Ďakujem za rady. Neviem si to predstaviť. Dá sa to vôbec ? Úver na byt 145 eur, nájom + elektrika 242 eur a k tomu ostatné na život ... ako sa toto dá zvládnuť ? ...
Skúste tie, čo nemáte rodičov, chápavých svokrovcov, či nijakú inú rodinu či priateľov, ktorí by Vám pomohli.
@slavka1307 na urade prace a soc. veci treba zistit, na ake davky mas narok. a tiez priplatky na deti, stravu ci ine veci
@slavka1307 v prvom rade musis mat urcene vyzivne na deti a mozes skusit aj na seba.. a potom sa to odvija od sumy aku mate ak prekroci vas prijem teda RP a vyzivne dokopy viac ako cca 115 EUR tak narok ti na davku v hmotnej nudzi nevznikne a tym padom ani na dalsie davky ako tu niekto pisal obedy a pod...
takze jedine asi fakt ta pomoc okolia a dat mladsie dieta do jasiel ci skolky a ist pracovat .... prestahovat sa k rodicom, starym rodicom niekam kde ti pomozu s detmi postrazia a ty mozes pracovat, samozrejme subezne ziadat vyzivne na deti ...
@slavka1307 Jedine dat malu do skolky a vratit sa do roboty.
Vyzivne na dieta a byvalu manzelku, ziadost podat ihned... (ak este nemate dohodnute) a narokovat si ho spatne od rozvodu, teda odkedy sa na dieta neprispieva a nedat sa ukecat na nejaku smiesnu sumu, odkladaj si bloky co ta vsetko stoji a narokuj si na to... Skusit si najst pracu a malu dat do skolky/jasliciek. Vyhoda je ze popri praci ti do 3 rokov nezanikne narok na rodicovske cize budete mat este nieco navyse... ale teraz s pracou je to kadejake :(
akurat minule bolo v supermame o tychto veciach pozri si v archive. bolo tam na ake prispevky mas narok, v urcitom pripade ti byvaly manzel ma dat aj na teba vyzivne, neviem ci splnas ale aj na deti ak neplati tak sa da pytat od statu a ten si to bude nasledne vymahat unho. skus pozriet dost to do detailov preberali.
Ďakujeme za rady. Momentálne som na RD a mám dve deti. Staršia (4 roky) chodí do škôlky, ale viac nie ako áno, lebo je stále chorá. Od septembra má nastúpiť aj mladšia (2,5 roka) a tiež 02.09. by som mala nastúpiť do práce. Nedokážem si ani vo sne predstaviť ako to zvládať, keby sme sa rozviedli, staršia je furt chorá, nemohla by som do práce (ich to prvé zaujíma, či mám kde dať dieťa, keď bude choré) - no čo im poviem ... Ako toto riešiť ? ☹
Ahojte mamičky/oteckovia, oslovujem Vás - ROZVEDENÝCH s prosbou o vyplnenie tohto dotazníka. Dopomôžete mi tým k vypracovaniu diplomovej práce. Všetkým ochotným veľmi pekne Ďakujem. Zuzana
https://docs.google.com/forms/d/1c0L987rymXVio0...
poprosím Vás o celé a pravdivé vyplnenie! dotazník je anonymný a slúži len na účely vypracovania mojej DP!
@slavka1307 ex sa vobec nestara? mozno sprosta otazka, ale striedava starostlivost nepripada do uvahy? neviem, ake mate vztahy, tak preto pytam
@slavka1307 tiez ma napadlo to čo @jolly84
Chapem, ze vztah medzi tebou a byvalym manzelom je "kaputo", co mi je velm luto, ale exmanzel je uz dozivotnym tatom. Skus s nim sa o tom podebatovat a mozno aj ta striedva starostlivost by bola fajn.
presne, nech pomoze, ked potrebujes. to ze teba nemiluje a Vam to nevyslo, este neznamena ze nema ziadne zavazky. urcite nieco s tym robit treba. ziadaj o vyzivne, nariadene sudom, nahradne vyzivne od statu, kontaktuj starych rodicov, ze si v hmotnej nudzi, pripadne ci postrazia. svokrovci nemusia byt chapavi, staci ak obcas pomozu s detmi. ci je to az take zle, ze ani toto by neslo? v banke si bola, ci by ti stopli momentalne hypo a na ako dlho? ani ziadna mila susedka na blizku?
@slavka1307
nereálne podľa mňa ak bývaš pod vlastnou strechou a musíš platiť všetky energie ... rodičák nepokryje ani účty za byt, nieto ešte vedieť z toho existovať a uživiť deti ... taká žena podľa mňa inú možnosť ako ísť do práce nemá ☹
neviem a ani si to nechcem ani predstaviť .... hrozné
@jolly84 to výživné nemusí byť žiadna výhra ... stačí, aby si vybavil, že zarába minimum a ako výživné mu súd vypočíta platiť 20 max 30 eur ... poznám x prípadov, čo sú páni podnikatelia, nevedia čo s peniazmi ale "legálne" sú bezmajetní ... jednoducho nemajú na seba nič písané ale sú v balíku ... takže takto sa dá obchádzať systém a žena nezmôže jednoducho nič ...
@slavka1307: podľa mňa sa to nedá, no ja mám 4 deti, manžel a ja sme nezamestnaný a beriem 199 eur, tak keby som mala len z toho žiť tak asi ťažko prežijem dva mesiace
Ahojte, poprosím Vás o vyplnenie môjho dotazníka, ktorý je veľmi stručný. Je určený pre rozvedených ľudí. Ďakujem za každého respondenta 😉
https://docs.google.com/forms/d/1-yioDyfKbLLIT2...
Tak to by zaujmalo aj mna ako sa da vy ☹ žit z rodičaku nakolko som slobodna matka..za byt platim viac ako dostavam....
Nie je to moja osobna skusenost, ale kamaratkina... osobne si to neviem predstavit bez inej pomoci :(
V banke zaziadala o odklad splatok z dovodu narodenia dietata a rozvodu, kedze manzel neprispieval a k tomu odisiel do cudziny, bolo tazke nieco vysudit... Po 3m musela dat dietatko opatrovatelke a nastupila spat do prace. Tym, ze ma 2 deti, o obe sa starala opatrovatelka, co sice zhltlo RP, ale mala plat, aby vyzili. A pomohli znami...