Ahojte. Bude toho viac....
Ženy, matky... ako zvládate že ste ostali na deti samé? myslím tým naozaj samé, bez rodiny... tá mi totižto chýba, mám len mamu a povedzme že príde raz za uhrský rok..
Ex sa stará, vzorovo. Vobec neviem ako zvládnuť nejaký môj život a náš život s malým. Je ešte malinký, má 1,5roka. Takže som s ním 24/7. Avšak viem, že skôlkou sa nič nezmení, akurát tak nastúpim do práce. Inak to bude ten istý kolobeh. Vobec neviem ako sa na zvyšok života pripraviť. Mala som tak super život, samé cestovanie, turistika... Teraz... Mám 20kg navyše, pribudol prvý šedivý vlas a samota. A najhoršie je, že takto to bude kým malý nebude fakt že samostatný. Vobec neviem ako sa na to všetko pripraviť. Vlastne sa na to pripravujem už 11 mesiacov (od rozchodu s ex) a mám pocit že stále som vo väčšej a väčšej depke a temote.. ako keby to svetlo na konci tunela bolo tak strašne daleko že len chcem nech idem rýchlikom.
Moje sny som odložila bokom, pridala som "naše sny", ale mám pocit že budem na taaaak veľa rokov uveznená v jednej slučke. Zvažujem jasle, na pár hodín 2-3x do týždňa, aby som si trošku oddýchla, alebo aspoň upratala byt sama a nie s malým.
Chýba mi ísť von na víno s kamoškami (nemyslím párty, len pokec a vyvenčenie), chýba mi taká aspoň občasná psychycká sloboda, vybehnúť na túru ako dakedy len tak, kúpiť si letenky len tak... Neviem, mám pocit že tak veľká časť mňa odišla, že mi z toho až preskakuje.. Viem že vybehnuť na túru a kúpiť len ta letenky budem môcť aj ked bude malý väčší a ísť sním sama bude pre mna úplna pohoda, ale ako prežiť ten čas kým vyrastie...
Finančne to nie je najhoršie, ale ani najlepšie. našťasie aspoň v tomto tá moje super mamka pomáha. Povedala som jej že by bolo fajn keby sa sem presťahuje, žije v zahranicí.. problém ale je že tam má chlapa a ona sem proste nepôjde (toto mi robí celý život).
Dokonca zo mňa vyšli aj slová že nech si ho ex zoberie do starostlivosti. So striedavkou alebo občasným spaním u neho nesúhlasí. Mama mi povedala že viac nemá dcéru a ex že si ho kľudne zoberie. Mám pocit že aj malému by bolo lepšie. Mal by babku a dedka pri sebe (rodičov z jeho strany). Na jednu stranu sa z toho cítim hrozne, ako mi to len môže napadnúť... na druhú, ja tak nevládzem žiť tento život a čo ma ešte len čaká...
Vobec neviem čo mám robiť...
Oh, no musí to byť veľmi ťažká situácia, občas a veľakrát aj pre ženy s manželom po boku je ťažké vychovávať malinke dieťa, nieto ešte sama. Bábätko a tak malinke dieťa potrebuje v prvom rade mamu. Viac ako starých rodičov, neblázni.
Píšeš, že ex sa vzorne stará. Co to znamená? Posiela peniaze? Stretáva sa s malým? Mama ti posiela peniaze tiež, ako som pochopila...
Nedá sa ti občas zaplatiť pomoc? Na par hodín, aby si psychicky oddýchla... My matky vieme, aké oddychuplne vie byť aj umývanie riadov, pokiaľ sa na to vieš plne sústrediť bez toho, že by si musela striehnu, čo robí malý.... Ex ho nevie zobrať občas na 2-3hodinky? Píšeš, že keby bol v otcovej starostlivosti, aspoň by mal starých rodičov. Tí teda majú záujem o vnučika? Skus aj ich zapojiť, pokiaľ prejavia vôľu a ochotu, možno teraz to vyžaduje viac úsilia od teba, lebo trebárs by ste stretávali v tvojej prítomnosti, ale pokiaľ vybudujú s nim dobrý vzťah, tak napr o rok už zvládne dieťa zopár hodín so starými rodičmi bez rodiča....
Neviem ake más kamošky, či majú deti, ale ako alternatívu babských večier vonku vidím to, že by kamošky prišli k tebe prespať, malého uspis rýchlo a potom si otvoríte víno, čipsy a môžete sa rozprávať, pustiť film...
Keď pôjde do jaslí alebo škôlky, bude to trošku lepšie, na víkend môže ísť k otcovi, keď bude väčší.
V prvom rade - s dietatom mozes vsetko. Mozes dat dieta do nosica a vyrazit s nim na turu. Mozes k dietatu zaplatit na vecer opatrovatelku a ist s kamoskami na vino. Dokonca mozes s dietatom aj do lietadla a do sveta…
Zbytocne sa hnevas na mamu - ona si svoje odchovala a ma teraz svoj zivot tak ako by si chcela ty. Nie je povinna sa prestahovat a posluhovat ti. Okrem toho, na svk asi nebude mat ten prijem co ma v zahranici a z ktoreho ta podporuje, hoci nemusi. Problem nie je, ze ona ma chlapa v zahranici, problem je, ze ty chces od nej nadstandard.
Ex sa podla teba stara vzorovo, na druhej strane fnukas, ze ho nechce na prespanie ani do striedavky…
Sorry, za mna si ufnukane rozmaznane decko, ktore caka, ze vsetci sa o teba budu nadalej starat, hoci si sama dospela a mas prakticky pohodlny zivot - nemusis do prace a mozes si doslova uzivat pohodlny rodicak…
@sissy27 do práce chodím, kedže z rodičáku by som to neutiahla... takže si netrafila... nabudúce sa skús opýtať... dokonca som si v 24 sama kúpila byt, pred pár mesiacmi auto.. makám, aj po večeroch aby sme vyšli..
@bolarazjedna mám len ednu kamošku s dieťaťom.. a ona má muža a sú stále spolu... takže tam máme babský večer raz do roka...
čo sa týka starých rodičou z jeho strany.. povedzme že babka sa začala viac zaujímať teraz pár mesiacov a dedko sa tešil od začiatku, len on je taký povedzme rád si vypije, ale inak je milý aj všetko..
Je s malým vtedy, kedy ja idem do práce... on si prisposobil prácu podľa toho... akože pre mna by toho mohol urobiť viac podľa mna, ale o malého sa stará - posiela peniaze, aj mu zaplatí ked niečo súrne treba a ja zabudnem alebo niečo...
No a ak by si povedala ex, že chceš okrem práce, aby bol so synom 2x2 hodinky, kedy budeš mat čas pre seba? Ci už kino, masáž, kozmeticku, čítanie...
A prečo dieťa nie je u otca dlhšie aj na noc
Naozaj si si z celeho mojho prispevku zobrala len tuto jedinu vec? Lebo fakt, ze pracujes, absolutne nic nemeni na tom zvysku…
Chodíš do práce? Véd píšeš ze si s ním 24/7 a rozmýšľaš nad jaslami aspoň pár dní v týždni.
Vobec sa neobvinuj. Ostatne sa asi len tvarime😎, ale kopa z nas zaziva veeeeelmi podobne pocity. Nehovori sa o zivote zeny po porode. Uz ma novy titul. Je matka. To je super samozrejme, ale zenou byt neprestava💃🏻Neboj, s malym to bude lepsie. Teraz je este drobec. Ale uz v takych 3,5 rokoch (cooo??az??!😄) bude omnoho lepsie🙂(moja skusenost). Nejdem davat navody co robit, nemam nejake univerzalne. Hlavu hore, zeny su huzevnate, zvladneme vsetko💪🍀
Slobodna matka je jedno z najtazsich povolani a udelov ake moze zena mat.
Ži život a dieta sa pridá. Je extrémne malo veci čo nemôžeš robiť s dieťaťom.
@gleep1 👏👏👏
Nech si vzorom pre všetky mamičky! Nie len tie slobodne. A plne s tebou súhlasím. Tiež žijem naplno tak ako pred tým, s tým rozdielom že už mám sparring partnera na cely zivot.
@simona20201309 ďakujem, v skupine outdoormamas sú ale iné brutalistky čo vedia žiť život vedľa detí. Vypichnem túto ženu :
Aaaa, kde je dieťa, kým si ty v práci? Veď píšeš,že škôlkou sa nič nezmení, iba ak nastúpis do práce 😳😳😳. Či som to zle pochopila? Keď už tu nižšie píšeš, že chodíš do práce, inak by si to neutiahla. Neboj sa, dieťa porastie, nájdeš si systém fungovania a ešte z vás budú super parťáci na túru aj dovolenku.
Prosím ta, ako s ním môžeš byť 24/7 keď vravíš ze pracuješ?
...nie je to také zle ako to vyzerá. Kľudne aj s takto malým dieťaťom môžeš vyraziť na túru spoznávať iné miesta, zájsť si aj do kaviarne. Na čo čakať? Je to samozrejmá iné aj trochu obmedzujúce, ale je to stále rovnako dobre. Tiež som sa bála, aĺe stačilo vyskúšať a už by som to inak nechcela. Takto je to super a vôbec mi nevadí že ťahám so sebou tri prívesky všade a to ozaj od malinkata.
Ked si si takto dokazila život prečo si ho nechala tak kratko po porode ? Ved dvaja by ste mali uplne spokojny život z toho čo čitam :D .. jeden postraži, ty vyraziš s kamoškami, druhy postraži a ma volno on.. to ta musel denne biť alebo čo :D