Vôbec sa neteším ako pri prvom dieťati

lenka458
5. sep 2024

Ahojte. Prosím bez odsudzovania. Každý mame svoj život a svoje problémy 🙂 som tehotná už 26tt. Hneď pri prvom pozitívnom teste som si stala za názorom, že teraz dieťa mať nemôžem a ani nechcem. Nechala som sa nahovoriť, nech si to nechám od môjho muža, pretože ma psychicky vydieral slovami o vražde, že som zlá mama ( už jedno dieťa mam) žeby to v živote domna nepovedal, že ho sklamem a že to budem ľutovať atd… no odkedy uplynul 12. týždeň, že som prepásla legálne prerušiť tehotenstvo odvtedy som v koncoch psychicky. Každý deň, každú minútu v hlave riešim čo somnou teraz bude. Bývame v malom 3i byte platíme dosť veľkú hypotéku a z jedného platu sme počas mojej materskej vychádzali len tak tak. A žeby som si ja dopriala niečo za tie 3 roky ? Ani prd. Celá materská a rodičak išiel na to aby sme vyžili. Ja si neviem tento život predstaviť ďalšie 3 roky. Ja nehovorím že to dieťa nebudem mať rada, ale vôbec sa netesim ako pri prvom dieťati a zatiaľ len preklínať každý jeden deň, čo som sa nechala prehovoriť.

bucko555
5. sep 2024

Tak do práce môžeš ísť aj skorej, nemusia sedieť tri roky doma pri dieťati. Keď si ďalšie dieťa nechcela mali ste sa chrániť

anjelicek26
5. sep 2024

Ale ved

- nemusis ostat doma ty, moze aj muz
- nemusis ostat doma tri roky, staci par mesiacov
- ked nie full time, vikendy mozes kludne do prace a nechaj deticky manzelovi
- dietatko stale mozes dat na adopciu, aj ked muz by s tym predpokladam nesuhlasil
- stale sa da predat byvanie, zbavit sa hypoteky, ist na par rokov do podnajmu - ano stratene peniaze, ale nemat na krku noz, ze splatky hypoteky a ked nie, ste v registry neplaticov... ale tak trojizbak snad pre dve deti nie je neriesitelny (?)
- v neposlednom rade psycholog, lebo to male za tie vsetky okolnosti nemoze a ty budes vediet padnut psychicky do poriadnej depky, ked to male bude este nejake ukricane kolikove narocne a prijde spankovy deficit, psychicky to nedas.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janickacrazy
5. sep 2024

@lenka458 No vieš, ja osobne to beriem tak, že dieťa je dar. Ja som otehotnela ako mladá 22-rocna hneď po škole bez práce, bez peňazí a aby toho nebolo málo, tak môj partner má opustil hneď na začiatku tehotenstva. Tiež som mala pocity všelijaké počas tehotenstva, mala som veľké obavy ako to zvládnem. Ty máš manžela, ktorý pracuje, určite to zvládnete. A ako aj baby spomínali môžeš ísť skôr do práce.

kristinka92
5. sep 2024

Ak to takto cítiš, a muž mal blbe reči, nech ide na matersku a rodičovskú on. Nech si teraz on 3roky odopiera. Nevidim dôvod prečo žena ma byt furt ta čo nemá financie skrz to že nemôže do prace kvôli výchove dieťaťa. Môže aj muž, nech sa mu páči

marca12
5. sep 2024

Nebude to take zle. Toto co opisujes zaziva mnoho rodin. Rodicia si odopieraju,aby mali deti to,co potrebuju. Urcite navstiv psychologa,lebo toto,co prezivas ma velky vplyv na dieta a tvoju nervozitu bude citit.

gribka1
5. sep 2024

Už keď si sa nechala presvedčiť, stoj za svojím rozhodnutím. Ber to tak, že bude mať prvé dieťatko aspoň súrodenca. Snáď sa manžel tiež obetuje a budeš môcť ísť pracovať, čo najskôr, na tom sa nejako dohodnite už teraz, aby si bola menej smutná, bez stresu z tejto situácie.

vorkola
5. sep 2024

@lenka458 Jasne, vsetko sa da zariadit manzel doma ty do prace. Uvidis, ten carovny usmev ,ked sa ti narodi.Vsetky prekliatia zoberes spät.

lenka458
autor
5. sep 2024

Ďakujem za všetky povzbudivé slova. Áno psychológa zvažujem, pretoze neviem sa s tým nijak vyrovnať. Muž to vidí, ale mrzí ho to až teraz, že ma odhovaral, lebo vraj si myslel, že keď uvidím babo na ultrazvuku všetko sa zmení a je to presne naopak.

ns994
5. sep 2024

Inak mozno to nie je take zle. Ked si sa nechala presvedcit muzom tak mozno to az tak zle nebude a hovori z teba len debka. Na jednu stranu je aj prirodzene sa bat toho co bude a ako to zvladnete. Ved je to zmena. No psychologa by som urcite Navštívila. Pomoze ti. To tesenie mozno pride neskor, ked to opadne z teba. Navyse ako uz bolo pisane. Nemusis byt doma cele 3 roky. Mozes ist skor do roboty a deti skolka/jasle a pod. A pan manzel tiez moze ist na matersku. Mal by ti byt oporou a nie mat blbe reci (to uz len pomoze).

nevenka
5. sep 2024

No my sme donedavna zili so 4 detmi v malom 3 izbaku, a to malo mozno 63 m2 aj s pivnicou a lodziou. To na margo maleho bytu...🤪

wolf_
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jaass
5. sep 2024

Ja si myslím, že to sú hormóny a že všetko ešte len príde. Nie každá sme taká, že vidíme 2 ciarky a všetko je vau. Ja som bola neskutočne šťastná, keď som sa dozvedela, že som tehotna, ďalšie dve kamošky boli zaskočené a vyslovene mi povedali, že sú tehotné ale že nejako to neprecituju. Je dobre, ze si nezabila dieťatko v brušku. Uvidis aké krásne chvíle vás čakajú 🙂 bude to náročne ale zvládneš to lebo sa staneš mamou. Držím silno palce aby ste boli v poriadku a všetko bolo ok 🙏🙏🙏

ivik4
5. sep 2024

Boze, to je hrozne mat chlapa co Ta takto psychicky vydiera 😐. Mrzi ma to
Budem drzat palce nech je casom lepsie a aj financne nech sa Vam lahsie dycha . Ach

lonely66
5. sep 2024

@lenka458 nedokázala by som žiť s chlapom, ktorý ma takto vydiera. to dieťa by mal vynosiť on a aj sa oň starať on. to pomimo témy...
no nič, už je neskoro na to, aby si ty rozhodla o svojej budúcnosti ako jedno alebo dvojnásobnej matky. teraz to už len nejak vydržať a zvládnuť. nič iné ti neostáva. či pomôže psychológ? ťažko povedať vzhľadom k tomu, že ty máš traumu predovšetkým z finančnej neistoty... psychológ ti neuhradí účty ani dovolenku.
držím ti palce, aby si sa pozbierala a nejak to dala.
ale chlapa máš chuja, s prepáčením...

lucka_ke
5. sep 2024

pozri, už to nezmeníš a teraz je čas sa s tým vyrovnať, prijať to a zmieriť sa s touto situáciou, tehotenstvo určite nie je očakávané ani chcené, ale to maličké za to nemôže, zase budete mať detičky hne´d po sebe, za dva roky budú obaja väčší, ty sa vrátiš do práce a menšie dáš do jasličiek neboj dobre bude

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre