Možno nie príliš vhodna tema ale zaujimalo by ma ako to vidia ľudia..V dnešnej dobe je nejak vela slobodnych mamičiek.Samozrejme je to o peniazoch všetko.No zaujima ma jedna podstatná vec.Vela z nich sa sťažuje či tu na fórach alebo kdekoľvek, že nema kde bývať,čo dať jesť deťom a podobne.Kde majú tie mamičky svojich rodičov,prípadne nejakych blízkych, ktori by im pomohli?To naozaj rodičia odvrhnu svoju dceru len preto že je slobodná s deťmi alebo aky tam moze byt problém?Lebo vždy začína aj diskusia tak , kde žena napíše že nemá nikoho..Ako je toto možné??
Sú aj zavrhnute rodičmi za výber partnera, alebo naozaj rodičia nemajú šancu im pomôcť buď finančné alebo miestom v byte,dome.
Mozno ma ako slobodna dieta prve, druhe, tretie, stvrte a rodina= sponzor, az kym im nedojde trpezlivost, ze ked si vedela spravit deti, mala mysliet aj na to, ako sa postarat a uzivit ich...donekonecna nebudes nikoho dotovat, aj ked je rodina
Ahoj, no možno im rodičia zomreli, alebo sú ťažko chorí, žijú ďaleko, možno ten muž bol alkoholik, tyran, dlžník, psychopat, gambler a neverník...možností je veľa, nič zvláštne v dnešnej dobe, bohužiaľ 🤷♀️
Ver, že je to možné. Mňa tiež moja adoptivna matka zavrhla, lebo som sa rozhodla mat druhé dieťa s mužom, ktorého ona neznáša. Tak zavrhla mňa aj moje obe deti. Takže síce žije, no pomoc od nej nečakám (a ani nechcem) žiadnu.
neidealizujme si slobodne matky ( ani ziadne matky). Mnohe su jednoduchsie, nemaju vzdelanie, pracovnu minulost, osobnostne tiez predsa niekto sme fajn, niektori sme pripeceni a ked sa ti nazbiera minusovych bodov nik nemusi mat chut pomahat neprijemnemu cloveku.
Presne tiez poznam no to je vdova s 2 malymi detmi a ziadala mesto o socialny byt. Podotykam velke krajske mesto no nepochodila, ze nemaju. A prisli Ukrajinky a odrazu primator v TV vyrukoval s tym, ze moze poskytnut 12 soc. bytov. Jasne treba im pomoct no preco nepomohli aj Slovenke. Toto mi nejde do hlavy. Kolke uz ubytovali a pre nase zeny s malymi detmi sa pomoct akosi nikdy nenajde.
ano ja rozumiem,že niektorym rodičia zomreli, pripadne sami nemaju peniaze.Ale žeby to bolo skoro pravidlom?Takych,kde im zomreli rodičia nieje vela.Ovela viac je takych kde ich zavrhnu proste
@vamajka tak to je velmi smutne
Pozri, ak má napr.slobodná mamička s dvoma malými deťmi, ktorú opustil muž tyran a alkoholik, priznali mu platenie minimálneho výživného (sestra mala priznaných cca 30 €/mesačne 🤷♀️), ona má napr. len rodičovský príspevok, rodinné prídavky, rodičov invalidných dôchodcov s minimálnym dôchodkom, musí platiť byť a všetky poplatky, potraviny, školu, škôlku, tak jej to nevychádza, aj keby neviem čo robila...
Vacsina zien,ktore sa tu takto stazuju zrejme aj pochadza zo soc.slabsich rodin a bohuzial nemal ich kto naucit zit. Nemaju zazemie v rodine,tak nemozu ani cakat pomoc od rodiny. Mnohe zeny uz nemaju rodicov alebo zle vztahy v rodine. Mnohe pochadzaju z detskych domovov. A potom su zeny,ktore museli ujst od tyranov,psychopativ,alkoholikov a od takeho vyzivne nevies vymoct,ledva tak min.vyzivne. Taka mamicka sa musi sakramentsky obracat,aby utiahla vsetko. A nie kazda zena chce visiet na krku rodicom,niektore su hrde. A zase nie kazdy rodic ma velky dom,byt,kde by uchylil dalsich ludi.
Nie každá má rodičov milionárov a takisto to majú teraz 25 rokov kým sa dieťa osamostatní dotovať svoju dcéru? A napríklad ked majú rodičia 3 deti ako to bude vyzerať ked dcére slobodnej mamine dajú ročne tisíce eur alebo desaťtisíce ako pomoc a ostatní nedostanú skoro nič? Aj úplné rodiny to nemajú dnes ľahké s financiami.
Ja si myslím, že slobodné mamičky, ktoré majú rodinné zázemie a pomoc od rodiny sa nebudú na sťažovať na fóre (aspoň moja mamina ako sa ako slobodná matka nikde nikdy nesťažovala, pomoc od rodiny so strážením mala vždy, finančne sme sa nikdy nemali zle a ur), takže to vôbec nemusí byť pravidlom, ale je to skreslený pohľad, lebo sem píšu skôr tie, ktoré naozaj nikoho nemajú a tie dôvody môžu byť rôzne ako už baby vyššie napísali ... a k "zavrhnutiu" si myslím, že to často nebude kvôli tomu, že sa žena stane slobodnou mamičkou, ale tie vzťahy tam neboli v poriadku ani pred tým
...tiez by som sa snazila vsetko utiahnut sama a aj to tak robim, viem zeby mi mama pomohla aj surodenci, ale skratka by mi to nedalo, aby som niekomu visela na krku a bola odkazana na nieciu pomoc ked aj rodine. Viem ze aj vela zien je na tom podobne. Ti rodicia maju vydavkov svojich dost a aj starsoti a aj pravo na klud a sukromie, surodenci svoje rodiny,svoje starsoti, a navyse dospely clovek sa musi vediet postarat o seba sam, pokial ma deti,musi zvladnut postarat sa aj o ne. Bolo mi trapne zit z ich penazi pokial som studovala,samozrejma ze ma podporovali a dopriali mi a popri skole som brigadovala tak ako taky prijem som mala,ale aj tak samej mi to bolo proti srsti ich takto financne zatazovat a zaklopat im s troma detmi na dvere mami pomozte mi nemame kde byvat a z coho poroadne zit, nepredstavitelne pre mna.
Myslím.ze 95 percent z tých sl.mamiciek by aj pomoc malo resp.blizkeho človeka ktorý by občas pomohol...ale dnes sa nebudúju vzťahy.Kto sa dnes unuva mať a zlepšovať vzťahy s rodičmi.so starými rodičmi dieťaťa z oboch strán.s otcom dieťaťa( nie vždy je to totálny magor).so súrodencami aj so susedmi.Ludi dookola je kopa a nemá kto pomôcť a mamička je sama na všetko.No.kto si ako zariadi tak ma .
Nechápem, skutočne nechápem, ako v dnešnej dobe štát prizná výživné otcovi vo výške 30 Eur. 100 Eur by mal byť minimum, ale fakt ze minimum výživného na dieťa mesačne. Za 60 Eur žiadna matka dieťa mesačne nenakrmi, neosati a neubytuje (30 otec, 30 matka).
Autorka: okrem toho, ze rodicia uz naozaj neziju alebo toho, ze je z DD, tak je aj vela rodin, ktore su toxicke (od alkoholikov az po narcistickych manipulatorov a ver, ze tych naozaj kontaktovat nechces), potom su rodiny, ktorych po 18 deti az tak nezaujimaju alebo rodiny viacdetne, kde nie je mozne pomoct vsetkym detom alebo rodiny, kde ta odvrhnu lebo si sa rozviedla a je to proti ich presvedceniu alebo rodiny kde sami rodicia potrebuju pomoc atd. Je milion moznosti preco rodina nepomoze (nechce, nemoze, viac ublizi ako pomoze atd.) Takze takto je to mozne.
Mamicky o ktorych je rec su podla mna z chudobnych pomerov a z rodin kde nie su dobre vztahy. Pisu tu vela, lebo su same a potrebuju pomoc. Ludia co maju zazemie sa tu nestazuju, preto sa ti zda, ze vyetky “su take”. Aj ludia co zavidia ze sa pomaha ukrajincom su z toho isteho cesta, cakajuci na pomoc namiesto toho aby sa sami o seba postarali. Len sa trasu, aby niekto iny nedostal viac, aby niekto iny nedostal lepsiu pracu. To je zivotny styl.
mna by zaujimalo, kde si prisla na "je vela slobodnych mamiciek" to, ze je ich vyssi pocet na MK neznamena, ze ich je vyssi pocet v globale a niekto skratka nema nikoho alebo vztahy v rodine nie si a neboli dobre alebo proste rodina sama nema a zivori
@lija22 uplny suhlas a zial vacsina z nich pochadza z patologickych a toxickych rodin. Preto milujuca a fungujuca rodina je najlepsia investicia do zivota cloveka, mladych dievčat.
@vamajka
Lenze to nie je chyba tych ukrajiniek, ale chyba verejnej kontroly pridelovania socialnych bytov v ramci vasho mesta. Na toto by mali byt nastavene transparentne a nediskriminacne kriteria, ktore by mali byt lahko odkontrolovatelne HOCIKYM.
Cize to je otazka na primatora, aby preukazal, ze nic neporusil.
@annamalaga
Pomahat by sme mali hlavne my a nevyhovarat sa na stat. A preco?
Pretoze tie deti nemozu za to, co sa stalo, ci je ich matka drblina alebo je tam iny dovod, deti za to nemozu. Lahko sa sudi, posudzuje, niekedy aj opravnene, ale k comu to pomoze? Zlepsi sa nase EGO? Nauci sa ten clovek nieco tym? Zlepsi sa jeho, ci nasa situacia k lepsiemu?
Ja som toho nazoru, ze ked mozme, pomozme nejakou formou kazdemu. Niekedy uplne staci, ze na mikulasa pripravis tomu decku balicek, kde das 3 rozne napolitanky, kinderko, balicek cukrikov, jablkcko, banan...
Sme ludia!
@zmrzlinka2021 áno, ale ja myslím takých, ktorí majú 3-4 deti, chlap malo zarobí a furt čakajú. A ja nezávidím Ukrajincom, tým by som aj posledné dala.
možno má 10 súrodencov a ozaj rodičia nemajú na to všetkých živiť, to, že napíše, že nikoho nemá je už druhá vec... alebo môže byť z detského domova