Ahojte baby 🙂
Som prvýkrát tehotná a veľa z vás tu má skúsenosti.
Už pár dní mi určite jedlá chutia úplne inak ako by mali...
Napríklad jahodový džem mi chutí ako nejaká uvarená paprika.. 😳
Alebo redkva mi chutila úplne inak ako by mala.
Viem, že sa mení chuť do jedla v tehotenstve, ale že sa mení aj chuť nejakých jedál? Stalo sa aj vám toto?
Jedla som včera svoje obľúbené čipsy, milujem ich chuť a včera mali úplne inú chuť... Je to normálne?
Osobnú skúsenosť so zmenou chutí nemám, ale tehotenstvo je záhadné obdobie, každá žena ho prežíva inak a má iné príznaky. Mne napríklad omeleta voňala ako kyslá kapusta 😄
Podla mna je to uplne normalne, ze niektore jedla ti chutia inak, niektore ti prestanu uplne chutit, ze ich nemozes ani citim a za niektorymi zase opacne sa ides az zadrhnut a mohla by si ich jest aj kazdy den. To je tehotenstvo 🙂
ani mne niektore jedla nechutia tak ako si ich pamatam, cize asi normalka... a smrdia mi niektore vone, pravdepodobne maju spolocnu nejaku zlozku a tu ako jedinu citim a ze tych voni je! a este pepsi a colu som si dala minule a chutilo mi to ako nejaka specena guma 😕
Áno, je to úplne normálne. Ja nemôžem jedlo ani cítiť a to ja milujem jedlo. Som v 13 tt a schudla som už 10 kg, čo mám nevoľnosti a poriadne nič nejem, momentálne len ovocie niektoré....🤷
Ach dievčatá som rada, že aj vy ste mali takéto skúsenosti... ☺️ Už som sa zľakla či mi náhodou nepreplo😁
Úplne od veci otázka, neprekonala si covid?
@tinkavvv nie, neprekonala. Myslím si, že tu je kopa od veci otázok a dokonca horších než tá moja... 🙂
Tak potom to bude súvisieť s tehotenstvom. Len ma napadol ten covid, lebo poznám pár ľudí čo mali takýto neskorý postcovidový príznak 🙂
Mne chutilo v prvom trimestri 70% vecí rovnako a chuť by som pripísala vôni do záchoda. Čokoľvek čo bolo nejakým spôsobom umelo dochutene som cítila takto. Teraz som 17tt...Čokoládu doteraz cítim inak, mäso, vajcia to je najväčší hnus a nemôžem okolo toho ani prejsť. Cibuľa a cesnak rovnako. Akonáhle je v jedle len trošku cibule hneď o tom viem a nejem to. Som z toho zúfalá lebo zbožňujem dobre jedlo a som veľký gurmán ale doteraz nejem normálne. Stále som nepribrala a akurát som len schudla. Takže neboj sa...je to normálne 😄 Len moje okolie je zo mňa už na nervy 😄
@kkovacovak no o tom mi ani nehovor... 😀 Moje okolie si už až myslí, že si dokonca vymýšľam keď nemôžem ísť do obchodu, pretože v respirátore nemôžem dýchať a mám pocit, že každú chvíľu odpadnem alebo sa pozvraciam... 😀 Alebo ako vymýšľam s jedlom... Toto áno, toto nie, z toho mi je zle, toto by som chcela každý deň atď... 😀
Každý mi hovorí, že po 3.mesiaci už nevoľnosti prejdú.. no neprechádzajú 🙄
Mne na začiatku par dni chutila voda slano 🤷♀️ 😅
Áno u nás si tiež všetci myslia že si vymýšľam že to nie je možné aby mi všetko vadilo. Ja ani do kaviarne nejdem lebo tam všade kávu cítim. A do obchodu už vôbec nie. Jednak sú tam rôzne pachy a tiež nevydržím v respirátore 😄 Je to radosť 😄
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
no tak to neviem ci je to normalne, toto som este nepocula, ze by sa niekomu zmenila az takto chut