Ako sa s tým vysporiadať? Teraz na konci tehotenstva je to čoraz častejšie… Spravila som všetkko preto, aby som minimalizovala “škody”. Starostlivosť o seba, o pleť, vlasy, krásny mejkap, pekné outfity, nepriberanie nadbytočného tuku… aj v dňoch kedy som bola unavená boli tieto veci prioritou aby som sa príliš nezmenila, nezanedbala. Ale sú veci, čo sa ovplyvniť nedajú. Veľké brucho, jemné strie, spuchnutosť, chôdza ako tučniak… ja osobne sa kvôli tomu nepovažujem za “škaredú”. Keď sa na seba pozriem do zrkadla, prvá vec, ktorá mi napadne je, aký zázrak je v sebe vytvoriť život a neskutočne sa teším na moje bábätko. Radosť mi to z materstva neberie… ale potom si spomeniem na partnera.. a uvedomím si, že aká zmena to pre neho je.. že sa na mňa nedokáže viac pozerať s vášňou. Že už pre neho nie som sexy, príťažlivá, nedokáže ma vnímať ako “ženu”. A mám pocit, že som v neustálom nevyrovnanom súboji s mladými, krásnymi, štíhlymi dievčatami, ktoré teraz vyzerajú v porovnaní so mnou miliónkrát lepšie a ktoré sa okolo neho krútia. Uvedomujem si, že ak ma má skutočne rád, tak toto obdobie vydrží a nepodvedie ma ani ma neopustí. Ale keď tu čítam prípady, a aj ich počujem z okolia, že je celkom časté, že muži podvádzáju svoje ženy práve počas tehotenstva, lebo ich nepovažujú viac za príťažlivé… je mi ťažko. A bojím sa dôverovať. Nedokážem nežiarliť, aj keď pôvodne som extra žiarlivá nikdy nebola… nechcem, aby nám to poškodilo vzťah, najmä nie v tomto období, chcem na očakávanie nášho bábätka spomínať krásne a s láskou, a nie takto..zatiaľ sa držím a nedávam mu to najavo, ale je to čoraz ťažšie… prosím, ak máte nejaké povzbudzujúce slová, myšlienky, podeľte sa ❤️ možno to pomôže aj iným ženám, ktoré to cítia podobne, len o nehovoria.
A on ti nejako dáva najavo, že preňho nie si príťažlivá? Že sa mu ako tehotná nepáčiš?
@h2 Samozrejme nehovorí mi to. Čo sa týka lásky a venovaniu sa mi s tým nie je žiadny problém. Všetko je v poriadku, nijak mi neubližuje ani ma nekritizuje. Ale čo sa týka sexuality, tak tam je nad slnko jasnejšie… nemusí nič hovoriť. Žiadne dotyky, komplimenty, iniciovanie intimných chvíľ z jeho strany. Pričom predtým to bolo u neho vyslovene jeho jazykom lásky, dlhé roky čo sme spolu. Keď sa ho na to opýtam, tak sa vyhovára na všetko možné. Pravdepodobne mi nechce ublížiť tým, že by mi narovinu povedal pravdu.
Nemas velmi v hlave kino a namyslas si veci,ktore ani nie su?
@anjelicek26 Myslím si, že som si nechala čas aby som to zhodnotila. Ak je žena dlhé roky vo vzťahu, kde muž je veľmi silno sexuálne a intímne nastavený a dáva vám to najavo denne slovami, správaním, flirtom a pod. tak ten rozdiel si všimne. Že prejdú dni že sa ma nijak nedotkne. Že týždne neiniciuje nič intímneho charakteru. Ak by som neiniciovala ja, mesiace by medzi nami nič nebolo.. naozaj si myslím, že je to reálny problém a že si to nenamyšľam.
Sadnite si, porozpravajte sa. Tehotna nebudete navzdy, pride chvila kedy si budete sex znovu uzivat. Teraz si uzivajte obdobie tehotenstva a vsetko co k nemu prinalezi (ak sa da :D).
Vnimas to velmi negativne.. Najvyssi cas sa o tom porozpravat. Muzi maju respekt, ochranne pudy, davaju zene v urcitom obdobi zivota priestor...
tvoj muž si ťa zobral len preto, že si pred tehotenstvom bola pekná a štíhla? Ty sama máš pocit, že mu okrem fyzickej krásy nemáš čo ponúknuť? Ak si na obidve otázky odpovieš NIE, tak sa ovládni a nekaz si vzťah zbytočnými fantazmagóriami
nemusi to mat s tebou a tym ako vyzeras nic spolocne. niektori chlapi si myslia ze ublizia diatetu alebo im vadi ze pri "tom" to dieta je s vami skratka kadejake pochody maju casto iracionalne. chce to otvoreny rozhovor ale otazne je ci je ho on schopny. dalsia vec ktoru by ste mali prediskutovat a ty zvazit je ci bude pri porode. dalsia vec ktoru vidia chlapi dost rozne.
Ahoj, no v prvom rade mám pocit, že svoju hodnotu držíš na svojom výzore. Ale to je veľmi plaché a pominuteľné, budeš stárnuť a tvoje telo nebude vyzerať ako v 20tke. Je to reálny život a ak ťa tvoj manžel ľúbi ako osobnosť, nielen ako sexuálny objekt, tak sa nič nezmení. Proste tehotenstvo je fyzicky náročné a po porode sa dáš do formy uvidíš. A bude to ako predtým, všetko sa vráti naspať. Ale dávaš na seba veľký tlak. Niektorí muži nechcú mať sex s tehotnou ženou, lebo proste majú morálny problém s bábatkom v brušku, že mu napr. ublížia. Ale, ak mu porodíš krásne a zdravé dieťatko, už nebudeš len jeho milenkou, ale aj matkou jeho dieťaťa. Ak to má on nastavené správne bude ťa ľubiť ešte viac a vážiť si ťa ešte viac, lebo si dala jeho dieťaťu život. Len povrchní chlapi utekajú za mladšou a krajšou, ktoré rovnako zostárnu 😅 Hlavne si uvedom, že tvoja hodnota nespočíva v tvojej krásne, ale v tvojej celej osobnosti, manžel je s tebou, lebo ťa má rád ako celok ❤️
Uplne ťa chápem, mam taky isty problem. Keby som ja neiniciovala, asi by medzi nami nic nebolo. Spytal som sa ho na rovinu, ci ma niekoho. Tvrdi, ze nie, ze ma lubi, ale ze to babo mu tam teraz proste “vadi”, vecer mi hladka brucho, citi kopanceky a ze po tom uz nedokaze na sex pomysliet. Neviem co s tym a ci sa to po porode vrati do normalu…
@edi16 Tak aspoň v tom nie sme samy ❤️ Je to extrémne ťažké, ja chápem komentujúce dámy, ktoré to možno vidia s nadhľadom, ale pre nás v tomto stave keď sa reálne vidíme v zrkadle ako sme sa zmenili, pod vplyvom hormónov, je naozaj ťažké zostať pozitívnou. Viem že sa mu páčia ženy, nie je reálne, aby zaprel v sebe “muža”… aj si to všímam, čo sa jeho interakcie so ženami týka. Zostáva nám len dúfať, že si aj on uvedomuje, že to nebude trvať večne, a že sa mu oplatí vyčkať a vydržať ten čas a nestratiť rodinku.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Chlap, ktorý dokáže podviesť tehotnú partnerku nie je chlap ale obyčajný chudák. Keď sa nevie ovládať nech nevstupuje k tvoreniu rodiny.