Tehotná v 40tke

29. máj 2024

Baby, ja neviem čo mám robiť, no už asi nič 🤣 Mám jedináčika, ten má 10 rokov. A teraz zistím, že som znova tehotná? V 40tke 🙈 Už som sa moc nevidela s miminkom. Ako sa s tým zmieriť? 🤣 Som v šoku popravde. Zažili ste to niektorá takto? Ten pocit, že máte odrodene (aj keď len jedno), a teraz toto? Úplný životný zvrat?

reanda
29. máj 2024

gratulujem 🙂

martinkatinka
29. máj 2024

Aj ked zrejme neplanovane, kedze ste sa nechranilo, mozne to bolo.
Takze chce to cas a uvidis, ze sa zacnes tesit.

suzitok
29. máj 2024

Ja mám z teba pocit, že sa z toho strašne tešíš 🙂 Aj keď je tam ten šok...a gratulujem 🙂
Ja som mala tretie plánovane, tiež už tak, že starší mali 16 a 11 a úplne v pohode. Neskutočne som si to tretie užila, vo všetkom.

michaela329
29. máj 2024

Omladneš...😀

zuzanockamt
29. máj 2024

Áno, zažila. Ale druhé dieťa bolo dôkladne plánované. Tiež veľký vekový rozdiel a takmer 40 rokov.

pribinak
29. máj 2024

Blahoželám. Dieťa je dar.

w3ronika77
29. máj 2024

Gratulujeeem🌼

snowflakenel
29. máj 2024

Ja som nedavno porodila ako 41.rocna.
3.mesiae som plakala zo soku. Prve.dieta.mame.cez IVF, vraj prirodzene by to neslo. A,zrazu zazrak.....

snowflakenel
29. máj 2024

A.ano...uplny.zivotny zvrat.....zabehnuta praca, konicky, samostatne.8.rocne dieta- uz partak na bike, v zime na lyze, v lete na dovci som aj odpocinula...
Ale.aj vyhody to ma.....starsia postrazi, pokocikuje, mliecko urobi, poda co treba, pomojka......viem, je to sok. Aj,mne to dlho trvalo prijat tehotenstvo. Ale potom , ako som sa s tym vyrovnala, som zistila, ze si to vlastne uzivam. Vsetky vysledky som mala.v.poriadku, vsetci vraveli, ze mi to pristane. Naozaj,som,omladla. Nestresujem tak, ako,v mladsom veku, uz.tak,moc ,, neriesim,,..🙂 asi to tak malo byt.

janinah
29. máj 2024

Je to prvotný šok.O chvíľu pochopíš,že nič lepšie teba a tvoju rodinu nemohlo stretnut.Viem o čom píšem.Drzim prsty,nech všetko dobre dopadne.

magdalenal
29. máj 2024

Akurat idem dat spat nasu polrocnu, tiez necakanu po 8 rokoch. Starsia dcera uz v mnohom samostatna, dovolenky, cestovanie, travenie volneho casu paradne, zabehnute, ja pred 40tkou....ale poviem ti, ze vazne si ju uzivam,uplne inak ako prvu dceru, chodim na kavu do mesta, na ranajky, prechadzky, vylety, poobede ju obcas kocikuje manzel a ja mam so starsou babsku jazdu.
Drzim palce a gratulujem

kitycat
29. máj 2024

Ako sa to len mohlo stat 😂

lenka7477
29. máj 2024

život je o tomto - presne o tomto , čo sa práve stalo , čo sa práve podarilo 🙂 Ja som mala synov 15 r. a 9.r. Mala som 35 - tretie tehotenstvo neplánované , doma úplne všetko nastavené a zabehnuté - pokojný život a práca.
Kamoška presne ako ty - dve deti veľké ako ja , a ona oslávila 40-tku - a zrazu zistila , že bude malá Anička 🙂
Zvládla aj tehotenstvo, aj pôrod - a teraz si hľadá prácu - takéto veci sa jednoducho dejú, diali sa , aj sa budú 🙂

anna_anicka83
29. máj 2024

Áno, zažila. Už má tento životný zvrat 2 roky. A tak ako som oplakala polku tehotenstva, tak dnes plačem od radosti, že to bol najkrajší neplán aký sa nám podaril. A ja neviem, teraz si to materstvo úplne inak užívam. Lepšie. Pohodovejšie. Mám upratanejšie priority. Len sa musím "zmieriť" s tou modrokoníkovskou katastrofou, že budem mať na stužkovej 60 rokov😀.

