Mamicky ktore ste boli kvoli financnej zmene nutene poziadat o zvysenie vyzivneho smiem sa opytat...ci ste mali pravnika teda ci je potrebny alebo ste to riesili cez mediatora alebo ako?na pravnika momentalne nemam ..ako zacat?dakujem za kazdu radu
@pribinak dakujem...zatial premyslam ci podat..neviem nic o tom ci je teraz vobec zamestnany kedze niesme v kontakte a ani s detmi ..nechce sa mi do toho pustat ale uz aj mladsi nastupil do prveho rocnika nam v praci znizili uvazok aa uspori sa minuli hmm
@majuska940 ak sa ti zmenili pomery, že dieťa nastúpilo do školy, je to dôvod pýtať vyššie výživné
Koľko máš teraz na deti?
@pribinak po 100e na dieta mam 2chlapcov prvaka tretiaka...ked som mala cely uvazok teda minimalnu mzdu tym ze byvame s mojimi rodicmi tak sa to dalo no teraz je to ltt ale vydavkov len pribuda plus caka na 1sv.prijmanie ...a to vobec nerozhadzujeme
@majuska940 hm, môžeš požiadať, ale fakt by bolo fajn vedieť koľko on zarobí
@pribinak predtym pri rozvode mal 1200e
@pribinak ale teraz o nom vobec nic netusim...jedinu info co som mala nebola dobra tak sa trochu aj bojim ako to dopadne
@majuska940 skús pozisťovať. Ak má príjem 1200 a tebe znížili úväzok a nemáš veľmi vo výhľade inú pravú, dieťa nastúpilo do ZŠ a on nič navyše nedáva (narodky, Vianoce) tak máš dobrú šancu
@pribinak tak zatial dakujem pekne
Zvaz aj to,ci ho navrhom nevyduris a nezacne robit problemy. Niekedy tie peniaze za to nestoja. Hlavne,ak teraz mate klud. Navrh na sud si mozes podat sama,nepotrebujes pravnika.
@majuska940 Ja by som sa na to vykašlala a skúsila si niečo nájsť nejkú príležitostnú brigádu, lebo tie nervy čo budeš mať, tak to za njakých 20-30 eur nestojí. Teraz máš kľud a to je viac ako tých pár eur. Nepočítaj, že ti bude platiť nejakých 400-500 eur.
@majuska940 na to nemusíš mat právnika, dáš si návrh na súd. Mediátor tiež nie je zdarma.