Ahojte, idem sa k vam vyrozpravat. Cakam tretie babatko. Velmi som si ho priala. Pred tehotenstvom som vobec neriesila pohlavie, proste som chcela zdrave babatko. Tento tyzden mi ale na ultrazvuku v 16tt povedala pani doktorka, ze tipuje chlapca. A odvtedy som hotova. Nechce sa mi ani zit. Mam dvoch chlapcov, milujem ich najviac na svete. A zrazu ked mi povedala, ze bude treti tak sa mi uplne zrutil svet. Ledvaj som z tej ordinacie odisla. Ja vobec neviem co sa stalo, ze mam takuto reakciu. Stale mi je do placu a rozmyslam ako to poviem rodine a ako ma kazdy bude lutovat a z toho mi je este viac nanic. A najviac mi je luto toho babatka co za nic nemoze. Su to len hormony? Zrovna sa to?
Neblazni. Znamy ma 4 dcery a iny znamy 5 chlapcov. Vsetkych budes lubit a ty budes pre nich najdolezitejsia osoba vo vesmire 🌻🍀👍.
hormóny
Moze mi niekto vysvetlit, co maju zeny proti chlapcom. Za posledne mesiace som tu zaznamenala xy tem presne na tento styl - cakam chlapca, som sklamana, vzalo ma to, okolie ma bude lutovat..preco nikdy nenapisu zeny, co cakaju napr. tretie dievca..preco je stale “problem” len dalsi chlapec..
Gratulujem k synovi. Budes ako kráľovná s troma chalanmi. Prajem aby bol zdravucky. Inak vies o tom, ze vacsinou prave taky co matky chceli ine pohlavie , su najväčší milacikovia nakoniec. A ake lutovanie rodiny 🙈🙈🙈 to je aka blbost. U nas v rodine su chalani široko daleko, aj s muzovej aj mojej strany, len my mame dvoch🤣🤣🤣nase chatovacky su o samých vajcakoch. Ani si neviem predstavit, kde by sa v tej mužskej energii nasla nejaka baba. My si pockame uz iba na nevesty 🤣🤣
Nechce sa ti zit? Fakt?
Sú to hormóny. Ľudia by mali blbé reči či porodíš dievča, chlapca alebo žirafu. Len sa pekne teš a modli sa, aby bol zdravý. Oblečenie, hračky, záujmy - to všetko môžu mať chlapci spoločné. V dnešnej dobe by som sa skôr zrútila z dievčaťa, kupovať úplne iné oblečenie, iné hračky, premaľovať izbu a kde čo 🙃 Hlavu hore 😉
A myslis ze by si to vedela zmenit?
Toto su veci ktore jednoducho pridu tak ako maju.
To len spolocnost resp okolie ma mozno nejake predstavy a idealy. Nie. Budes kralovna lebo budes mat troch princov ❤️
Podla mna je to normalne, teda nie len podla mna ale aj podla psychologov. Mala si ine predstavy a podvedome si chcela dievca. Je prirodzene, ze si sklamana.
Dolezite je nebojovat proti tymto pocitom, nehnevat sa na seba kvoli nim, neobvinovat sa, nevidiet sa ako zla matka. Ked tieto myslienky pridu, tak si ich rozober v hlave, porozmyslaj, preco si nestastna, polutuj samu seba. Poplac si za tym dievcatkom zo svojich snov.
Ked budes tie pocity potlacat, tak nezmiznu, naopak, budu este silnejsie.
