Ahojte zienky, chcela by som sa tu poradit sVami, ktore ste uz z akychkolvek pricin zazili tu velku bolest zo straty babatka a znova otehotneli, ako ste to hlavne psych. zvladali pri dalsom?
Nas pripad je, ze v zime som prvykrat vytuuuzene otehotnela, nejake komplikacie mi ani len myslou neprebleskli a zrazu v 13tt nam diagnostikovali hygromu colli a vrodene vyvojove chyby nezlucitelne so zivotom
.. na velky plac a bolest som musela tehotenstvo prerusit a rozlucit sa s nasim dievcatkom 😪😪 po doporucenej pauze som tehotna znova a nechcem vyzniet ako necitliva ale ja sa uz z tohto ocakavania neviem tesit.. . vobec... a je mi to velmi luto, hlavne voci malinkemu, stale v mysli trpnem co sa tam dnu deje, ci je ok a ja sa tentokrát uz dockam zdravého dietata.. proste melie sa mi v hlave pochybnost za pochybnostou a pritom tak velmi tuzim uz ho mat doma pri sebe 😣 bud tyzden idem na nt sono kde nam minule zistili vady a pomaly z toho zasicam vysilovat, co ak to tam bude zas a znova on prideme😪😪
Ja som to mala úplne rovnaké. Nevedela som sa vôbec tešiť. Až po nejakom 30.tt
@rejmonz Tiez berieme aktualne tehotenstvo po dvoch nevydarenych velmi s rezervou a aj ja si hovorim ze skoda ze sa uz tak netesime ako pred tym ale tak to je a ono sa to kazdym vysetrenim s pozitivnym vysledkom zlepsuje. Hlavne sa snazim nestresovat a hovorim si bude ako bude, zatial to vyzera dobre, tesme sa z malych krokov. Ale ano niekedy by som najradsej nakukla do brucha a skontrolovala ci je vsetko OK.
Je to úplne normálne, ja som do tretieho mesiaca chodila v kuse na záchod sledovať či opäť nekrvacam. Už som si pripadala ako debil. Ale prešli tri mesiace, zo mňa to nejako opadlo a už som sa tešila na bábo. Našťastie všetko bolo ok.
@rejmonz úplne chápem, je to normálne, ja som pred rokom v auguste potratila naše prvé. Pravdepodobne nejaká vývojová vada srdiečka. V januári tohto roka som zistila že som znova tehotná. Neskutočný strach a neistota ešte aj teraz (som v 35.tyzdni) a ako píšeš, tiež sa neviem uvoľniť a poriadne tešiť, ale zakaždým som si hovorila že všetko bude ok a naša slecna zachvíľku príde k nám. Ale na každú jednu kontrolu so mnou musel niekto ísť 😁 take stresy v čakárni pred každou poradňou som mala a sama by som nemala odvahu tam ísť. Ale už bude dobre, aj tebe silno držím palce aby toto tehotenstvo vyšlo. Ak chceš kľudne mi napis, dáme nejaku povzbudzujúcu debatu 😉
@rejmonz presne som to tak.mala pred 1.5 rokom v 12tt zistene vyvojove vady na tom nt vysetreni takze tiez ukonenie.Teraz ma toto vysetrenie caka zhruba o mesiac tak budem prezivat obrovsky stres ako ty.Napis ako si dopadla drzim palce.Hlavne si ver ze 2x sa to nestavs a bola to nahoda
@prechadzka ano s tymi slovami som odtial odchadzala naposledy, vraj este nemal docent pacientku u ktorej by sa to opakovalo znova a bola to blba nahoda, ale vystrasena som totalne pravdupovediac a uz to chcem mat za sebou 😣 asi budem musiet poprosit manzela nech to absolvuje so mnou 🥺
@ivka879 presne toto, ze take nervy to si nevie clovek kt to nezazil ani len predstavit a tiez tam asi budem musiet ist s muzom lebo ma budu kriesit na chodbe 🤦♀️😁 najradsej by som mala cele tehotenstvo za sebou uz, ja viem ako vsetci hovoria ze si to mam uzivat lebo je to najkrajsie obdobie.. pre mna bohuzial nebolo 😟 skor naopak... no ale uvidime, malinke je tam, robi co moze a ja sa mozem nan uz len chodit nazerat 🤷♀️
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@rejmonz to co citis je podla mňa úplne normalne. Tiez som sa po potrate prveho baba nevedela tesit plnohodnotne z druheho. Som teraz v 32.tt uz a aj tak sa stale bojim ze nieco nebude v poriadku. No dúfam ze bude. A u teba takisto, držím palce