reanda
29. máj 2024
ktochytavzite
29. máj 2024

Nid rada ze jedinacik nebude jedinacikom akurat ste mohli mat mensi rozdiel vekovy.

snowflakenel
29. máj 2024

A o tom vekovom rozdiele: viac si vychuitnas dieta a nebudes na.nervy.. Ma.to veru aj vyhody. Twraz to vidim, ked porovnam seba a.matky s viacerymi malymo,detmi po seve. Sice.sa.spolu asi moc nepohrajiu no starsie vzdy ,,potiahne,, to mladsie 🙂
Zili sme.par rokov v zahranici.a.tu veru nikto neroesi vekovy rozdiel medzi detmi, qlani medzi partnermi.a uz vobec neriesia matky 40- nicky.
Telo zeny je tak,mlade, pokial dokze splodit a.vynosit dieta.
Ak,by si,bola telesne stara, samo telo by to nezvladalo.

snowflakenel
29. máj 2024

@magdalenal veru....je to fajn takto. A neprajnicky nech si hovoria.co chcu. Ja teda.na 40 vobec nevyzeram. Tehotenstvom a hormonmi mi akosi opeknela.tvar, viac je vypnutejsia polozka....asi par kil, ktore som pribrala, lebo som,bola velmi chuda,pred tehotenstvom....🙂

deti95060810
29. máj 2024

ja po 11 rokoch... pôrodník sa ma opýtal že či sa mi ešte chcelo.... len neviem čo myslel. 😉

snowflakenel
29. máj 2024
snowflakenel
29. máj 2024

@anna_anicka83 kym nase deti vyrastu, mozno uz stuzkove nebudu aktulne a my ,, postarsie tetusky,, sa.tomu vyhneme...🙂

daniela2202
29. máj 2024

@snowflakenel 👍👍👍😊

daniela2202
29. máj 2024

To bude krásné, budeš mladnúť 👍👍👍

snowflakenel
29. máj 2024

@daniela2202 toxje pravda s tym mladnutim. Jasne,,krize bolia, aj nohy od prechadzok, unavena som tiez. No akosi som omladla.dusevne...cotim sa psychicky lepsie....cize aj celkovo sa dusevny stav odrazi na vyzore. .....

nevenka
29. máj 2024

@anna_anicka83 neboj, aj ja...😅😊

evaluki
29. máj 2024

Áno ten šok ti úplne verím.Ja som takmer pred tromi rokmi zažila podobný.Doma osemnásťročný jedináčik,ja dlhodobá práca,sloboda a BUM tehotná.Takisto som sa už nevidela z bábätkom a keď som si predstavila odznovu to všetko ako škôlka,škola bolo mi z toho až ťažko.Ostarla som o tisíc rokov a preplakala asi dva týždne noc čo noc.A potom som si povedala,že pre niečo sa to asi stalo a nechala to plynúť.Do bývalej práce som sa vrátila pred rokom,škôlka nás čaká v septembri a tie dni tak nejako rýchlo plynú,že čo chvíľu si už ani nebudem pamätať,že čo som to vlastne riešila😊Takže otriasť sa zo šoku a začni si užívať,čo Vám bolo dopriate😉🤗

kiki68
16. jún 2024

No a? Tak mas len 40, zas nemas 16, ze to bude sok, myslim, ze sa tesis. My skusame teraz v 39 dalsie 😂 Ja uz sa popravde tesim na to brusko, mne sa to na mne strasne pacilo 😂 Uzivaj tehu, u nas tiez bude min 5 rokov rozdiel medzi detmi potom

snowflakenel
16. jún 2024

@kiki68 drzim palce.

kiki68
16. jún 2024

@snowflakenel dakujem, dufam, ze to pojde a bude velky brat z neho

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre