Tehotná po strate

18. júl 2022

Ahojte,

Ako ste znasali tehotenstvo po predoslej strate? Prisli sme o babo kratko pred porodom. Teraz som zase tehotna, dnes som zistila. Zatial sa tesim, ale co vam pomahalo sa uplne nezblaznit? Nechcem aby malicke trpelo kvoli mojej depke. Chcem aby sa malo dobre ale bojim sa, plus ta nostalgia.
Prosim poradte. Dakujem

pininka1
18. júl 2022

To iste som mala, kazdu chvilu som chodila na zachod ci nekrvacam, dost som sa stresovala prve tri mesiace, do toho sme stavali dom. Neviem ci preto bol maly taky nervny a zle spal, ale ja si myslim ze ano. Drzim prsty aby to dobre dopadlo.

martinka13
18. júl 2022

Prežili sme stratu v 23.tt. Ďalšie tehotenstvo bolo po 4 rokoch. Bol to pre mňa brutálny stres až do 24.tt. Kým nám nepotvrdili, že babo je ok. Zrejme treba prežiť tu dobu, pri ktorej ste prišli o dieťa. Niekto na začiatku, niekto neskôr. Už to ale nebola taká radosť ako pri prvom (druhé dopadlo nešťastne). Až po pôrode

felycity
18. júl 2022

mesiac po narodení mi zomrelo dieťa, keď som zistila, že som opäť tehotná bola tam radosť a vzápätí obava, snažila som sa byť racionálna a hovorila som si, kto sa boji nech nechodí do lesa, ale úprimne už to nikdy žiaľ nebolo tehotenstvo také ako prvýkrát, bála som sa kúpiť vecičky, nechcela som sa tešiť, mala som rešpekt......

autor
18. júl 2022

@felycity mozem napisat sukromne?

felycity
18. júl 2022

jasne

any_soj
18. júl 2022

Ahoj. Dcéra zomrela v 38.tt bezproblémového tehotenstva. Otehotnela som o 3 mesiace. Pomohlo mi kratučké časté sono, kým som necítila pohyby - len pár sekúnd, či ešte bije srdce (predtým som mala aj MA v 1.trinestri) - možno prehnane, ale nemala som za sebou ešte pôrod živého dieťaťa, potrebovala som vediet.... A potom ja osobne som potrebovala značiť si pohyby. Lebo hoci som prišla do nemocnice vtedy naozaj veľmi skoro, aj tak sa má viacero lekári spýtali, prečo som neprišla skôr. Neviem, asi mysleli 5 minút po poslednom pohybe 🙈 🙄 Tak som si to teda znacila, lebo som potrebovala, aby to "bolo vidieť", aby to nebolo len vo mne, len na mojom úsudku. Za prvé som tak vždy vedela, že som ju cítila, za druhé aj nejaká výrazná zmena by sa tak zachytila. A keď sa ma manžel spýtal, že ako, tak som len povedala "tu sa pozri a vyhodnot, či je to ok...". A teda najviac mi pomohlo vedomie, že to so Sárou, ktorá nám zomrela, malo zmysel. Obrovský pocit vďaky za jej krátky život, za pôrod, ktorý (doslova zázrakom) bol to najsilnejšie a najkrajšie (a najťažšie) čo sme s manželom prežili. Ak budeš mať chuť, či potrebovať niekoho, komu priebežne písať, kľudne napíš správu. A teda - Juli tu práve spí pri mne. Nebudem ti hovoriť, že neboj, bude všetko ok. Lebo sama vieš, že nemusí byť. Ale teraz je tvoje dieťa s tebou. Ži. A miluj. Všetky naše deti raz zomrú. Podstatné je, čo urobíme s časom, ktorý nám bol darovaný. Milovať a nechať sa milovať 🙂 Prikladám linky ako som to vnímala mesiac po pôrode Sary a potom po pozitívnom teste... Možno povzbudí...
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfb...

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfb...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre