Zmena správania v tehotenstve. Ako ste na tom vy?

paola881
7. okt 2010

Máte aj Vy taký problémik???Ja som teraz upna hysterka,čo som nikdy nebola,s priatelom sa stále hádame pre hluposti,snád 4x som si balila kufre čo som chcela ist domov,lebo nevidím iné východisko ☹ .myslela som si,že tehotenstvo bude najkrajšie obdobie,ale prežívam ho velmi velmi tažko ☹ ....

soffi
7. okt 2010

mno ja som v tehotenstve taka nebola, ja osm prave naopak mala vybuchy smiechu aj polhodinove, aj ked sa v podstate nebolo preco smiat 😅 , ale taka hysterka sa zo mna stala po porode....tak hadam to bude u teba naopak, neboj, teraz mas pravo na take stavy, a je samozrejme ze si teraz v strese, caka ta nieco nove, budes maminkou, a to je najdolezitejsie povolanie...po porode sa to zmeni a bude vsetko ok, drzim palce 😉

andika10
7. okt 2010

asi si viac precitlivelá, aspoň ja som bola, ja som za každú blbosť plakala 🙂

evinkal
7. okt 2010

Ahoj.No tak ja to už mám dvakrát za sebou.Pri prvom som bola nepokojná,ustráchaná,bála som sa čokoľvek robiť,aby som o dieťatko neprišla (bývala som u svokrovcov a svokra robila problémy) a pri druhom dieťatku-dcérke som bola strašne precitlivelá.Každá maličkosť ma rozplakala a nemohla som v telke pozerať nič dojímavé,či smutné,ale zároveň som strašne túžila držať malú v náručí a jedla som strašne veľa ovocia.Mala som stále chuť len na ovocie a sladké sa mi hnusilo.Ale ohľadom pocitov,som bola dosť rozcitlivená a aj náladová.Ale všetko to záleží aj na okolí-Akí sú k tebe ostatní

ivetkab.
7. okt 2010

Ahoj, tehotenstvo je krásne, ale ... ja som zase bola veľmi precitlivelá. Úplne stačilo, že som sa pozrela do zrkadla a povedala som si "aká som tučná". Nepovedala som to nahlas a manžel ani nevedel prečo sa naňho "durdím". Chcela som počuť, že nie som tučná, ale keďže som nič nepovedala on ani nevedel čo chcem. Za všetko sa mi chcelo plakať ako to bolo spomenuté, nemohla som pozerať nič romantické, či dojímave, nemohla som sa pozerať vonku na deti na pieskovisku ... a Ty si hlavne uvedom reakciu priateľa na Tvoj odchod. Ak sa Ťa snaží zastaviť, tak to zrejme o niečom značí. Všetko to bude spôsobené zrejme len Vaším tehotenstvom. Prajem veľa síl ...

zuzul1310
7. okt 2010

ja som zasa bývala strašne unavená, večer som už o ôsmej spala, ale len na začiatku, potom sa to upravilo, ale hysačila som tiež kvôli hovadinám a tiež som napríklad roztrhala potvrdenie o otcovstve z matriky 😀 😀 😀, potom som musela ísť žiadať duplikát...spravila som si zle sama sebe 😒 ale chápem ťa, neboj prejde to.

petronelka1
7. okt 2010

Ahoj, no ja som hysterčila po pôrode. To sme sa s manželom hádali pre každú blbosť. Až mi je to teraz ľúto, že sme sa takto správali, čo by sme sa mali tešiť. ☹ Teraz je to už ok, to robia tie hormóny. Počas tehotenstva som bola strááášne ospalá, to som spala už o ôsmej. A zdriemla som si, aj keď som došla z práce o pol štvrtej, a nemala som problém o ôsmej zasa spať. Tiež mi chutilo strašne ovocie, to som jedlá na kilá, sladkosti mi nechutili vôbec. Asi preto som pribrala počas tehotenstva 10 kg a keď som došla z pôrodnice mala som svoju pôvodnú váhu. 😉
Paola, nič si z toho nerob, to sú tehotenské hormóny. 😉

weverka11
7. okt 2010

ahoj, jeeeezis, keby si vedala, aka som ja odponá a hnusná 😀 furt len brblem, manzel uz je zo mna tiez na nervy 😀 co sa tyka "krásneho" tehotenstva, ja som mala prvych 5 mesiacov len depky a plakala som, pritom mimi sme strasne chceli, nič nam nechybalo, manzel ma lubi a poslucha, proste som vsetko videla cierne, neviem preco, ale uz som chcela ist aj k psychiatrovi, lebo som mávala strasné pocity úzkozti a nemohla som byt ani doma sama... Z tehotenstva sa teším až tak od siesteho - začiatku siedmeho mesiaca, možno je to nepochopitelné, ale mam kamošku, ktorá je tehu tak ako ja a mala presne tie isté pocity, aspon som vedela, ze niesom sama a stazovali sme sa jedna druhej 😀 - kozy 😀 😀

katkas1
7. okt 2010

ano tehotenstvo je velmi karsne ale len ked o nom citas v knihach. JA som uz druhykrat tehotna a tiez som nervozna od rana do vecera, mam uplne vybuchy zlosti a chcela som manzela pobalit a poslat ho prec. Ale u mna to bude asi tym ze mam 9 mesacne sidlo ktore ani sekundu neobsedi a vraciam od rana do vecera takze ledva zijem.

alexandrah
8. okt 2010

ahoj, ja mam tiez maleho 10 mesacneho synceka doma, a cakam druhe babo ... byt matkou je uzasne, ale tehotenstvo je jedno z najhorsich obdobi v mojom zivote, je vopruz, ze trva tak dlho, a chcem, aby co najrychlejsie skoncilo ... bez toho to ale nejde, mat babo, tak to nejak "pretrpim", ale ze by som sa z neho nejak vytesovala, alebo ako niektore stastne baby chcu byt pomaly vecne tehotne, to ani nahodou ... ais to bude tym, ze niekto nema ziadne problemy, ja ich mam kopec, nespavost a migreny pri prvom, sialena unava a migreny pri druhom ,... a ine prijemne veci, co sa ti nakopia pred koncom, ako trpnutie ruk, palenie zahy, opuchy, vysoky tlak, zle sa ti dycha ... a vsetko. ... a do toho ti nikto nepomaha ... proste peklo ...takze tesmin ako "uzivat si krasne tehotenstvo" znie pre mna ako sci fi!! 😝

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre