Ako postupovať, ak chcem podať návrh na zvýšenie výživného?

majuska940
10. feb 2020

Mamicky ktore ste boli kvoli financnej zmene nutene poziadat o zvysenie vyzivneho smiem sa opytat...ci ste mali pravnika teda ci je potrebny alebo ste to riesili cez mediatora alebo ako?na pravnika momentalne nemam ..ako zacat?dakujem za kazdu radu

pribinak
10. feb 2020

@majuska940 na to nemusíš mat právnika, dáš si návrh na súd. Mediátor tiež nie je zdarma.

majuska940
autor
10. feb 2020

@pribinak dakujem...zatial premyslam ci podat..neviem nic o tom ci je teraz vobec zamestnany kedze niesme v kontakte a ani s detmi ..nechce sa mi do toho pustat ale uz aj mladsi nastupil do prveho rocnika nam v praci znizili uvazok aa uspori sa minuli hmm

pribinak
10. feb 2020

@majuska940 ak sa ti zmenili pomery, že dieťa nastúpilo do školy, je to dôvod pýtať vyššie výživné
Koľko máš teraz na deti?

majuska940
autor
10. feb 2020

@pribinak po 100e na dieta mam 2chlapcov prvaka tretiaka...ked som mala cely uvazok teda minimalnu mzdu tym ze byvame s mojimi rodicmi tak sa to dalo no teraz je to ltt ale vydavkov len pribuda plus caka na 1sv.prijmanie ...a to vobec nerozhadzujeme

pribinak
10. feb 2020

@majuska940 hm, môžeš požiadať, ale fakt by bolo fajn vedieť koľko on zarobí

majuska940
autor
10. feb 2020

@pribinak predtym pri rozvode mal 1200e

majuska940
autor
10. feb 2020

@pribinak ale teraz o nom vobec nic netusim...jedinu info co som mala nebola dobra tak sa trochu aj bojim ako to dopadne

pribinak
10. feb 2020

@majuska940 skús pozisťovať. Ak má príjem 1200 a tebe znížili úväzok a nemáš veľmi vo výhľade inú pravú, dieťa nastúpilo do ZŠ a on nič navyše nedáva (narodky, Vianoce) tak máš dobrú šancu

majuska940
autor
10. feb 2020

@pribinak tak zatial dakujem pekne

marca12
10. feb 2020

Zvaz aj to,ci ho navrhom nevyduris a nezacne robit problemy. Niekedy tie peniaze za to nestoja. Hlavne,ak teraz mate klud. Navrh na sud si mozes podat sama,nepotrebujes pravnika.

3009
10. feb 2020

@majuska940 Ja by som sa na to vykašlala a skúsila si niečo nájsť nejkú príležitostnú brigádu, lebo tie nervy čo budeš mať, tak to za njakých 20-30 eur nestojí. Teraz máš kľud a to je viac ako tých pár eur. Nepočítaj, že ti bude platiť nejakých 400-500 eur.