Túžba po pôrode ako zážitku

zoe_2
6. apr 2023

Mozno vam to pride divne, no chcela by som zistit ci nemate niektora podobne skusenosti/ pocity. Rodila som v Brne krasny porod sice vyvolavany a skoncil sekciou kvoli hypoxii plodu, potom odlucenie od babatka kedze kvoli vyvojovej vade stravil tyzden na jiske. No uplne mam chut si zopakovat ten porod pokym mi ho nezobrali mi to prislo uplne ako krasny zazitok a neviem sa dockat znovu rodit, samozrejme to co prislo potom ci uz kazdodenne starosti s novorodencom ci ten stres a uzkost prveho tyzdna mi vobec nechyba no ten samotny porod - idealne zakonceny bez sekcie a s babatkom v rukach az do odchodu domov by som si hned dala. Som jedina vadna alebo ma niekto podobne pocity? 😃

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tani777
6. apr 2023

Ja som mala druhy porod tak skvely,ze este v ten den som hovorila,ze takto by som rodila stale 😁 a dalsie sice neplanujeme,ale rodit by som sla 🤣

gr3tch3n
6. apr 2023

@zoe_2 nie si jediná. Ja by som si tiež rada zopakovala môj pôrod a možno sa teraz nejedna chytí za hlavu, ale viac by som si ho "vychutnala" 😄 Mala som tiež vyvolavany a dlhý, no krásny pôrod s, našťastie, krajšom koncom ako ty. Aj keď je tomu už viac ako mesiac stále na tie okamihy myslím.

denden77
6. apr 2023

idealny kandidat na nahradnu matku 👌🤣
ja to mam teda inak.. raz stacilo 😁

miadi
6. apr 2023

Mozes robit niekomu nahradnu matku porodis chvilku podrzis babo odovzdas rodicom a nebudes mat snim potom doma “ stres”. Ale asi na Svk to nie je legalne..

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
petamich
6. apr 2023

jedina zrejme nebudes ale nie do tejto skupiny nepatrim 🙂 dieta valibuk, porod VExom, zasita az za usami som mesiac nemohla sediet, nasledne sa mi vytvorili vyrastky v jazve a museli mi ich chirurgicky odstranit - dakujem neprosim aj ked epidural mi zabral vyborne, ta cast pred finale bola fajn ale zeby som mala nejaky etericky pocit a chcela si to zasa struhnut 😂 mne naopak znie cisarsky ako velmi dobry napad ale teda druhe dieta nebude

nikasmile
6. apr 2023

@zoe_2 ja mám z oboch pôrodov zážitok. Pre mňa dva najkrajšie dni v živote, tiež rada spomínam a tiež mi niekedy behá hlavou si to všetko zopakovať, ale potom si otvorím oči a zdravý rozum zvíťazí. 😀

thoughtfulweirdo
6. apr 2023

Ano, môj druhý pôrod bol ľahký a naozaj silný krásny zážitok 🙂 rodila by som tak kľudne aj každý rok 😄

ivangeline
6. apr 2023

Je normalne,ze chceme to co nemame alebo sme boli ukrivdeni a mohli mat. XD Je to proste lakave..

marcellka32
6. apr 2023

To spojenie že krásny pôrod....to mi nepasuje

marianarem
6. apr 2023

@zoe_2 Ja som rodila planovanou sekciou a uplne krasnym by som to nenazvala, ale bol to prijemny zazitok. Bol vtedy december, stale hnusne, sivo, hmla a zrovna ked som rodila tak na par hodin vyslo slnko. Takze sala bola slnecna, porodnik vtipny, cely personal mily, maly zdravy...V principe som si to celkom uzivala 🙂 Ale zaujimave bolo, ze ked som videla maleho, tak sa vobec nedostavila nejaka euforia, tesila som sa, ale prislo mi to take ze vsak uz sa pozname, predtym bol v bruchu, teraz je tu, proste take pokracovanie. Z tohto dovodu to nenazyvam krasnym, ale len prijemnym. Moze to byt aj tym, ze tam nebola ta faza prirodzeneho porodu, ktora pravdepodobne posobi ako dost velky prevrat.

jaskolka
7. apr 2023

Tak môj druhý porid bol oproti prvému malina, po termine,neskutočne bolestivé kontrakcie od prvej minúty, syn sa rodil ťažko a dlho, napokon sa ukončil VEX, zasivana vyše hodinu, stratila som dosť krvi,tamponada, vstať som mohla až po 8 hodinách, bolestivé šitie ešte dlho bolo, zle sa mi sedelo.
Dcera sa narodila pred termínom, absolútne pohoda, pôrod od odtecenia vody po samotné narodenie bábätka trval necelé 3 hodiny, kontrakcie až k úplnému koncu boli silné a bolestivé. Jeden kozmetický steh, hodinu po tom už som šla do sprchy, po 2 dňoch už som ani nevedela, že som rodila.
Ale zopakovať ma napriek tomu to vôbec neláka.

nevenka
7. apr 2023

Ja by som si zopakovala tehotenstva a mozno veru aj porody. Hlavne tie posledne 2. Mame 4 deti 😊. Mne vyhovovalo byt tehotna, dobre som sa citila, akoze bolo take, ze sa mi tazko chodilo, dychalo a tak...ale napriek tomu, ten pocit jednoty s babatkom, spojenie... To mi bude chybat. A tiez som konecne bola bez PMS, bolesti hlavy. Opeknela som, krasna plet a vlasy. Ale vzdy po porodoch nejaky problem, posledne 2 vysoky tlak, problemy s kojenim u vsetkych deti, bolesti bruska a dlhodobe. Niekto ma blbe tehotenstva a porody a potom kludne, super deti a ja naopak. Uz vyse 3 mesiacov som po poslednom porode, dcerka koliky, nespanie, ja musim brat lieky na tlak, kolise mi to. Dokonca uz aj menzes som dostala napriek dojceniu.
Ja by som teda kludne bola tehotna aj furt, keby to slo, porody lahke, rychle, hlavne tie posledne 2, aj ked vyvolavane skor kvoli vysokemu tlaku. Lenze toto je uz strop. Takze som to zazila naposledy. Kazdy porod bol svojim sposobom zazitok, to cerstve vonave babatko na konci, ano, toho som sa nevedela nabazit, tej vone. Chapem.

trinneo
7. apr 2023

Ja som mala prvy porod akútnu sekciu, celkova narkoza, takže pri druhom som túžila po normalnom prirodzenom porode...a splnilo sa, od prvej kontrakcie za 9 hodin som porodila prirodzene, bez nastrihu. kontrakcie boli sice hnusne a silne a muzovi som nakazala, ze toto uz nikdy zazit nechcem a teda tretie nebude...ale ako porod celkovo beriem ako pekny zazitok a uz na druhy den som rozmýšľala, ze to nebolo také zle...a mozno by som sa dala ukecat na este raz😄

rk123
7. apr 2023

ja uplne chapem, tiez by som si zopakovala porod aj ked bol dlhy narocny a bolestivy 😀 ale pre mna to bol nezabudnutelny a silny zazitok, takze kludne aj zajtra.

bluka2
7. apr 2023

Aj pre mňa to bol krásny zážitok 🙂

svokrinjazykmonika
7. apr 2023

@zoe_2 tiež by som si to zopakovala 😄

larena
21. máj 2024

Ja by som si pôrod tiež zopakovala..aj keď to nebol nejaký rýchly pôrod ale naozaj pomaly 40h dlhý pôrod, tak to bolo super😅citila som sa ako úplná super woman💪🏻a mám na pôrod fakt super spomienky❤️

katuskamala1
21. máj 2024

Ja s laskou spominam na moje porody a plakala som od stastia pri oboch ked zacali kontrakcie. :D prvy som rodila 8hodin, druhy trval od prvej konratkcie len hodinu lebo bol vyvolavany

maryetta
21. máj 2024

Mala som to iste. Prvy porod akutna sekcia po 28-hodinach. Mala som az vycitky ze sa nepodarilo prirodzene. No ta tuzba bola.
Dalsi porod vyvolany. Prirodzeny. Mensie komplikacie(tahal dr malu von “zvonom” ci ako sa to). Ale v tom momente som si povedala -waaaaau. Tak toto chcem zazit este raz. A veru treti porod-tiez vyvolany. Od prvej bolesti 3hodky a bol to ozaj brutal krasny porod.
Stvrty len nedavno. Tiez vyvolavacka. Ani nie 3 hodky. Normalne mam pred ocami ako som isla na salu. Imaginarne som videla ako mi tukaju na čelo ze sa tak priam tesim. Uzasne. Ale beriem to ako to najkeajsie vvrcholenie resp odmena za hrozne tehotenstvo.

anna_anicka83
21. máj 2024

@zoe_2 Ja som rada, za tie ďalšie po prvom. Nebol zlý, ani komplimovaný, ale ešte som bola taká vyťukaná. Ďalšie dva čistá pohoda. Tretí, som dala 4 kg bez nástrihu. Keď som tam behala po oddelení, tak na mňa niektoré ubolené mamičky pozerali, že či tam vôbec patrím😉.Ešte aj doktorky mi hovorili, že ja môžem každý rok rodiť. Za mňa pekný zážitok. Ale ktovie, možno pri štvrtom by sa niečo pokazilo, takže si nechávam pekné spomienky a s rodením som skončila. 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre