Ako sa vyliečiť z rozchodu keď, musíme byť v kontakte kvôli dieťaťu?

7. dec 2024

Uz je to rok a pol mozno aj viac, neviem, nepocitam to
Opustil mna aj moje dieta ( malo par mesiacov)
Presla som si roznymi fazami smutku a smutenia, upadla do depresie , je obdobie ktore si ani nepamatam z tej bolesti, o dieta som sa starala automaticky ako robot
Neplanujem odpustit ( nie nepiste mi, ze musim odpustit aby som zila dalej), nemienim odpustit, ze nas opustil, ze zo mna urobil slobodnu matku, moje dieta bude z neuplnej rodiny, obral ma o peniaze a este sa tvari, ze to je vsetko v poriadku lebo kazdy mesiac mi posle vyzivne
O dieta sa zaujima minimalne
Najvic by mi pomohlo aby sme ho zo zivota uplne vymazali ale nemozem kedze kvoli dietatu nemozem, navstevy mi absolutne nerobia dobre, nemozem sa na neho pozerat, vystat ho
Vadi mi, ze je v mojom priestore, na mieste kde som teraz s dietatom stastna a citime sa tu v bezpeci, narusuje nasu rutinu a priestor
Styku som nikdy nebranila
Ako vystat byvaleho, ktoreho nenavidite a vyslovene vam vadi? Mam pocit, ze sa mi sype stale sol do rany ked pride a ked musim byt s nim v kontakte

personality
7. dec 2024

Vymeňte si len dieťa na par hodín a stretnete sa len na pár sekúnd a vonku, nie v Tvojom priestore.

deti95060810
7. dec 2024

tiež by som tak poradila ako personality .... dieťa odovzdať pri bráničke, pred domom, panelákom... a rýchlo odísť...

sweetlife001
7. dec 2024

Tiež sa pripájam k prvým komentárom.
Načo ho púšťaš k sebe, keď ti to nerobí dobre, nemôžeš ho vystáť a pozerať naňho ? Nemáš pár dňového novorodenca, takže by som mu podala pripravené dieťa a dovidenia.

januska12323
7. dec 2024

Odpustiť máš kvôli sebe nie kvôli nemu, iba sa zbytočne trápiš. Dieťa si treba vymeniť vonku podľa rozhodnutia súdu a naspäť zase vonku. Nemusíš s ním byť v kontakte viac ako je to nutné.

autor
7. dec 2024

Zabudla som dopisat
Podla rozhodnutia sudu su navstevy po vzajomnej dohode medzi rodicmi
Dieta mu nedam a nenecham na starosti!!!!!
Kedze nemame dobre vztahy pre pripad ze by sa mi nejako cez dieta chcel pomstit

matkahelka
7. dec 2024

Autorka pise, ze sa chlap o dieta zaujima minimalne. Pod tym si ja predstavujem, ze za dietatom chodi raz mesacne. 2-3 rocne dieta by som ja zarucene nedala niekomu vo dverach a ani moje dieta v takom veku by nezostalo s niekym takym samo, koho tak malo vidi, pretoze je to pre neho vlastne cudzi clovek.
Autorka, ty si tu uz pisala vsak? Neviem poradit a myslim, ze na toto ani ziadna rada neexistuje. Len sa s tym nejako naucit zit a cakat kym cas otupi bolest. Vela sil a stastia ti prajem.

autor
7. dec 2024

@matkahelka 1-2x za 2-3mesiace

autor
7. dec 2024

@matkahelka dakujem tiez som toho nazoru
Dieta nieje na neho zvyknute a vlastne on to dieta absolutne nepozna

sweetlife001
7. dec 2024

Jasné... Pamätám si tiež diskusiu. Tebe bohužiaľ niet rady ani pomoci.

earlgrey
7. dec 2024

Vezmi dieťa do detského kutika, otec s ním strávi čas, ty tam budeš sedieť tiež, po pár hodinách si môžte zakývať a ísť každý svojou cestou.

enmery
7. dec 2024

Ty si už písala. Nič si si z toho nezobrala. Ani praktické rady. Aby ho pred bránkou odovzdal člen rodiny alebo hocičo. Hlavne mu neodpusti, to má tak na ccte a jediný, komu tým ubližuješ stále viac si ty. Ako sa hovorí, komu niet rady, tomu niet pomoci. Nenávisť nezožiera nenávideného-ale toho, kto sa jej nechce vzdať.

