Dobrý deň, som v situácii kde ma priateľ každú chvíľu vyhadzuje z deťmi na ulicu, psychicky ma týra. Mala som vybavenú robotu, ale nepustil ma do nej. Teraz som si vybavila ďalšiu do ktorej nastupujem 16teho.Najradsej by som vypadla hneď len bohužiaľ nemám na prenájom, nemá mi kto požičať peniaze. Prosím o radu a ak by ste mi vedeli poradiť niekoho kto by pozicial peniaze na nový začiatok prosím napíšte mi. Takto sa žiť nedá a už nevládzem takto ďalej. Za odpovede vopred ďakujem
@cocolino234 v krízovom centre som už z deťmi bola a nechcem ich tam brať znova. Možno ma budete odsudzovať, ale tento príbeh trvá už dlho, robí mi peklo zo života, ale chcem iné riešenie ako azylovy dom. K deťom je dobrý, ale....
Požičať si peniaze nie je dobrý začiatok, radšej vydržať ešte chvíľu v tom krízovom centre aspoň kým ti v práci neskončí skúšobná doba a zatiaľ si premyslieť čo ďalej, prípadne niekto z rodiny nevie pomôcť, akokoľvek?
ako to podla mna nie je dobry napad si na novy zaciatok poziciavat peniaze, kedze nemas istotu ako to bude v tej novej praci a potrebujes si nejake tie peniaze nasporit. nemas ziadnu rodinu, ktora by ta vedela na zaciatok prichylit?
rodinu do toho zatahovat nechces ale cudzich ludi s poziciavanim penazi ano...
Možno keby ste našli nejakú mamičku v podobnej situácii a skúsili spoločný podnájom?
Ja neviem, cakas, ze ti niekto napise, ze chod za tym a tzm clovekom, on ti pozicia na zaciatok par stovak ci tisicok eur?
@maca1611 a inak ono je sice pekne si na zaciatok pozicat, ale ak budes sama mamicka s detmi, v podnajme, budes rada ak vyzijete a vracat nejake peniaze bude sakra tazke. Posetrit co to z vyplaty aby si mohla vratit.
Proste zahod hrdost a chod za rodinou. KTo iny ti v dnesnej dobe pomoze ak nie rodina ?
@maca1611 určite by som sa obrátila o pomoc na rodinu, ved to nechces naveky, ako poziciavat si od nejakeho užernika alebo užernickej inštitucie, keďže nikto normalny ti v tejto situacii peniaze nepozicia. A hlavne co potrebujes je odist aj s detmi od toho magora. Aku zmluvu u pravnika mas na mysli?
@maca1611 ja chapem ze chces odist...ale pomoc hladaj najprv u najblizsich rodina, priatelia, az potom sa obrat na cudzich ludi. pozicky, aj par stovak tazko hned vratis, ked este len zacnes v septembri pracovat, prva vyplata v oktobri a najom najst s detmi je velmi tazke. v ktorej oblasti slovenska byvas?
@maca1611 ako ti aj ine pisu. mimo rodiny ak ti niekto cudyi pozicia peniaze, bude to za velmi nevyhodnych podmienok, vysoke urokz, ak nacas nezaplatis mozu prist vyhrazky, exekucie, vymahaci a dlh sa ti bude rychlo navysovat a uz sa z toho nevymotas.
preto je rodina najlepsia na pomoc, pocka so splatkami, nechce uroky. odpusti ti dlh ci daruje peniaze i inu pomoc.
No ja Ti poradim naozaj do toho zatiahnut svoju rodinu lebo prave Ta by Ti mohla pomoct, ved od coho su ? Rodicov nemas kam by si mohla ist s detmi?
@maca1611 tu na konika si zaloz temu, ze hladas mamicku na spolocny podnajom v tej a tej oblasti. mozete si spolocne pomahat aj s detmi, chodit na striedacku si privyrabat aj cez vikendy na brigady napriklad. Z pozickami bud opatrna..ci je papier ci nie je...nevies co sa ti stane. aj ked mas dobru volu vsetko vratit, mozu byt chore deti alebo ty...budes na pn, moze ta zamestnavatel prepustit v skusobnej dobe a dostanes sa do financnej nudze, ze nebudues vediet prezit, nieto este splacat dlhy. potom budes brat pozicky na splatenie starych dlhov a je to pekelny kruh. drzim palce. Nieco take ako ze, nepustil ma pracovat... to ta drzi na zamku?
@maca1611 v Trnave máte krízové centrum