Mas este dost casu na vyrovnanie sa tym a ak tie emocie spracujes, tak to prekonas a budes sa tesit aj z chlapceka🙂
Ja mam troch chlapcov a je to velmi narocne, netvarim sa, ze je to prechadzka ruzovym sadom. A aj mne pride sem tam luto, ze nemam dceru, ale nechcela by som ju miesto ziadneho mojho syna🙂
Hormony uraduju podla mna, racionalne je lepsi chlapec, mas vsetky veci pre chlapcov, hracky, nemusis investovat dalsich 2000 eur do vybavicky pre dievca. Je to prakticke po vsetkych strankach. Len hormony velia plakat. A okrem toho ako muz nebude mat kramy, nemusi rodit, ved mu bude lepsie na svete. Aspon ja to tak beriem, ked vidim nasho ako beci za kazdy skrabanec, tak si hovorim “ mas stastie, ze nebudes rodit chlapec moj “ 😂😂😂
Na Slovensku vraj existuju dvaja muži, ktori majú 9 deti, z toho 9 dievcat. Osud miesa karty rôzne…
@betulinka1 presne, si pockame na nevesty hotovo, nieco uz domov dovlecu
Mám 4 chlapcov a ja som nikdy netúžila po nejakom pohlaví, ani pri jednom tehotenstve, ale okolie to riešilo za mňa a mne to bolo smiešne.. Ja som šťastná s mojimi chalanmi a nemenila by som 🙂
Teraz za teba hovoria len hormóny.
autorka, napisem ti len tolko: Spamataj sa! Dnes moja znama pochovala 3-mesacne babatko o ktore sa snazili vyse 10 rokov. Bolo to ich jedine dieta. Ver tomu, ze toto je ovela vacsia tragedia kedy si zena povie, ze sa jej nechce zit ako to ze jej oznamia ze opat caka chlapca. Prajem vela zdravia.
@kiki68 alebo donesú muža😆
Autorka ja som po sone plakala vedľa bola reštaurácia a sadli sme si s mužom na kavu a nevedela som prestať plakať muž si myslel, že je nejaký zdr.problem s babom vôbec som nemala nejakého favorita v pohlaví ani muž ja neviem čo to bolo prvý x som videla malú a na mňa prišla strašná tazoba.Cela tá emócia, že "to" dieťa už je hotový človek druhý deň už som kupovala dupačky
Sú to hormóny možno si tajne dúfala v dievčatko, ale chlapci sú super len nech je zdravé ľúbiť ho budes ako kona🙂
To, čo cítiš, je úplne v poriadku. Pocity nemusia mať logiku. Proste sa cítiš na h...
Toto "sklamanie" z pohlavia zažíva veľa žien, ale len máloktorá to verejne prizná. Zvyčajne ten pocit sám od seba prejde.
Pre komentátorov si nachystaj logické argumenty na tému: aké je to super mať všetky deti rovnakého pohlavia. Má to veľa výhod.
Mňa sa predavačka opytala, že čo čakám a po odpovedi, že chlapca, mi povedala:" No škoda, druhé bude dievča" 😀 Skoro ma vykotilo, veď čakám prvé a ja už deti mať nemôžem navyše. Blbé reči majú ľudia vždy, kašli na ne. Teš sa zo zdravého bábätka, chalani budú mať parťáka a Ty ochranku.
Hormóny. Baby, autorka si uvedomuje nezmyselnosť jej reakcie. Ale skrátka hormóny to prebijaju. Sú nelogické. Ak to niektorá nechápe, lebo to nezažila, tak nech to nekomentuje....
Ja ti rozumiem ze si sklamana, tiez som chcela druhu babu a kupovat sponky, maslicky a podobne ruzove sprostosti 😃 muzovi vzdy ukazujem pekne dievcenske oblecenie a vzdy mu poviem ze to on urcil pohlavie 😁 daj si par dni, zmieris sa s tym a budes sa tesit, uvidis 🙂 chalani si skveli partaci, to uz asi dobre vies kedze mas doma dvoch 🩵
Ber to z tej lepšej stránky. Zostanes najkrajšia žena v rodine. 😉😊
@kiki68 mozno dalsich chlapov namiesto zien 🤣🤣🤣🤣 to uz by ma asi porazilo. Nie kvoli orientácii ale zase dalsi vajcak 🙈🙈🙈 my ked grilujeme s rodinou, tak mavame 9 chalanov od veku 5 do 12 rokov. Co je viac ako dost. Ale zase to ma vyhody, ked ideme do laser arény alebo na motokáry. Cudzi sa uz nezmestia .... ked vidim kamoskynu dceru, tak by som chalanov nedala ani za svet:
@tramtada31 v susedstve knotrovcov býva rómska rodina kde sa podarilo vytúžené pohlavie až na trinásty pokus. Iný sa možno zmieri s tým že to zase ,,nevyšlo,,
Ahoj, ja som najskôr minulý rok potratila a potom čo som otehotnela znova, mi povedali, že asi čakám dieťa s dawnovým syndróm. Dokonca mi to vyšlo z krvi, aj na morfo usg. Do výsledkov z amniocentézi, som nikde nechodila a poriadne nespávala. Keď už som konečne vedela, že je zdravé, tak mi ubližovali vety, že to nevadí, že čakáme druhé dievča. A takýchto reakcií bolo viac. Ja som veľmi chcela mať chlapca, hlavne pri prvom. Dokonca to aj mal byť v 20 týždni chlapec. Na ďalšom ultrazvuku už dievča. Tak som si povedala, že dievčatá sú kľudnejšie a budem jej robiť copiky. Bola som však na veľkom omyle. Už v škôlke nechcela nosiť sukne a copiky. A bola za 3 chlapov. Teraz má čaká to isté. Dieťa sa mi v 5 mesiacoch pretača, plazi a snaží dať na štyri. Užívaj si tehotenstvo, budeš kráľovná a budeš vychovať princov. ♥️
Štvrté bude možno dcéra...😁
@betulinka1 mne zakaznicka povedala jednu veru a vzdy si na nu spomeniem- boys wreck your house, but girl wreck your head 😃
@betulinka1 Ja tiez tie dievcata ked vidim, podla mna Boh vie co robi 😂🙈 Lebo ja neviem co by som s dievcatkom, ako ked je to male a mile, tak viem, ale ked to vyrastie… keby sa to poda na mna, tak tu odriekam otcenase a ziapem zaroven 😂😂😂 Teraz cakame dalsie, o 10 dni viem,co to bude.
Nemyslim si, ze to, ze tuzit po dievcatku a milovat aj tretieho syna sa vylucuje. Ano, chapem ze si nestastna. Aj ja by som bola na tvojom mieste. Neexistuje nic, cim by som ti mohla pomoct, aby si mala dievcatko, tak ta aspon podporim v tom, ze tvoje pocity su v poriadku a na smutok mas narok. To, z teba horsiu mamu nerobi. Dufam, ze sa dockas aspon hromady vnucat kde bude aspon polovica dievca 🙂 Takto to ma svokra. Mala samych chlapcov a teraz ma same vnucky 🙂 A uziva si to naplno. Drz sa. Daj si nieco dobre, kup si nieco pekne, sprav pre seba nieco prijemne. Zasluzis si to. Byt mama 2 deti a pomaly prichadza tretie - je obdivuhodne. Nech sa ti dari ❤️
Zacnes sa tesit ale az po nejakom case, jasne ze si vazis ze to dietatko je zdrave, len potrebujes cas spracovat informaciu o pohlaví. Inak toto sklamanie je seriozny problem o ktorom sa zeny boja hovorit presne kvoli tomu odsudzovaniu okolia, ze automaticky si dieta nevazia a bla bla.... ja som toto zazila pri prvom dietati, neviem preco som bola vnutorne nastavena na to mat chlapca a tesit sa zo syna. Bola dcera, zrazu som sa musela vzdat vysnivaneho mena, uz kupene modre veci (ano moja sprostost) atd.... Jasne ze som sa z dcerky potom hrozne tesila, ale proste doteraz si spominam na tie sklamane pocity (bolo to moje zlyhanie, nie vina dietatka samozrejme). Ak mas potrebu, kludne si poplac, musis to negativne dostat von, ono sa to po case utrasie a pride radost, v mysli sa ti zacnu vynarat hlavne pozitiva tretieho rovnakeho pohlavia. Inak, ludia budu mat sproste poznamky vzdy a vsade.... ked mi gyn. oznamoval tretie dieta - syna, tak sa ma pytal akeho pohlavia su surodenci, hovorim ze druhy je syn a prve je dcera. A on ze "chvalabohu, aspon ze tak.... " priznam sa bolo to neprijemne, ako keby mat dievca je nejaka zachrana, lebo na chalanoch tak nezalezi..... alebo neviem co si mam o tom mysliet....
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Uváž si, či to, čo ťa trápi, sú tie budúce blbé reči okolia, alebo či si vlastne ty dúfala v dievča.