autor
7. dec 2024

@earlgrey dakujem

autor
7. dec 2024

@enmery vdaka za ziadnu radu

autor
7. dec 2024

@sweetlife001 a co ako si si tym dokazala?

enmery
7. dec 2024

Rady si dostala. A dosť. Rada je odpustiť, lebo zožieraš seba, len seba!Jemu je Tvoje utrpenie a nenávisť u riti!Vybav si člena rodiny, ktorý s ním bude. Na všetko len nie. Tá zatrpknutosť a zloba z Teba sála až cez písmenká. Žiadne riešenie nie je ok. Tak sa tráp. A nevypisuj sem. Chudák dieťa.

autor
7. dec 2024

@enmery ziadna prakticka rada sa v nasom pripade realizovat nedala! Tak co som si z toho mala zobrat? 🤷🏻‍♀️ akoze fakt neviem co je na tom nepochopitelne

enmery
7. dec 2024

Psychológ nič, ty sedíš len doma, bývaš na konci sveta, nikto nikto z rodiny nemôže prísť, keď príde, nikam sa nedá ísť, nič! A ty ísť za ten čas k rodine, kým je on u zteba, nič sa nedá....ty dúfaš, že ten magor sa šmarí na nohy a Ťa odprosí. O to jediné Ti ide. A ešte si privodíš rakovinu alebo iné choroby tou neskutočnú nenávisťou, lebo odpustiť a uľaviť si nieeeee....ale tak my sme zlé.

autor
7. dec 2024

@enmery intenzivne chodim k psychologicke
No neda sa proste, nepomoze mi v tom case rodina, kamaratky tu nemam, neda sa ist nikam kedze najblizsie mesto 30km, nie kazdy zije v bratislave no hold 🤷🏻‍♀️
Nie, vobec nedufam
Vobec ale vobec ma nepoznas, len mi tu nadavas a ziadna rada
Ak k tomu nemas co povedat bud ticho, urpbis svetu velku vdaku

enmery
7. dec 2024

Kde som Ti vynadala? V tej druhej diskusii si mala rád plnú riť. Všetko si znegovala☝️ a len sa ofučila. 30 km som chodila do školy z dediny a bratislava to nebola. Rodina Ti v tom čase nepomôže?To ako vieš, keď sa stretávate totálne nepravidelne raz za 2-3mesiace?Keď Ti ten magor napíše, vybavím si to s rodinou, ale mu napíš ty, kedy môže prísť/keďže je to na vašej spoločnej dohode/a ty si vybávíš rodinného príslušníka, nechodí na celé dni, ale 2-3 hodinky. A vieš, ani sa nečudujem, že nemáš kamošky, keď na každého len brešeš, nič sa nedá, plná zlosti a všetci si to odnesú za toho kripla. My nemôžeme za to, že on je nula muž a vyserie sa na ženu a dieťa.

autor
7. dec 2024

@enmery a nie nemusim mu odpustat, mam sa skor snazit o korektny “vztah” a odpustat nikomu nemusim
Ty keby si zazila co ja neodpustila by si ani ty
A predstav si, zacala som sa o seba riadne starat, schudla som 15kg, stravujem sa extremne zdravo, vysledky mam topkove takze bud ticho s nejakou rakovinou lebo take priania sa odrazia od toho komu prajes a vratia sa k tebe

autor
7. dec 2024

@enmery lebo ziadna bohuzial nebola v mojom pripade realizovatelna takze tvoje rady nie ze si ich mala plnu rit ale boli na 💩💩💩💩💩

autor
7. dec 2024

@enmery teba mat v okoli tak dakujem pekne dalsi toxicky premudrely clovek
Ziadna realizovatelna rada len odpustit odpustit , ze by fanaticka krestanka?

enmery
7. dec 2024

Moja ja som odpustila v živote dosť, pretože nenávisť je jed, ktorý zožiera len Teba=nemáš pokoj, nemáš kamošky a keď napíšeš sem, len prskáš a urážaš sa. Čaká Ťa 18 rokov takto, tvoja voľba ich presrať nenávisťou na mužskú nulu a hľadať na každú radu, prečo sa to nedá. A pritom jemu je u prdele Tvoja nenávisť a neschopnosť žiť, chcieť si nájsť kamošky. On sa smeje ako lolko a behá si s čajkami.

enmery
7. dec 2024

Ty si fakt tak zlostný človek!Tá zloba a nenávisť pre jedného xuja z Teba priam strieka!Ja Ti rakovinu neprajem!Ale touto zlobou sa k chorobám dopracuješ, lebo najdôležitejšia je zdravá psychika!Už si ma tu poobviňovala z dosť nepravdivých vecí, tá Tvoja negativita sa preniesla až na mňa, tak sa v nej zožieraj, lebo nič sa nedá, my všetky sme tu hlupane, len na tom cocotovi sa tak odbaviť nevieš, možno by sa Ti uľavilo aspoň na hodinu.

enmery
7. dec 2024

Ty si fakt mimo. Bývalá diskusia xrád. Tu tiež padali, ja som Ti skúsila prakticky k tomu stretávaniu aj s vysvetlením a ty len do mňa!odbavuj sa na ňom a chudák dieťa, žiť s tak zlostnou a zatrpknutou fúriou-neskôr sa budeš takto odbavovať na ňom. Mozog zatemnený zlosťou nechápe a furt točíš o praktických radách, ktorých si dostala dosť a všetky zhejtila. Tak trp a ako hovorím, nezakladaj tu diskusie, aby si si uľavilo na fajn ženách a uľavuj si na svojom úbohom ex.

autor
7. dec 2024

@enmery kamosky mam, bohuzial inde v inom meste kde som byvala predtym nez sa nam vsetko stalo a som s nimi v kontakte no nemozem od nich ziadat cestovat 120 ci 200km sem aby odovzdali dieta otcovi akoze rozmyslaj trosku
Jed? Aky jed? Ze mu neodpustim? A co akoze 😂😂😂 vies aky pokojny a kludny zivot si zijem s dietatom? Netrapi nam financna otazka, byvat mame kde, zdravie sluzi, mam cistu hlavu nikto do mna nedrbe, neponizuje, nikomu nerobim sluzku ( ok okrem mojho dietata), nikto na mna nekrici, nikomu sa nedoprosujem, ten debilko mi urobil sluzbu, ze nas opustil a uz som mu zato aj podakovala
Ja vobec neriesim co robi, s kym a co, ja ani neviem kde byva a kde pracuje a nezaujima ma to
A je mi uplne jasne, ze jeho nezaujimam ja
Ale to nebolo podstatou otazky
Nam len rozrusuje nas priestor, nasu rutinu, myslim ze za ten cas sa rany ako tak zahojili no som clovek ktory potrebuje viac casu a jasne ze by sa rychlejsie a lahsie zabudalo ak by som takeho cloveka zo zivota uplne vymazala no neda sa kedze mame dieta a nejaka komunikacia tam byt musi
Preco by som nieco mala odpustat
Ty ked si odpustila tak ano vsetci ti zatlieskajme
Ale ja toto neodpustam

earlgrey
7. dec 2024

Ako som písala, vezmi ho na ihrisko, do parku, do kútika...nekomunikuj s ním ak nechceš, ale tak je otec, právo na dieťa má...to mu odoprieť nemôžeš, jedine, že by on nechcel...

autor
7. dec 2024

@enmery nerozumies, ze ziadna rada u nas nemohla byt realizovana?
Mam mu dat dieta, ktore nepozna? On nechcel byt ani s dietatom sam v jednej izbe a musela som tam sediet ja
Ziaden kutik tu nemame, v zime asi tazko s nim pojdem na ihrisko alebo ked je blato a prsi
Chce sa hrat s dietatom s hrackami v jeho domacom prostredi

enmery
7. dec 2024

Nie som fanatická kresťanská, ja som skôr človek vedy a faktov a prosím. Nezakladaj tu diskusie-ty sem chodíš vlastne vybiť zlosť na babách, ktoré Ti nič neurobili a radia Ti v dobrom. A to všetko kvôli nedohodnému mužovi a otcovi!Si to vôbec uvedomuješ?Že on Ti nesiaha po členky?A končím s Tebou a Tvojou negativitou a zlobou, konštruktívna debata s Tebou nemožná v oboch diskusiách. Pa

autor
7. dec 2024

@earlgrey ani raz sa nestalo aby som odoprela navstevu, v tomto mam jasno a nikdy to ani robit nebudem kedze ano, je otec, ma na to pravo