Ahojte 🙂
Už tu tato téma bola riešená asi 100x.
Zienky v ktorom tyzdni alebo mesiaci ste s manželom oznámili najbližším tehotenstvo?
Že vraj sa do troch mesiacoch nemá nikomu nič vravieť.
Diky
tak, nemá ako nemá. je to len preto, ze ten prvý trimester je vzdy taky, ze hop alebo trop a moze sa velmi rychlo cokolvek stat. a cloveku je potom tazko povedat blizkym, ze ziadne babatko nakoniec nebude. ale myslim, ze je to kazdeho osobna vec, kedy to komu povie. napriklad zeny, co vykonavaju tazsiu pracu by mali zamestnavatelovi povedat hned, aby ich prave ta praca neohrozila. je to velmi individualne.
tak my az po troch mesiacoch, ale len najblizsej rodine cize muzovym a mojim rodicom
moj to vytrúbil najbhlizsej rodine ked som bola v 6tt a 8tt bol potrat .....ja som to svojej rodine nepovedala...a teraz uz ani nemusim vraviet ....ale ked nabuduce budem tehotna tak to poviem az po velkom sone
Prvý to vedel priateľ. Potom gynekológ, potom zamestnávateľ a potom ostatní. 😄 Pri poslednom tehotenstve až v 6.mesiaci 🙈
Je úplne jedno kedy...
Pri prvom tehotenstve hneď a potratila som zachvilku na to.
Teraz pri druhom až po prvom trimestri 😊
hned,pat minut po teste. zdielam s blizkymi radost aj pripadnu starost. urob ako ty citis. potraty sa stavaju castejsie ako si myslime. osobne nevidim dovod kvolitomuto nieco tajit.
mamine som povedala po kontrole u gynekologa a svokrovcom az ku koncu 1. trimestra, kedze to pred tym 2x nedopadlo dobre uz som nemala chut nikomu to hovorit a uz vobec nie skoro 🤷♀️
Ked je zena prvy krat tehotna a mysli si ze je to uz vsetko ok,se sa nemoze nic stat a stastne sa dozije az 40tt,tak vidi ciarku a povie to casto celemu svetu.Ked vsak prezije prvy potrat,druhy,tak pochopi ze uz nechce aby o tom niekto vedel qspon 3 mesiace.
my sme oznamili hned, ako sme zistili
My sme chceli počkať do 12tt ale akurat tusim okolo 9-10tt boli Vianoce tak sme dali rovno papučky pod stromček ☺️
Prve vedeli vsetci velmi skoro lebo muz nevydrzal a na to o tyzden som potratila. Druhe az 10 tt kde to uz vyzeralo na dobrej ceste. A teraz som musela zase skoro povedat lebo potrebujem pomoc, maly ma 11 m a ja rizikova s krvacanim.
Pri prvom na konci 3.mes., pri druhom na konci 4.mes.
prve tehotenstvo takmer hned od samej radosti ze sa podarilo, teraz sa snazime o druhe a budem opatrnejsia - pockam aspon do 3.mes 🙂
... my sme povedali mojim rodičom a manzelovej sestre po sone a akcii srdiecka v 8tt 🙂 a poklopem vsetko ok 🙂
po predloslych smhtnych skúsenostiiach v 13tt. A veľká časť rodiny sa dozvie až po narodení
Rodicom sme povedali hned, lebo by sme im boli povedali, aj keby to nedopadlo dobre, takze to bolo jedno. V praci som to musela nahlasit hned kvoli pracovnym podmienkam. A v 6tt som sla do nemocnice, tak sa to takymto sposobom dozvedelo strasne vela ludi a nase plany, ze to nebudeme nikomu viac hovorit, padli.
Niekedy koncom druheho mesiaca, len nechapem ked je tu ta tema uz 100x rozoberana v com bude tato stoprva prospesna.
Sestre a vtedy najblizsej kamaratke hned, rodicom (mojim aj muzovym) asi.v 8tt (boli Vianoce, vsetci sme.ich travili spolu a nechcelo sa nam vymyslat a klamat preco si nedam.pohar vina a preco ma.nadrapuje z ryby, ktoru inak lubim), inak by sme.asi pockali. A zvysku rodinu (babky.atd) az po velkom sone v 20tt
Podľa mna je to povera. Kamarátka a sestra sa to dozvedeli hneď - keďže som neverila, že sa ukázala 2 čiarka. Osobne si neviem predstaviť, keby som to čím skôr nepovedala mamine, aby som s ňou mohla zdieľať všetky pocity (dokonca bola so mnou na 1. ultrazvuku❤️). Ocinovi, sestre, bratovi sme to povedali asi v 8tt ale starkej a sesternici až po 3m - aby videli foto 🙂 . Svokra je poverčivá tá hneď hovorila aby sme to nikomu nehovorili - rešpektovala som to a ich strane rodiny sme to nepovedali ale svojej som to povedala keď sa opýtali. Ale ako čo má dostalo bolo že skôr ako sme prišli k manželovej rodine tak už vedeli že čakáme 😂. Svokra robí v lekárni a keď prišla po dovolenke do roboty tak jej už gratulovali a to im ešte nestihla oznámiť 😂 ale nejako sa to tam dostalo ale nerobila som si z toho hlavu. Dôležité je tešiť sa z prírastku ❤️. A čo sa má stať sa stane, síce som už v 16tt ale aj teraz môžu nastať komplikácie a nemusí to vyjsť. Je jedno, že som už prešla 3 mesiac. Oznámte to keď bude vy chcieť ❤️.
Manželovi hneď a ostatným v 20 týždni
V 12tt a v ten deň som aj skončila na pohotovosti
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
na druhy den po pozitivnom teste. ak aj keby sa daco stalo aj tak by to vedeli tak naco cakat do 12tt