Keď ste boli tehotné a v pokročilejšom štádiu tehotenstva, nemali ste nepríjemné pocity, že je niečo vo vás? Ze sa tam niečo hmýri? Nemôžem si pomôcť, ale strašne ma to ubíja, nemôžem kvôli tomu spávať. Velmi sa na to malé teším, ale to obdobie tehotenstva nezvladam. Prosím, nesudte ma, nie sme všetky rovnaké.
pri prvom tehu som bola ako menší sloník. nohy opuchnuté, neobula som ani čižmy. zle sa mi spalo, nemohla som ležať na bruchu....Nevedela som sa dočkať kedy už príde pôrod... no po pôrode boli zas iné problémy - nenaspala som sa celé mesiace....bábo mi nevadilo, bolo veľmi pokojné takmer som ho ani nepočula. len som to už chcela mať za sebou.
Mňa to celkom obťažuje keď sa hmyri a rusi ma pri práci a tak. To neznamená že nie som šťastná a že ho neľúbim a že sa neteším že som tehotná. Skôr by som ten pocit prirovnala tomu ako keď sa ma trojročná spýta rovnakú otázku 20 krát za minútu.
moj votrelec si robil nacviky spartakiady vzdy po 22hej hodine 🤷♀️🤣 tiez by som prezila aj bez toho.. ale patri to k tomu, treba vydrzat 🤷♀️😁
Pri druhom tehotenstve som.uz ku ku koncu mavala take pocity. Maly vsade tlacil uz som sa nevedela dockat ze si normalne lahnem, zohnem sa atd.
Myslím si že je to úplne normálne to tak pociťovať. Za mňa je to fakt otravné občas. 😅 Žena sa nevie dočkať tých prvých pohybov a po čase to aj oľutuje a prosí aby bolo dieťa chvíľku v kľude. 🙂 Určite tu nie je čo súdiť je to určitý diskomfort ale to neznamená že dieťa nemáte rada alebo sa naň netešíte.
Ja som to mala rada a nikdy mi to nevadilo, rovnako je však normálne ak ti to ide na nervy, je to nepohodlné alebo ťa to ruší. Neznamená to nič hlbšie v tvojom vzťahu k dieťaťu. Ostáva asi len vydržať 🤞🏼
Mne ku koncu vadilo, ze fucim ako lokomotiva🤣 a niekedy som mala pocit, ze sa chcu z brucha vykopnut🤣. Na nespavost, syndrom nepokojnych noh som si zvykla, ale aj tak som v 38tt na poradni prosila doktora, ci ich uz nemozu vybrat😉. Poradnu som mala rano, na prijem do porodnice som sa mala hlasit poobede, tak som si to v podpatkoch este odfucala s podobne tehotnou kamoskou do Auparku na cokoladu😅. Na druhy den rano som mala sekciu😉
Pre mňa najkrajšie obdobie keď sa začalo hýbať, kopať, vrtieť, pucilo riťku, nôžku...ale áno, každá sme iná.
Hlavne nech bude zdravé
Ja som nervózna skôr z toho keď sa chvilu nehýbe keď je v pohybe mám dušu na mieste že je v poriadku vôbec mi to nevadí
Ja som pri vsetkych troch hovorila...ze je to ako Predator a votrelec. xD
Mne pohyby nevadili. Ale rada sa tlačila do jedného boku a vypucila sa tam a to má brutal bolelo. Niekedy som sa od bolesti nevedela nadýchnuť a to mi veľmi vadilo.
mne nie, celý čas v bruchu prespal, aj na pásoch ho sestričky museli budiť aby niečo natočili.... zato teraz NESPI 😝 takže vychutnávaj si pocit, že možno budeš mať spiace bábätko ako z americkej reklamy 😂
Asi záleží aj aké veľké ma kto brucho, koľko tam ma dieta miesta ..ja čakám tretie ale tieto posledné tyzdne sú ako vždy otrasne, mala som vždy veľmi malé brucho to bábo tam musi byť poriadne natlačené a je to to teda fakt otravné, ako mne určite aj tomu malému vnútri 🙈 isté sa tiež nevie dočkať kedy bude vonku každý jeho pohyb je nepríjemný ale veď zato nemôže ja viem 😩 mám pocit že sa tiež nevie dať do polohy čo by bola ok ...ako aj ja
mne nevadi ten pocit hmyrenia, vadi mi, ze v tomto stadiu uz neviem spat a ked aj nahodou zadriemem, 10 x za noc idem na wc, aj ked nechapem z coho, lebo cielene uz vecer nic nepijem. a vadi mi ten pocit "nemohucnosti"- neviem si dat ponozky, zaviazat snurky, nalakovat nechty na nohach, neviem soferovat, ak mi nieco padne na zem, dvihnut to je pre mna priam misia... cize tak ako som si tehotenstvo velmi uzivala a tvrdila som, ze pokojne budem tehotna aj 2 roky ako slonica, tak teraz tie posledne dni pred porodom uz trpim a cakam, ķym to skonci.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?