Výlev nekonečne tehotnej

19. máj 2022

Ahojte, idem sa sem vyliať. Nakoľko od malička túžim po dovolenke pri mori. S manželom sme si povedali ze pôjdeme už určite tento rok a ja som zas tehotná. Už tretí krát nám moje tehotenstvo prekazilo leto. Ano viem chodia na dovolenky aj tehotné lenze ja vraciam od rána do večera celé tehotenstvo. Týmto nechcem povedať aby ste si to niektoré nemysleli ze deti sme nechceli. Lenže toto bolo tak trocha neplánovane. A predsa ísť na dovolenku s tromi malinký mi deťmi ani dovolenka nieje. Je mi z toho smutno ale jednoducho vtedy sme na dovolenku peniaze nemali, teraz keď ich už máme tak nemáme normálnu možnosť ísť. Lebo akože neviem si to ani predstaviť ze si mam niekde oddýchnuť keď stále musím naháňať teraz len dve no zachviľu už 3 malinke deti. Už len doma na dvore je to o hubu. Ale snáď budúci rok sa nám to už podarí, aj keď už teraz viem ze prídem viac unavená ako oddýchnuta 😭😅

gabika128
19. máj 2022

Nuž to je bohužiaľ tak. 😂 ja tiež už zúfalo snívam o dovolenke, kde by som si naozaj oddýchla, ale to ešte pár rokov nehrozí s deťmi. Pôjdem aspoň s kamoškou na víkend niekde na wellness 😁

nevenka
19. máj 2022

My sme boli naposledy v 2012, po svadbe. A potom hned 2 deti po sebe. Potom, ked boli vacsie, sme setrili na dom, potom korona a cez nu dalsie tehotenstvo a male babo, a teraz uz robime ten dom zase a vsetko zdrazelo, takze sa nikam nejde zase, mozno tak niekam na Slovensku sa okupat a k starkym na zahradu 🙃😊. Nie si sama.

zmrzlinka2021
19. máj 2022

No treba sa mozno oboznámiť s pojmom plánované rodičostvo.

nafka0483
19. máj 2022

Akoze prepac ale tretikrat vam tehotenstvo pokazilo leto? Obaja ste boli pri otehotneni, ked ste chceli letnu dovolenku, tak ste sa mali chranit.

autor
19. máj 2022

@nafka0483 múdre rady si nechaj pre seba

anjelicek26
19. máj 2022

Ale no tak, netreba to vidiet tak cierne...dovolenka je pre teba co? Pre mna - niekto po mne upratuje, niekto nam vari, vylety...to sa da kdekolvek - aj v hoteli o par dedin dalej... nenechaj sa odradit a chodte kludne na Slovensku - ziadne dlhe cestovanie, predsalen relax a kamenom dohodit - ku gynekologicke, keby nieco... je mi luto, ze vracias, ale to budes aj doma a teda aj na dovci rovnako, tak nech k tomu aspon par dni nevaris a neupratujes...aspon ja tak rozmyslam, vzdy sme chodili aj s mini detmi ci tehotna, ved pri 4roch detoch by sme sa za tie roky inak nikdy nikam nedostali...

autor
19. máj 2022

@anjelicek26 manžel je od rána do vecera v práci takže nik neupratuje a nevari za mňa 🙂

anjelicek26
19. máj 2022

No ved pisem - na dovolenke v hoteli mas o vsetko postarane...na to nemusis jazdit nejako daleko tisic kilometrov k moru...to sa da aj tu... to by bol tento rok taky kompromis...

7lenka11
19. máj 2022

ja by som to tak tragicky nebrala.. chápem, že ti je zle, ale zle ti bude aj doma.. prečo nevezmete auto a nejdete aspoň na predĺžený víkend k moru? možno si to neužiješ naplno, ale aspoň zmeníš prostredie a možno ti nový vzduch prospeje.. moja kamoška letela v 2./3. mesiaci s najhoršími príznakmi na trip do USA a zvládla to.. a teda neležala pri mori, program mali bohatý.. hovorila, že jej ráno bolo ťažko, cez deň únava, ale adrenalín z vytúženej dovolenky to prebil a len jemne menili program, inak si to užívali

nafka0483
19. máj 2022

No si sa ukazala teraz... co chces pocut? Pises to tak ako keby ti nedali v praci dovolenku, ze mas pokazene leto.

Ale ty si vecne tehotna a tehotenstvo ti zasa pokazilo leto. Tak akoze pardon, nie so vecne a zasa tehotna nahodou, ale rozhodnutim teba a tvojho muza.

A anjelicek pisala o tom ze dovolenka je pre nu to ked niekto za nu vari a upratuje.

nevenka
19. máj 2022

@zmrzlinka2021 preco? Kvoli dovolenke? Co ja viem, skor treba prijat veci take, ake su. A najst si moznosti, ako si spravit peknu dovolenku aj na Slovensku. Ja som napriklad vedela, ze chcem 3 deti a v podstate, ze sme ani jedno neplanovali, sme vdacni, ze ich mame. Niekto sa az moc preplanuje a potom je frustrovany, ze sa nedari a roky utekaju. Aj ja uz mam 39 rokov. Takze tak, dovolenka neutecie.

@zmrzlinka2021
@nafka0483 autorka sa mozno prisla trosku postazovat, vyzalovat, nie je jej najlepsie. Ale zase sa docka sameho hejtu, ved budte trocha citlive.

Autorka, dovolenka Ti neutecie, fakt a my sa tiez planujeme vybrat k moru, ked dorobime dom. Dovolenku si mozes naplanovat aj tu a nemusis varit, o deti sa tak ci tak budes starat, ale niekedy ide len o to, zmenit vzduch, prostredie, byt viac spolu ako rodina. Mat dieta je neskutocny dar, treba si to vazit, to je to najviac. Niektore zeny deti nemozu mat vobec. Ale chapem Ta, ako to myslis. Len to musis spracovat, prijat a skusit si nejake farebnejsie okuliare na oci pre tentokrat 🥰

autor
19. máj 2022

@anjelicek26 počkám ešte do leta ci tie nevoľnosti ešte trochu neustupia a uvidím, lebo akože zaplatiť si hotel a pre ležať celý deň v posteli a na wcku a platiť za to nieje boh vie co 😅

nafka0483
19. máj 2022

Ja chapem ze jej nie je najlepsie a postazovala sa. Ale takym stylom akoby niekto iny mohol za to - ze ona tak velmi chcela ist, bolo to naplanovane a vzdy jej to niekto prekazi.
Ako keby tehotenstva boli nahody, ktore ti niekto iny urci a ty to nevies ovplyvnit.

autor
19. máj 2022

@nafka0483 v tom prípade si to ty zle pochopila, nikoho som z toho neobvinovala, ale mam pocit ze ty si si to vzala k srdcu a cítiš sa akoby som obvinila teba

lucka_ke
19. máj 2022

súcítim s tebou, tiež mi bolo zle a presúvala som sa z postele na WC a naspäť, ja by som v takom stave necestovala, mala som čo robiť so sebou aj doma, ešte budú dovolenky keď detičky podrastú a gratulujem!

nafka0483
19. máj 2022

Mna? Vobec nie 😁

nwnw
19. máj 2022

Ved chod k Dr.mne dali tabletky na vracanie, aby som sa vyhla infuzkam. A bolo to znesitelne. Aspon niekde v okoliby ste potom mohli ist.

autor
19. máj 2022

@nwnw tabletky mam no akože nič moc, k tomu mam vkuse nízky tlak čiže závraty a točenie hlavy je na dennom poriadku

rohypnol1
19. máj 2022

Pozri - kazdy chce to, co nema. Ja by som tak tuzila pregrcat leto, len aby nam uz konecne vyslo umele oplodnenie 🙂 jedno dieta uz mam, viem, co su to riadne nevolnosti, no je to aj o tvojom postoji. Rovnako zle ti bude aj doma… Dovolenky s detmi su sice narocne, no nadherne. O par rokov uz nebudes mat na koho davat pozor na brehu, aby sa neutopil ;) je to len obdobie, neboj 🙂

autor
19. máj 2022

@nwnw už som aj zmenila doktora ale tak tehotenstvo je najťažšia časť z celého môjho života 😅 pôrod a vychováva nie bol zatiaľ hračka

bolarazjedna
19. máj 2022

Každé tehotenstvo je iné... To ze predošlé 2 si znášala zle, neznamená, že aj toto budeš. Ak teraz aj vraciaš, leto je len pred nami, v júli, v auguste možno budeš ako rybička. No a na dovolenku treba zobrať niekoho z rodičov na pomoc, nech si spravíte pekne večere bez detí s manželom.

zmrzlinka2021
19. máj 2022

@nevenka ja s tebou len súhlasím 🙂

autor
19. máj 2022

@bolarazjedna manžel chce ísť na dovolenku len s jeho kamarátom, žiadny rodičia. On si to predstavuje tak ze si po večeroch vypijú a ja sa mam starať.. Čiže je možno aj fajn ze sa to odložili. Každopádne s takou dovolenkou s nim nesúhlasím...

1angelika
19. máj 2022

išla by som v Tvojej situácii len na Slovensku, prípade Maďarsko..ak máte možnosť vezmite niekoho z rodiny kto pomôže s deťmi, prípadne sa popozerajte po hoteloch kde sú animátori pre deti, aby mali deti program a ty si trochu vydýchneš. K moru pôjdete potom keď budú deti väčšie, budú sa hrať spolu a bude určite čas aj na oddych.

luccija
19. máj 2022

Ešte stále máš pred sebou do augusta, septembra čas na dovolenku.Napísala si to zvláštne, akoby si bola nesvojpravna, ale tak asi to je vylev.Ja by som určite išla, keď Ti bude lepšie.

nwnw
19. máj 2022

Inak mne bolo na figu prve 4m,poto.uz celkom dobre. Drzim palce. K moru sa da aj neskor.

nevenka
19. máj 2022

Vies co, toto, co dalej pises, je na figu, v takomto pripade by som nesla veru ani ja. Moj muz sa stara o deti spolu so mnou, bud zabava, dava pozor alebo vari, robi, co treba. Ja som tiez tak planovala, ze vziat svokrovcov, nasi uz asi nepojdu, oni vzdy chodili len autom do HR a ocino sa uz neciti na to soferovanie. Planujeme ale kupit vacsie auto a mozno ich takto vezmeme. Moja mamina bez varenia neprezije a vzdy hovori, ze co bude cez horucavu spat, ze si zapne klimu a navari, pre vnucata sa ide potrhat 😅, no a toto by pre mna teda bola echt dovolenka. Co aj bude, hoci len u nich na zahrade. Nebudem musiet nic, len sa starat o najmensieho. A manzel pojde makat na dom, chudak 😅

nevenka
19. máj 2022

Este dalsia vec je, poznam jednu mamicku, co chcela silou mocou ist na vylet kvoli starsej dcere a zacala predcasne rodit. Sli do prvej porodnice po ceste...no nemali vybavenie, ako by bolo treba, keby rodila v BB, dieta by na tom bolo o dost lepsie...tak ja mam toto na pamati, nesla by som tehotna nikde daleko.
Tak zvazte, ci tie dovolenky ozaj stoja za to. Ja mam respekt.
Bratrancovho syna predcasne narodeneho, v BB zachranili, lebo zasiahli vcas. Dnes je z neho dospely muz, zdravy, ani nebadat, ze bol ptedcasne, tusim tiez niekedy v 7. mesiaci narodeny, nepamatam si ale presny tyzden.
https://www.inakobdareni.sk/rubriky/category/aj...

mircalla
19. máj 2022

Ty sa stazujes, ze nejdes k moru, lebo si tehotna. Prepac, ale kto ti asi za to moze? Neviem, co mame robit s touto info. Asi si nemala byt tehotna?

autor
19. máj 2022

@mircalla 🤦‍♀️🤦‍♀️

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre