doteraz mali vlastne izby, tak maleho by som si nechala pri sebe v obyvacke a hracky nech ma pri starsom tam sa bude hrat a spat s tebou aj, ked pri takom dietati su hracky vsade

eliska13
23. jún 2019

@jahodkaivuska a co chcu deti?chce starsi mat izbu s mladsim?ak by boli spolu tak urcite poschodove postele

mamcotka
16. aug 2019

Urcite starsi potrebuje sam izbu a ty s mladsim v druhej.