Tehotná a slnko

penelope11
1. máj 2018

Ahojte, chcela by som sa Vas popytat ci je vhodne sa este vo velkom opalovat a chytat bronz ked som tehotna? Termin mam v novembri. Mam na opalovanie kaslat alebo sa len riadne natierat faktorom 500? :D

dlucy
1. máj 2018

Urcite sa natierat a brusko by som mala radsej v tieni 😉

janinah
1. máj 2018

kašli...

tenerifka
1. máj 2018

V ziadnom pripade nekasli......vyhni sa priamemu poludñajsiemu slnku, ale doobeda a poobede je ziaduce nachytat vitamin D

soldi
1. máj 2018

podla toho ako sa budes sama citit. ja som dva krat rodila uprostred leta (jun a jul) a normalne som sa opalovala, kupala, ked mi bolo prilis horuco, tak som bola v tieni, ale kedze mam viac deti, tak ono sa to moc neda zdrziavat sa cely cas mimo slnka 🙂

takze rob tak, ako sa budes sama citit.

alobalka
1. máj 2018

@penelope11 tehotné sú nachylne na pigmentaciu, takže opatrne. Mne osobne po bieliacom pripravku pigmentove škvrny zmizli, ale poznám baby ktorým nie.

zanetkaz
1. máj 2018

Mne povedal môj gynekológ, že opaľovanie sa mi môže vyvolať predčasný pôrod, ale som už v 36tt

elzena2
1. máj 2018

@alobalka ja som z tych, ktore maju zo slnka v tehotenstve skvrny... 🙂

soldi
1. máj 2018

@zanetkaz to by ma teda zaujimalo, naozaj, bez srandy, ze akym mechanizmom by opalovanie mohlo vyvolat porod.
urcite to bude zaujimat aj vsetky tie, ktore prenasaju, ze staci sa opalovat a porodia 🙂

elzena2
1. máj 2018

@soldi asi teplo, ani vo vode teplejsej ako 37 stupnov by sa na konci tehotenstva nemalo vysedavat

jersey87
1. máj 2018

@alobalka aky ste pouzivali pripravok? Ja som tiez na tvari schytala zopar skvrn.

zanetkaz
1. máj 2018

@soldi sama neviem, ja som k nemu prišla s opalenou tváričkou naposledy, lebo som veľa vonku, máme dvoch psíkov a chodíme na ryby, tak možno preto mi to povedal, ale je pravda,že keď mi slnko svietilo na brusko, to som bola oblečená, malý sa tam neskutočne začal vrtiet

soldi
1. máj 2018

@elzena2 tak ja viem, ze na zaciatku sa neodporuca prilis horuca voda. a ze ked je rozbehnuty porod, tak horuca voda tomu napomoze, ale ze by cisto kupanie v horucej vode porod spustilo, alebo opalovanie, to som vazne este nepocula ani nezazila.
ako, tu horucu vodu este chapem, ze v pripade, ze je telo pripravene, tak moze teoreticky pomoct malinko k urychleniu, ale neviem si predstavit, ze ako tehotna sa budem dobrovolne vypekat na slnku az kym sa nebude zo mna liat pot, to by som sa vazne necitila dobre.
preto aj pisem, ze treba pocuvat svoje telo. v tehotenstve sa zvysuje objem krvi v tele, takze tehotne horsie znasaju tepla, cize vacsinou im telo same povie, ze kedy staci.

ja teda tieto odporucania, co sa ma/nema pustam jednym uchom dnu, druhym von a riadim sa len svojimi pocitmi.
a to uz mam tri porody za sebou, momentalne som stvrty krat tehotna, som v nejakom 8-9tt a dnes som dala dvojhodinovy vystup na kopec s 12 kilovym dietatom v nosici. okrem toho tancujem pole dance, drepujem, natahujem sa, opalujem sa 🙂
a nepridem si nezodpovedna, alebo ze by som nieco riskovala, len pocuvam svoje telo 🙂

soldi
1. máj 2018

@zanetkaz tak jasne, ked citis, ze to nie je pre Teba komfortne tak to nerob. ja som mala placentu vzdy vpredu, tak mozno preto to mojim detom nevadilo 🙂
ale zas ja som viac casu travila v bazene, nez na slnku

andrejka010
1. máj 2018

Ja som mala termín tiež koncom novembra a na slniecku som bola, ale tak s mierou. Cez to najväčše slnko som bola v tieni, inak tak na striedačku raz v tieni raz na slnku. Ale brusko som mala zakryte mokrym uterákom a ochladzovala sa vodou. Treba použiť určite vyšší faktor aj kvôli tým pigmentovym škvrnam, ktoré sa v tehotenstve zvyknú urobiť.

mija777
1. máj 2018

Mne jedna Dr. povedala, že pri opaľovaní sa telo prehrieva a nieje to dobré pre bábo.. Ja by som sa však nebála trošku slniečka. Neopaľovala som sa ale aj tak, lebo v tehotenstve mi slnko spôsobovalo pigmentové fľaky. Pri synovi som sa bála, že ani nikdy nezmiznú.

alobalka
2. máj 2018

@jersey87 iba to bieliacie pero od biodermy

mata682
2. máj 2018

Ahoj. Ja keď som bola tehotná (tiež som mala termín v novembri), tak mi bývalo také teplo, že som sa na slnku veľmi nezdržiavala. Kúpať som sa párkrát bola, ale len s celými plavkami.

zenaajmama
2. máj 2018

Normalne sa treba chrániť na slnku ako keď si nebola tehu 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre