Ahojte. Chcela by som sa opytat ci mate skusenosti v tejto teme. Koncom roka som sa vydala, hned na to som otehotnela a citim, ze som sa celkom zmenila. Kocky mi hovoria, ze uz nie som ta, ktora som bola...ze sa nesmejem tak vela, ze som vazna atd. a co mi doteraz nevadilo co by malo...ako ked napr.kamoska bola ku mne neprijemna, robila si zo mna prcu, bola vzdy mudra, vzdy vsetko vedela lepsie ako ja....no po 15rokoch stacilo a nemozem ju ani citit vobec a ani druhu...zacinam si mysliet, ze mi siblo a je mi z toho smutno, ale ja sa s nimi uz neviem kamaratit...som z nich nervozna...co si myslite, siblo mi z tehotenstva?? 😖 😖 Mate s tym skusenost? Dakujem za odpovede.
Nie, len sa ti podľa mňa zmenili hodnoty, brala by som to pozitívne, sama hovoríš, že po 15 rokoch stačilo...🙂
Nešiblo ti. Otvorila si si oči, ako väčšina tehuliek. Tehotenstvo je najväčším otváračom očí, čo sa medziľudských vzťahov týka a aj obdobie po pôrode. Najviac to oddeľuje kamarátov od tých skutočných a tých, ktorí nimi boli iba na oko. Chápem, že ťa to trápi, ale tým si prejde ak nie každá jedna, tak každá druhá 🙂
Aj ked niekedy sa stava, ze baby co otehotneju maju pocit, ze maju patent na vsetko a ze len teraz sa z nich stali plnohodnotne osoby a na baby, ktore nemaju deti sa zacinaju divat ako na nieco menej.
Nech to je ale akokolvek. Clovek sa vzdy obklopuje osobami, s ktorymi si rozumie.
Ak mas teraz ine priority, bude sa menit aj Tvoj okruh znamych.
Nemusi to znamenat, ze sibe Tebe, alebo im.
Znamena to len ze si sa proste zmenila.
Je to normalne. Zivotne cesty nas menia a casom vytahuju von nasu podstatu.
Preto napriklad aj vyrok ze PENIAZE NICIA CHARAKTER povazujem za abosolune zcestny.
Peniaze len vytahuju podstatu konkretneho cloveka.
Dakujem moc krasne za Vasu podporu 🙂. Uz som sa zlakla, ze nieco nie je so mnou okej.
Ty musis sama najlepsie citit, ci si OK ;). Musis sama seba skumat a poznavat.
Z par viet, sa neda nikdy neda usudzovat, co sa ozaj deje. Ty sama najlepsie, vo svojom vnutri musis citit, ako dobre sa citit vo svojej kozi.
Vo vseobecnosti sami seba pozname casto velmi malo a casto nepocuvame svoje ja. Pretoze nevieme dobre pocuvat svoju intuiciu. Nevieme, ci mame pocuvat srdce alebo rozum.
Ale ked sa v tom clovek cvici a lepsie spozna sam seba, tak lepsie porozumie aj tym okolo.
A vtedy sa zacnu diat "zazraky" ;)
Najlepsie je zostat dietatom, ktore sa vie stale ucit pocas tzv. "dospievania" ;)
@maruskogt myslim že to je v pohode..Mne bolo tiež z toho smutno že moje kamošky ako keby na mna odrazu zabudli ked som sa vydala a otehotnela, ako keby som teraz nemohlo normalne dalej žiť,ako keby si povedali že ty si už vydata s tebou sa už tak nemozeme kamaratit.Už sa mi odrazu na tie kamošky nedalo tak spolahnut.Ale mam tu manžela na ktorého sa mozem spolahnut vzdy a onedlho príde na svet aj naša láska 🙂.
Zmenila si zivot, zmenili sa ti priority. Mne to vobec nepride divne.
Lenze v ich ociach som ja za tu, ktora , ,znicila priatelstvo,, lebo som sa zmenila a oni mi nerozumeju. Ale ja zato nemozem. A som strasne citliva. Napr. S jednou sme si kazdy den volali predtym...furt sme nieco riesili...a ako som otehotnela 2mesiace mi ani nevolala...to co toto...som sa urazila a uplne som ju vymazala zo zivota...a este ja som bola ta najhorsia...pytam sa, kde bola tie mesiace...
možno si len dospela 😉
@spirit16 áno, určite obe...ale keď ona mala problémy: chory otec, podvádzajúci manžel, zlá práca tak som jej furt vyvolávala...čo a ako sa má atď...dobre, mohla som jej aj ja zavolať, ale keď som sa dozvedela, že vyvoláva ostatným kamkám, aj ma chuť prešla, poviem úprimne...mohla mi aspoň napísať čo bolo u lekára či ako sa mám a ona nič...dobre ani to mi až tak veľmi nevadilo...potom mi začala odkazovať, zrazu bola veľká priateľka s inou a dávala mi to najavo dosť jasne a mňa to trápilo, že čo toto, čo znamenajú tie odkazy a načo prečo začo...a trápila som sa...čo to má byť a tak som zakročila a skončila som s ňou...akože vymazala som si ju zo života, zo sociálnej siete atď. Ja nepotrebujem ľudí okolo seba, ktorí ma trápia a ja neviem, že prečo, nakoľko som im neublížila...no a ešte ja som bola za tú zlú, že som skoncovala s ňou a aj to nie mne napísala ale môjmu manželovi...a druhá kamka, no čo ti poviem, tá mi volala a tak, ale ona od detstva bola vždy múdrejšia a vždy všetko lepšie vedela...už mi radila o tehotenstve a v živote nebola tehu...keď ona len študovala vš...ja som musela už pracovať a aj študovať vš, takže som bola na nervy a furt mi robila výčitky, že som unavená, že aká som už priateľka, že nie som s ňou atď. potom som vždy mala výčitky a bola som s ňou...no odkedy ona robí, bola som rada, ak som ju videla raz za dva týždne...furt vo všetkom bola múdrejšia, poza chrbát mi robila veci, ktoré sa mi nepáčili, som to zistila a nerobila som z toho problém (napr. nemala som prácu...ona mala asi už 2 mesiace, no a vedela, že som z toho na nervy, depky som mala že ja nemám prácu, ale zrazu som dostala super ponuku a bolo. Bola som šťastná ako blcha, a potom som sa dozvedela, že vedela o tej ponuke, chcela tam tiež ísť pracovať, ale ju neprijali a ani mi nedala vedieť, aj keď videla ako sa trápim) a ja som bola len vždy ticho a ticho a zrazu som tu tehotná s týmito spomienkami a nemôžem ju ani vystáť ani vidieť, nič....strašne moc som sa zmenila...
@maruskogt nezaťažuj sa tým, dospela si a máš iné hodnoty. A asi ti aj závidia. Nájdeš si iné kamosky s podobnými záujmami, mamičky na md. Ja som tiež mala kopec kamosiek a keď som ostala tehotná zrazu mám dve a stačí mi to
Inak ak Ti akakolvek kamaratka vycita, ze nie si dobra kamaratka, lebo s nou netravis dost casu, tak to nie je kamaratka, ale upir. Bud rada, ze si sa jej zbavila ;)
nešiblo, načo su ti také kamošky... skôr si dospela si myslím 😀
@maruskogt necitala som predchadzajuce komenty, ale ja by som kamosky neodsudzovala....zo mna sa stal pocas tehotenstva uplny asocial,nemohla som nikoho pocuvat,co inokedy sme rehoty davali v robote cely den,tak mi vsetci liezli na nervy totalne.....len som dosla domov sa zahrabala pod paplon a kaslala na cely svet a potom to postupne upadlo a teraz sa zase dokazem bavit ako predtym 😀😀😀😀
@hanka_april Zaujímavé o takomto som ešte ani nepočula 🙂
Dakujem vám za názory kočeny 🙂 veľmi si to cením 🙂
Ahoj, opíšem Ti príhodu s jednou mojou kamoškou. Boli sme partia 6-tich báb, kamošky ešte od ZŠ. Keď prvá z nás otehotnela, tak nám to povedala, až keď bola už asi v 5 mesiaci, a to ešte bola akokeby urazená, že sme si to samé nevšimli. No ale my sme boli všetky bezdetné, tak jasné, že sme si nevšimli. Ona bola potom až do pôrodu dosť uzavretá, nechodievala tak veľa s nami von, čo sme úplne chápali. Keď porodila, poslala nám esemesku, my sme jej tiež esemeskou zablahoželali, to bolo všetko. Čakali sme, že nás zavolá na návštevu, ale ona nič. Ani sme jej nevolali, nechceli sme rušiť. Po roku porodila ďalšia z nás a tá spravila veľkú oslavu takmer hneď po príchode z pôrodnice, prišli sme, dostala kopu darčekov. Tá prvá neprišla, ale o oslave vedela, lebo bola pozvaná. Strašne sa urazila, že k nej sme neprišli, nič sme jej nedali... Nedala si vysvetliť, že to ona nás nepozvala, že nepôjdeme len tak, samé od seba votrieť sa na návštevu do rodiny s malým bábom. Bola urazená ešte asi rok, potom sa to, našťastie, dalo do poriadku, teraz sme zase kamošky.
@maruskogt presne takto som to aj ja citila 🙂. Ked som bola tehotna, neskutocne mi zacali vadit ludia, stranila som sa, s malym som chodievala na prechadzky tam kde som vedela, ze nestretnem nikoho znameho, aby som sa s nikym nemusela bavit... Proste, vsetci mi isli na nervy :D. A ako popisujes, kamosky sa mi potom povedali, ze som im prisla neskutocne smutna. Ale neboj, porodom to preslo, zase som "ozila" a vsetko je tak ako ma byt 🙂.
Dakujem kocky, uz sa necitim tak hrozne 🙂 😀
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Mozno si len viac zacala pocuvat sama seba.