Ako postupovať pri zmene priezviska u detí?

ivulik2311
28. mar 2020

Prosim vas ako ste riesili zmenu priezviska u.deti??? Nechcem aby malo ich otcove priezvisko..dakujem. A ziadne hustoty..len fakt normalne odpovede. Dakujem

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pribinak
28. mar 2020

@ivulik2311 ak je otec zapísaný v RL dieťaťa, tak potrebuješ jeho súhlas
Čo sú hustoty?

cacianka
28. mar 2020

Pozri si temy Pravnev poradenstvo, Rozvody a sudy - je tu vsade na MK popisane mrte rád, postupov a skúseností.
Treba pouzit uja googla, lupu a trochu pátrať.nikomu sa nechce ti vsetko písať znova a znova a predložiť na zlatej tácke

lula313
29. mar 2020

A otec s tým súhlasí? Pokial nie, pôjde to cez sud a podľa viacerych diskusii tu, nemusi ti to na súde bohuzial vôbec prejst..

jajka71
29. mar 2020

@ivulik2311 nechcem nestaci, ak nieje suhlas otca, cesta je navrhom na sud vid obdobne diskusie tu i inde a pravnicke poradne online niektore maju aktualizovane navrhy pristupne na nete ci oslovit CPP. Pokial priezvisko nieje hanlive, znevazujuce lud.dostojnost, pokial jeho nositel sa nedopustil zlocinu, otec deti sa o ne zaujima, plati vyzivne tak to bude tazke. S priezviskom si suhlasila dobrovolne a musis zdovodnit preco a tie dovody musia zavazit natolko, ze to povoli sud. Niektore zeny idu takou cestou, ze si deti osvoji ich manzel, ale to ma svoje dalsie uskalia a nasledky. V tomto smere je to zvacsa beh na dlhu trat pokial dovod nieje zakonny, sud zmenu nepovoli....vsetko sa da vygooglit.

melli88
29. mar 2020

@ivulik2311 to sa nezmeni a neprepise lebo ty chces-nechces. Ak otec suhlasi je to lahsie. Ale uradom sa nevyhnes

sense
29. mar 2020

Treba suhlas otca ak nesuhasi treba vazny dovod a sud

sunny8
29. mar 2020

Na tvojom mieste by som to nechala tak ak sa nechceš ťahať po súdoch. Možno to celé bude zbytočne a súd ti neprejde.

ivulik2311
autor
29. mar 2020

@jajka71 nezaujima sa o nich a ani neplati

jajka71
29. mar 2020

@ivulik2311 treba ziadat sud ak to chces, oslovit pravnika (ja nim niesom), alebo sa poradit online (vzhladom na situaciu...), dolezite vsak je aby dokumentacia na sud bola kompletna, splnala vsetky nalezitosti a bolo to popisane spravne fakticky i formalne...,cela ziadosti (zalob i podobne noelen v tejto veci) nedostalo ocakavanu odpoved od sudu lebo nesplnalo formalne i fakticke nalezitosti. Zdovodnit a dovody podlozit faktickymi dokazmi.

simuskaaa123
30. mar 2020

Mam ten istý problém a ex ani za svet súhlas.. Hlavne ze ta malú od rozchodu videl tak 8x a to mala 10 dní keď sme sa rozišli..

ivulik2311
autor
30. mar 2020

@simuskaaa123 to je dost smutne tiez 🙁 a plati aspon?

simuskaaa123
30. mar 2020

@ivulik2311 tak súd mu dal výživné.. Ale to co mu súd vymeral že mi dlží od októbra do februára kedy bolo pojednávanie tak nie a netuším ako ti dostať

uglybetty1234
30. mar 2020

Ahoj, ja som to riesila pred cca 3 rokmi. Ex na syna plati, to je tak vsetko. Zaplatila som si pravnika - sice investujes nejake peniaze, ale za mna to bolo to naj. Aj ti poradi, aj ta usmerni. Aj zhruba vie aky su sudcovia a tak...
Bol to boj, nakoniec som to vyhrala. O maleho sa nezaujima, nestara, nenavstevuje ho. Samozrejme na sude hovoril, ako mu neumoznujem sa stretavat s malym, atd... Bolo to dost psychicky narocne obhajit pravdu a vyvratit lzi.

ivulik2311
autor
30. mar 2020

@simuskaaa123 aj tomu mojmu exovi urcil sud vyzivne pred mesiacom, ale neposlal nic. Neposle este teraz a idem to riesit

simuskaaa123
31. mar 2020

@ivulik2311 no pekne

sonicka96
20. apr 2020

@simuskaaa123 nahlas ho na políciu 🙂

simuskaaa123
20. apr 2020

@sonicka96 mám to v plane keď sa vyrieši táto situácia s koronu nakoľko som bez auta. A nechcem malú vlacit vlakom