Ahojte baby, som na konci 7. mesiaca a mam stavy kedy rozmýšľam nad tým, že čo ak sa nedokážem o to malé postarať, nezobudím sa v noci k nej, budem nervózna keď bude plakať...dosť mi je aj do plaču z toho a vôbec neviem čo mám robiť..stretla ste sa niektorá s tým? Poprípade pomohlo vám niečo? Som prvý krát tehotná
Dodnes nezabudnem na to ked mi sestricka doniesla maleho na izbu a zavrela za sebou dvere. Len ja a maly ..
V mojej hlave : a teraz ako co 😁.
Nevedela som kde je sever, ja som dieta nikdy predtym ani len nedrzala. Zvladla som to , rovnako ako kazda
To su caste pocity.🙂
Ahoj, myslím, že každá si nebola úplne vždy istá ako všetko bude a ako všetko zvládne. Proste, je to niečo nové ( a pri každom ďalšom dieťati je to aj tak vždy trochu nové a iné), je to tak normálne 🙂
A ešte som chcela- určite budeš niekedy nervózna keď bude plakať, určite sa ti občas nebude chcieť vstávať… aj to je normálne, sme len ľudia a to neznamená, že nie si alebo nebudeš dobrá mama 😉🙂.
Ked to zvladam ja, co som sa odjakziva vyhybala babatkam - zvladnes to aj ty 😅 s mojou 2m slecnou sme uz celkom zohrate
@ivik4 Veľmi dobre sa na ten pocit pamätám :D Najmä keď sme prišli domov s mužom a s malým, položili ho opatrne s tým vajíčkom, a moja prvá myšlienka bola: a čo do pi*i teraz budeme robiť?? :D
Autorka, ja som sa celý život vyhýbala bábätkám a deťom. Už som mamou, ale dokonca ani teraz mi to nejde vo vzťahu k iným deťom (rozumej akékoľvek iné, ktoré nie je moje). Proste ja ani teraz nemám pocit, že by som chcela chytiť na ruky bábätko na návšteve, lebo ňuňu.
Zvládneš to aj ty. Len nech ťa nevykoľají prípradná neistota a strach zo začiatku, je to prirodzené. Ale vžijete sa spolu. Ja momentálne po piatich rokoch čakám druhé a hovorila som mužovi, že ja samu seba si už ani neviem predstaviť ako mamičku s malým bábätkom, že ako som vyzerala s tak malým dieťaťom na rukách a čo a jak som to vedela.. ale dajak to išlo :D A pritom to bolo len nedávno.
KĽuuuuud. A keby dačo, môžeš napísať sem, poradíme, povzbudíme ;)
Tiež mi napadla podobná myšlienka. Ale potom som si povedala, že rodia aj 13 ročné osadníčky, prídu s deťmi do zimy, začmúdených chatŕč, nulová hygiena nielen vlastná ale aj o bábätko, nosia ich po uliciach v plachtách na chrbte, ledva im majú čo obliecť atď. Tak žena so zdravým rozumom si musí poradiť, ak nás niečo zaskočí, tak sa s niekým iným poradíme. Bude dobre. A žijeme v dobe, kedy si človek takmer všetko nájde na nete. Predstav si dobu, keď internet nebol, to by bolo horšie😂
Je to normalne a tesne po porode to bolo u mna este horsie. Ale neboj naskocia ti instinkty. Tak ako vies od prirody vytvorit babatko a porodit, tak si vybavena aj na starostlivost. Naozaj je to casto az take pudove konanie, nevies, odkial sa berie, je to priroda. No a ked predsa len nebudea nieco vediet, dnes je vela moznosti, kde hladat radu.
Ja teraz plačem lebo neviem ci zvládneme 2 deti, ako to bude a podobne. Pri prvom to bolo to iste plus 200 ďalších veci. Je to normálne. Ja som aj na moju mamu nakricala. Pri prvom som plakala keď sestra povedala ze čaká druhé ze na mňa bude kašľať lebo sestra bude mať 2.... mňa ukludnovala polovička, aj teraz ze všetko bude super a zvládneme to
ja mam podobne pocity aj dva tyzdne po porode teraz 🤣 ale verim, ze to vsetko pojde, ze sa s babom spoznavame, ucime sa vzajomne. nikto ti k nemu neda navod na pouzitie, to asi pride tak nejak samo. a kazdy robi chyby, na to nezabudaj. aj ked budes nervozna, je to uplne normalne.
Nervozna budes, ved si človek. Zobudit sa zobudis aj na šuchot, lebo inštinkt matky ťa bude nabadat, aby si chranila dieta. Ja som po porode spala ako zabita, hocico sa dialo tak som spala, ale akonahle sa pohlo dieta, tak som bola hore ako nič 😀 dovtedy som nechapala, ze je nieco take mozne. Dieta ma 6 mesiacov a stale to u mma takto funguje 🤭 nikto z nas sa mamou nenarodil, postupne prides na to, neboj 😊
Tehotenské hormóny ? 🫠 ja som mala tiež rôzne myšlienky pred pôrodom a po sa mi chcelo plakať týždeň vkuse...a dôvod na plač nebol,iba ak od radosti 😇
Pochybnosti, stach a dokonca aj uzkosti..to vsetko sa moze objavit a v ktoromkolvek tehotenstve. Najviac pomaha o tych pocit hovorit (pripadne sa vypisat), alebo si skuste nieco k tomu precitat, vypocut podcast, hybat sa, byt na cerstvom vzduchu, zamestnat hlavu, spravit si kakao (alebo hocijaku inu mnamku). Jednoducho vsetko co pomaha citit sa dobre..moze byt aj masaz, aromaterapia (pozor nie vsetky vone)...
Všetky sme asi tieto pocity mali.
@tinalia no vidíš mňa musel chlap budiť v noci že dieta je hladné leží vedľa mňa a rieka lebo chce prso 🫣🫣 ale dali sme to spolu. Pri prvom som bola na nohách keď sa zhlboka nadchlo pri druhom mi mohlo vrieskat rovno do ucha 🤣
Vrieska
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Normalka, ma to hadam kazda druha