Ahojte maminky, ako z tohto faktu nezošalieť? Keď sa bábo narodí bude medzi deťmi 1,5 ročný rozdiel a ja si to neviem predstaviť. Malý je na mňa strašne naviazaný. Má niektorá podobnú skúsenosť už za sebou? Do toho ešte aj bývame u svokrovcov kde býva ešte aj manželova sestra s frajerom.. momentálne odsťahovať sa nepripadá do úvahy aj keď by som v momente prášila.
Ale ved to uz mas celkom fajn rozdiel, nie si prva ani posledna, co bude mat maly rozdiel medzi detmi😊 ja som mala medzi tretim a stvrtym rozdiel 14 mesiacov a doma este dalsie dve deti 3 a 5r, a sice prve mesiace po narodeni boli narocne, ale zvladli sme a dnes je to super😁 neboj zvladnes, nebudes mat patorcata😉
Jasne. Je veľmi veľa mamičiek, čo má deti do roka. Neboj, rok a pol je už pekný rozdiel.
skús to bývanie u svokrovcov zobrať pozitívne, že sa ti bude mať kto starať o staršie dieťa? Ak je na teba malý naviazaný, je tu veľa diskusii o tom, že treba čo najviac zapájať ocina, nech sa ti nestane, že ostaneš na 2 deti "sama". Na robenie detí sú vždy dvaja, aj na výchovu a starostlivosť by mali byť dvaja.
Ja mám medzi deťmi 18 mesiacov a je tu super. Áno začiatky boli ťažké ale dá sa to. Ja mám prvého synčeka autistu keď som otehotnela ešte som o tom nevedela prvé podozrenie nám povedali keď už bol druhý synček na svete. Ale ja som chcela maly vekový rozdiel. Možno keby som vedela že prvého mám autistu druhého tehu by som sa bála. Ale k tvojej otázke. Všetko je o tebe ako si zorganizujes čas. Za mna je super že nebývate sami. Mi sme boli od rodiny veľmi ďaleko a manžel dlho pracoval. Druhý synček bol ukážkové babatko po vysadení Vigantol žiadne koliky ani nič. Napapal sa a spinkal. Áno boli občas chvíľky že som staršieho uspavala cez obed a mladší mi plakal ale vždy sa to dalo zvládnuť. Ľahko sa mi to teraz hovorí keď mi už chlapci majú 3 a skoro 5 ale dá sa to. Všetko je to len o tebe ako si to nastavis. Je pravda že moje jedenie bolo biedne a často som jedla za pochodu alebo skoro vôbec. Neboj dáš to a keď bude mat druhé rok ani nebudeš vedieť že ich máš 😉
To dáš, moja mama onehda tiež bývali u babky, protivnej babky, a som bola ja, brat 11mesiacov a druhy brat 4roky,
Ja budem mať doma 1 a dva mesiace starého synčeka, keď sa nám narodi bábätko. A tešíme sa. A som sama lebo môj muž robí v zahraničí na dvojmesačných turnusoch. A nemám nikoho, kto by mi pomohol. 🙂
Mňa by hnevalo len, že nemám súkromie, ale deti za to nemôžu, kde sa narodia.
Medzi mojimi detmi je rozdiel 17 mesiacov. Nebudem klamat, ze to nebolo na zaciatku o drzku. Ale teraz je to uz fajn,co sa tyka toho,ze su partaci. Aj ked mam dceru a syna. Neboj,zvladnes to. Ani sa nenazdas a budu mat 3,4 roky. Ubehne to rychlo. Ja lutujem,ze som si tu matersku ani neuzila ,co to tak rychlo ubehlo ☹️
Ja mam to iste synček bude mať rok a 7 mes keď mu pribudne sestrička. Bábätko chcem a ľúbim len sa bojím ako to zvládnem hlavne v noci. No a ako ubjehaju mesiace do pôrodu tak je to čím ďalej horšie ten strach.
za mna uplne najidealnejsi vekovy rozdiel.......ale nie pokial by som byvala tak ako byvas ;)
Ja mám tiež rozdiel medzi deťmi 19 mes. Zo začiatku som sa tiež bála ako to zvládnem ale povedala som si čo asi robia také čo majú dvojičky alebo aj viac naraz a že keď to zvládnu iné a v horších podmienkach tak to zvládnem aj ja. No a nakoniec úplná pohoda všetko ide úplne samo a zvládam to lepšie ako s jedným dieťaťom. Neboj dáš to vpohode a s prehľadom. Nebudeš prvá ani posledná. A to bývanie ber v momentálnej situácii ako výhodu bude ti mať kto pomôcť.
Mam presne taky rozdiel, starsi syn, mladsia dcera. Uz maju 14 a 12,5. Pytaj sa.
@cookie29
@walteaa
@petka_3
@kikulienka94
@nika898
@margitaf
@tosomja
@terina25
@ivka21
@danieladeley
@brigitka_12
@sonnenshein
Hromadne ďakujem za každý jeden povzbudzujúci koment! 😘
@sonnenshein Mám otázku, ako ste to riešili s prechádzkami? 😃 Syn mi určite neprechodi celú prechádzku.
Bus surodenecky kocik alebo skate-ik. To už je na Tebe Ty si lepšie poznáš dieťa. Alebo jeden do kočíka a jeden do nosiča
Staršia v kočíku mladšia v šatke. A dá sa aj obe deti v dvojkociku.
Práve sa obzerám po bugaboo twin 😄 mám aj šatku aj nosič. A kupujeme ešte aj 7miestne auto 😊
Skejtik ku kociku, alebo mensiu do nosica a vacsie do kocika 😊
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Moja, predpokladam, ze to dieta nebolo splodene z ducha svateho, takze aj ked mozno nebolo planovane, tak ste s tym ratali... takze drzim palce a predychaj to. Mas 9 mesiacov aby si si zvykla