Začínam mať strach z pôrodu

nikaleo17
28. feb 2022

Ahojte baby 🙂

Začínam mat strach z pôrodu.
Prvý pôrod som mala cisársky kvôli tomu, že som sa neotvárala.
Teraz pri druhom po 4 rokoch na mňa môj gynekológ viac menej tlačí aby som do toho išla prirodzene. Ja s tým problém nemáme ale už dvaja gynekológia mi povedali, že keď som sa neotvorila raz, tak sa neotvorím ani druhýkrát.
Včera som bola na pohotovosti s bolesťami brucha a doktor keď ma vyšetril mi povedal, že sa neotvorím. Som 37tt.
Pôrod mám už blízko pred sebou a neviem ako sa rozhodnúť.
Doktor na pohotovosti mi povedal, že mám veľké brucho a mohlo by nastať prasknutie maternice, keďže mám aj bolesti v podbrušku a krížov. Nie som vôbec otvorená nič sa nedeje len ma boli maternica.
To isté mi vravel internista, že mám veľké brucho a nie dobré rodiť veľké bábätko po cisárskom. Prvý syn mal skoro 4 kg.
Poraďte prosím.
Nechcem zase zažiť tie bolestí zbytočne a nakoniec aj tak cisársky.
Mala ste niektorá taký problém ?

Ďakujem

vanda323
28. feb 2022

@nikaleo17 Nemala som taký problém.
Ale.z toho čo čítam ,.podľa mňa trvajú na cisárskom reze

tat2016
28. feb 2022

@nikaleo17 prvú dcéru som rodila dlllho tiež som sa neotvarárala síce som porodila prirodzene ale napchali do mna všetko možné (malá mala 3400g). Vtedy som si povedala že druhé dieťa nechcem, samozrejme že ma to prešlo. Druhé tehotenstvo od šiesteho mesiaca bolesti nedokázala som prejsť 100 metrov hneď ma boleli kríže, brucho, všetko. Tiež som mala veľké brucho. Malá sa narodila prirodzene bez akýchkoľvek liekov za 4 hodiny(4300g). Ale asi by som počúvala co mi poradia lekári.

dadulamamula
28. feb 2022

@nikaleo17 na tvojom mieste by som išla cisárskym.. Tiež by som sa bála.. Zváž to.

kiki68
28. feb 2022

@nikaleo17 tak sa rovno dohodni na planovanom cisaraku. Ked si to lekari myslia, tak asi maju dovod. Skusit prirodzeny mozes, ale naozaj tam musi ten lekar, idealne aspon dvaja mat rovnaky nazor. Tiez uz musia vediet ake to dieta asi bude velke. A ako vyzera jazva po tom prvom.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre