Všetkým želám pekný deň. Bola by som rada, keby niekto napísal z vlastnej skúsenosti, alebo poradil. Mám 5 a pol ročnú dcéru. S jej otcom sme v rozvodom konaní.Dôvody rozvodu nebudem rozoberať. On momentálne pracuje v zahraničí, dcéra ho nevidela už 8 mesiacov.
Mám priateľa. Zatiaľ sme spolu krátko ale chcela by som vedieť ak by to bolo na vážny vzťah ako na to pripraviť dcéru. Ako jej vysvetliť, že mama neľúbi ocka ale iného uja. Ako sa správať k nemu v jej prítomnosti. Ako túto situáciu vníma detská hlávka.
Dcéra o rozvode asi vie. Teda vravela som jej o tom asi pred 3 mesiacmi ale viac ju s tým nechcem zaťažovať. Vysvetlím jej to až ked už budeme rozvedení.
Za každý príspevok Vám ďakujem. Alena
myslím že deti sú vnímavejšie než si myslíme a lepšie sa dokážu vyrovnať aj s krízovou situáciou,len nesmú mať pocit,že sú odsunuté na vedľajšiu koľaj
to: alenajulka : deti to beru viac v poode ako rodicia. Ja sama som mala otcima, od 5r a brala som to ako samzrejmost. Zvykla som si neskutocne rychlo. Mam 10r.syna, ktory videl mojho priatela asi 2x a potom bol maly viac menej postaveny pred hotovu vec, pretoze, ja som musela narychlo odist od ex, a syn ostal skoro rok u byvalych svokrovcov, medzitym som si nasla priatela, s ktorym som zacala byvat. Maly mal v tom case 6r.ked som ho zobrala k sebe. Zaciatky boli tazke, ale moj priatel nam prejavoval a prejavuje neskutocnu lasku a oporu,tak maly ho berie ako 2 otca, pretoze vlastneho samozrejme ma ja ked nie velmi vydareneho. Takze neboj sa. Deti potrebuju predovsetkym lasku a ked cita, ze ich matka je stastna a spokojna potom su aj deticky ok. Vela stastia