Ako si nájsť čas na nový vzťah?

esmeralda1819
22. okt 2023

Ahojte, chcela by som poradit co mozem z mojej strany spravit lepsie..mam vztah nieco vyse roka, kamarati sme boli uz dlho predtyn..a citim sa byt vyhoreta..som unavena z prace, zo starostlivosti i domacnost, dieta, rozvozov na kruzky, dala som sa teraz aj na studium kvoli praci.. jedine po com vecer tuzim je ist si lahnut do postele..ale mala by som sa aj venovat priatelovi..kde na to vziat energiu? Este ten rok to bolo take ze sa to dalo,spoznavali sne sa, ale uz ma to nebavi, prestala som mat chut na sex.. keby spolu byvame je mi to lahsie lebo si rozlozime starostlivost o domacnost, nakupy, atd..lenze mam len dvpjizbak a vidim ze priatelovi sa ku nam moc nechce..on ma kvazi novy krasny byt co si uziva ale teda je mensi ako nas cize je nelogicke aby sme tam sli my..Rozmyslam uz na d rozchodom, lebo mi to asi viac berie ako dava.. som "rozmaznana"? Ako ste to davali vy?

rebrambora
22. okt 2023

Ak maju dvaja dospeli viest plnohodnotny vztah musia byvat spolu. BODKA

colsami
22. okt 2023

Napriek vsetkemu narocnemu co v zivote mame, prave ten vztah nam musi davat viac, nez brat. Tam by si mala cerpat energiu, pochopenie, radost zo zivota atd.... 🙂 A navzajom sa tahat dalej k dalsim cielom ci snom. Ak to vnimas skor ako brzdu, nema to vyznam.

julia_a_romeo
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
esmeralda1819
autor
22. okt 2023

@esmeralda1819 ked mam vikend bez dietata, je to ok..ale cez ten tyzden som total v mama mode, mam dost pszchicky narocnu pracu (plus trpim uzkostami tak to tazsie prezivam), skoro ziaden cas pre seba a proste sa mi potom celom dni nechce este s priatelom vysedavat..ale ake mam moznosti? Najst si partnera ked dieta bude starsie a samostatnejsie? Je pravda ze som dost zamerana na dieta, lebo nemam na neho az tak casu tak sa to snazim.kompenzovat, uprednostnujem ho pred partnerom..proste plnohodnotnou partnerkou som ako keby len cez vikend bez dietata..

veselo_neveselo
22. okt 2023

No tak bud partnerkou len cez vikend.
Pozri, nebyvate spolu, lebo partner ma rad svoj klud a pohodlicko vlastneho bytu, co mu respektujes.
On zas musi respektivat to, ze cez tyzden nemas cas sa mu venovat.
Stretavajte sa cez vikend, ked mas cas a chut. Ja v tom problem nejako nevidim...ty hej?

zmrzlinka2021
22. okt 2023

@esmeralda1819
Ak tomu spravne chapem, chodite uz spolu 1 rokov, cize uz by ste mali mat aku taku predstavu, co dalej.
Ak mate vazny vztah a chcete kracat spolu zivotom, tak byty do prenajmu a spolu si prenajmite trojizbak, kde budete bačovať. S priatelom zaroven si budete delit aj starostlivost o rodinu, domacnost a aj pre teba to bude lahsie.

Tiez, ak sa to nateraz neda zmenit, urcite zrus po praci rozvazanie po kruzkoch. Dnes si mnoho rodicov zvolilo tuto otrocinu a mnohi koncia so zavaznymi zdravotnymi problemami, vyhoretim. Rozvadzat po kruzku moze mamicka, co je full mamka a financne rodinu zabezpecuje manzel, nie pracujuca zena. Deti potrebuju zdraveho rodica, funkcneho rodica.

rebrambora
22. okt 2023

@julia_a_romeo pre vztah nemusia, to je pravda. V poriadku je vsetko, co vyhovuje obom - v tomto pripade to obom nevyhovuje. Ak spolu dvaja nezdielaju domacnost, tak ten vztah nieje na prvom mieste, nieje plnohodnotny a priorita je nieco ine.
Opakujem, je to fajn, ak sa na tom obe strany zhodnu a beru to len ako nejaku bokovku, zadne vratka alebo istotu.

deti95060810
22. okt 2023

ak ťa s ním nebaví sex tak to je horšie... však v takýchto vzťahoch ide najmä o sex - či sa mýlim?

esmeralda1819
autor
22. okt 2023

@deti95060810 preco by malo ist o sex??? Sme 30nici a obaja chceme si zalozit rodinu ani jednemu nejde o sex..to ci si ju zalozime spolu je vsak otazne..

matapo
26. okt 2023

... určite by som nemala starosti o priateľa a nedovolila aby mi takýto vzťah odčerpávali energiu. Spoločné bývanie nemusi byť, cez týždeň si užívaj že máš čas na seba a dieťa cez víkend si užívaj priateľa. Tak vyťažia najviac. Ak sa priateľ do spoločného bývania nehrnie tak sa nehrnie, možno mu to tiež takto vyhovuje, keď to tebe takto prestane vyhovovať je načase riešiť spoločné bývanie, ak jedna strana nechce nič s tým nenarobis. Ak ťa má takýto vzťah vyčerpávať, no tak radšej nemať žiaden a venovať sa viac sebe. Ale nečakala by som od ročnej známosti že prevezme starostlivosť o moje dieťa ani že mi s ním začne pomáhať. To že si platby a starostlivosť o domácnosť rozdelite je normálne ale starostlivosť o dieťa by mala byť hlavne tvoja a jeho bio otca.