Ahojte, zistila som, ze som v 5tt.... posledne dva roky som nehovorila o nicom inom, len o Tom ako velmi sa tesim ked budeme mat babatko, vzdy ked bol co I len maly naznak, myslela som, ze som tehotna...ale nebola som. Az teraz. A ked to konecne prislo, Ja sa zrazu neviem tesit. Mam manzela, zazemie, 25 rokov....ale strasne ma “mrzi”, ze moj Život uz nikdy nebude ako pred tym...je to hlupe, ale nedokazem sa tychto pocitov zbavit a citim sa kvoli tomu hrozne. O tehotenstve viem 2 dni... prosim Vas, je toto normalny stav a zmeni sa to?
Úplne normálne 🙂
Je to uplne normalne, ja som mala tieto pocity pocas celeho tehotenstva, prve styri mesiace mi bolo strasne zle, nedokazala som sa ani len usmiat. Potom som mala pocit ze moje dieta nelubim a mala by som sa na neho viac tesit. Samozrejme som sa citila vinna. To vsetko preslo ked sa narodila. Dcera ma 7 mesiacov a nemenila by som zanic. Samozrejme je to velka zmena. Ale stoji za to. Uzivaj tehotenstvo. Drzim palce 🙂
Je to normalne, my zeny sme proste vecne nespokojne :D
@ela0915 hovoríš mi z duše 🙏🏻 Tiež som asi v 5tt a tiež to viem dva dni a som strasne z toho zmätená aj napriek tomu, že som po tom túžila. Jedine čo ma strašne teší, že priateľ sa tak neskutočne teší, čo som nečakala, dokonca sa pri oznámení toho že bude tato rozplakal. To jediné mi hovorí že je to správne 😍
@ela0915 normalny pocit. Ja som planovala.babatko zacat plodit po polroku,co som to oznamila drahemu,ze by sme.uz mohli pokrocit a ist aj spolu byvat plus babo. Chcela som,aby sme sa aj zabyvali, nez sa babo narodi. No a stalo sa to,ze mesiac po prezentovani mojej predstavy,som.otehotnela.. zistila som.to celkom neskoro, az v takmer 8.tt, lebo sme si davali pozor a mne zvykli meskat plus minis tyzden.. no bol.to sok, plno pocitov naraz, ako ja som.sa sice velmi akoro zacala.tesit, ale bola som.zaskocena.. ako ja som.mala.uz 34r., No prve myslienky boli AJ o tom,co na to moj otec, co drahy..
A kamoska, ta zi zas myslela, ze nebude vediet lubit vlastne dieta tak,ako lubi neter.. narodila sa.jej mala a samozrejme,lubi ju najviac na svete...
Prejde to, uvidis, zvlast,ked to babo uvidis na monitore, ako sa hemzi a tak.
@ela0915 aj ja som to mala, vlastne aj doteraz mi to niekedy ešte prefrci hlavou. Zbavujes sa urcitej slobody, akonkeby vlastneho komforttu ci pohodlia, obeta vsstkeho volneho času. Takze tvoje pocity su normalne. Matka berie tolko zodpovednosti pri počati dieťaťa na seba, ze taketo pocity su prirodzeneKed mi to vsak teraz prefrci hlavou po 3 rokoch opäť tato téma, odpoved je jednoznačná. Život uz nikdy nebude taky isty, bude ovela krajší, hodnotnejší. Ak si si doteraz myslela, ze lubit sa uz viac neda, počkaj az bjdes drzat ten poklad v náručí. Tolko lasky, kolko emocii budes k nemu citit, tolko neovladatelne stastnych pocitov, všetko nové, bude to tak krásne, ze zabudnes aj na život pred tym. Vlastne sa budes zamýšľať, ako si mohla bez tolkej lasky žiť, akoby tvoj život predtym nemal ani zmysel. 😊
Dakujem Vam velmi pekne, snad to pominie...kedze nemam konkretny dovod citit sa tak. ❤️
@ela0915 je to presne tak, ako píšu mamicky vyššie...Ja keď som videla prvý krat na uzv tu malu žubrienku a keď mi doktor pustil 1x zvuk srdiečka, tak to boli emócie, aké som dovtedy nezažila, keď som vyšla z ambulancie a cakala do ďalšej na odber krvi, normálne som tam revala ako male decko- od šťastia ☺️A keď sa mi maly narodil, to sa da len ťažko opísať, to treba zažiť...V tej chvíli prestaneš riesit všetky tieto otázky...Ten život už nikdy nebude ako predtým- Uzi si ešte tehotenstvo, lebo už nikdy nebudete sami dvaja, keby ste aj hneď išli hocikedy sami niekam na dovolenku a dieta ti bude niekto varovať, tak vždy budeš mysľou pri ňom. Byt rodičmi je obrovská zodpovednosť, ktorú som ja začala citit odkedy som videla 2ciarky na teste a neprestanem citit už nikdy (asi ako každá mamicka). A najmä, tie prve tyzdne a mesiace sú naozaj tak trochu obmedzením, tam pôjde bokom tvoje pohodlie, spánok, volny čas..Ale casom sa všetko zlepsi, je to tak, ako si to ktorá nastaví..Neznamená, že dieťaťom sa konci život, práveže sa začína lepší a krajší...Ak Ti bude Tvoj partner pomáhať a budete mat pekný vzťah tak, ako píšeš, že máte teraz, vždy sa môžeš stretnúť aj s kamarátkami, aj ísť večer zit(ak by ti to chýbalo)-veď malé zaspi a tatino s nim bude doma😉S dieťaťom sa da aj cestovať- nehovorím, že s malym bábätkom okolo sveta ale casom určite hocikam, jednoducho všetko sa da ak sa chce a ak máš pomoc v rodine.
Ja som mala pred tehu veľmi zaujímavú prácu, (stále mám), každú chvilu som cestovala, stretávala sa so zaujímavými zahraničnými ľudmi, rozne akcie, obedy, výlety atd.. Keď som mala nastúpiť na MD, normálne som si aj poplakala, že už nebudem chodiť do prace, ktorá ma baví, že kde si budem obliekať to všetko pekne oblecenie, v ktorom som chodila do prace atd atd...Teraz po 9 mesiacoch čo ma maly, sa na tom smejem, vrátiť by som to nechcela..Ale ja som si to nastavila tak, že pracujem z domu pre pôvodného zamestnavatela, pravidelne idem 1x v tyzdni do prace, sem tam sa zúčastňujem aj tých prac. akcii, ktoré som spomínala, aj cestovať sa da- zatial trochu s obmedzením, ale da sa..Čiže žiadne obavy, všetko bude ešte lepsie, ako bolo, nič sa nekončí- práveže začína oveľa zmysluplnejšie kapitola života. Prajem pekne a bezproblemove tehotenstvo☺️
@29simona29 Dakujem Ti velmi pekne 🙂 ale prve dni ked Si zistila, ze si tehotna, mala si “cudne” pocity? Lebo Ja som sa s tym este akosi nestotoznila a hoci vsetci okolo mna su happy, Ja to zatial nedokazem 😐 a neviem preco...
@ela0915 áno mala som riadny zmätok v hlave, ale to preto, lebo som mala cely život veľmi nepravidelnú ms, vždy som snívala, že by som chcela 1.dieta v 30tke a akosi som si myslela, že to nie je reálne a bohviekedy otehotniem, ak vôbec..No a podarilo sa nám to po 2 mesiacoch, maly da mi narodil takmer na tu 30tku😃, takze keď som to zistila, mala som len ducha na teste a nevedela som, či to je ozaj tehitenstvo, alebo či náhodou nemôže byt minomaternicove, proste som nejako nemohla uveriť tomu, že sa to naozaj podarilo...Bála som sa dopredu tesit(aj keď iný dôvod ako nepravidelná ms tam nebol)...Zmätená z toho, že stratím svoj život som nebola, ale každá sme úplne ina, je to úplne normálne, že sa tak cítiš a tie nálady sa ti budú veľmi často striedať..Ja som mala take zmätené obdobie keď sme prisli z porodnice, lebo jedna vec je ta, že som si to uvedomovala aj dopredu, čo je to asi mat dieta, druha vec, že ta realita bola dosť ina ako moje predstavy- ale to iba prvé tyzdne, možno mesiac, dva..Zbytočne o tom hovoriť, každá je naozaj ina, inak to vníma, a to, ako sa cítiš je úplne normálne a vôbec nič to neznamená, pre svoje dieta budeš určite ta najlepšia mama na svete, ako každá z nás..Dôležité je byt hlavne v pohode, aby si mala bezproblemove a kľudne tehotenstvo, Uzi si ho, ja by som do toho išla bez váhania zase, a to mám celkom náročné dieta☺️🤷♀️Tie pocity, ktoré ti prinesie tehotenstvo a narodenie dieťaťa a potom cely život s nim, to ti nenahradí nikdy nič...Ja sa ale stále držím pravidla, že narodením dieťaťa sa nič nekončí, ani tvoj život, neznamená, že tvoje potreby, sny a plány už neexistujú a netreba im venovať pozornosť- treba, lebo ak budeš spokojná ty, bude cela rodinka..Naozaj sa všetko da realizovať aj potom, ak sa chce..Mne tehotenstvo dokonca ani postavu nepokazilo, ešte mi trochu zhustli aj moje vždy dosť husté vlasy😃Ani prsia nemám ovisnuté🙏To len na povzbudenie😉Najviac tehotna budeš v lete, tak si to vychutnať a chod ešte niekam na dovolenku, to prvé tehotenstvo je vždy take čarovne, že už žiadne ďalšie take nebude☺️😘
@ela0915 ahoj mam presne to iste sem tam si brusko pohladkam ale to je cele ja sa nedokazem tešiť lebo od 6tt mi je zle vraciam dva krat uz v nemocnici som.bola na infuziach bolesti zaludka proste cele zle a to som v 17tt a.stale sasi trapim takze presne viem ake mas pocity
@balusik11792 ja uz som 9tt a sice mi je zle, ale uz to nevnimam tak depresivne. Konecne mam pocity radosti....sice obavy ci to zvladnem, ale aspon nemam take stavy ako Zo zaciatku 🙏 drzim Ti palce xx
@ela0915 a ako ti byva zle?
@balusik11792 nevolnosti (celodenne) 😔
@ela0915 a bolieva sa. Zaludok alebo to okolie taka ako tazoba ja som zufala uz neviem co mam robit a v ktorom si tt?
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@ela0915 zmatenost je zaklad tehotenstva 😁