Dobre ráno prajem nedávno som zistila že čakám 2. Babo,doma už jedno malé mám…toto druhé plánované nebolo…problém je v tom že mi je strasne smutno že sa nebudem vedieť venovať na 100% tomu prvému úplne mám z toho depku až rozmýšľam nad potratom.Hladam skôr podporu od žien ktoré to tiež tak mali alebo nejakú radu…ďakujem
Nie prosím, nemysli na potrat. Mysli na to pekne čo spolu zaziju- ako keby si mala dvojičky, len s malým rozdielom, budú sa potom spolu hrať, budú spolu odvážnejší na ihrisku, na kúpalisku, jeden druhého budú zabavat, spolu sa učiť, a čítať si knižky. Ja budem mať 5,5r rozdiel a tiež si niekedy tukam na hlavu na čo som čakala 🤭
A navyše, bábätko prišlo, lebo vedelo ze ma prísť, vybrala si dušička kedy aj komu. Ber to ako dar a bud rada, šťastná, všetko zvládnete 🍀🍀🍀❤️
Myslim, ze su to len hormony. Ja som druhe dieta chcela, pockali sme si par mesiacov kym sa zadarilo a v momente ked som otehotnela tak som zostala v uplnej depke, ze ja som vlastne druhe dieta ani nechcela, preco sme neostali pri jednom a take zvlastne myslienky. Nakonec sa to utriaslo a naozaj nemozem byt stastnejsia, ze ju mame.
@lauriik aj ja som bola asi na tom tak že 2. Dieťa chcem nesnažili sme sa teda ale nechala som to tak že bude čo bude a bola som si istá že keď tehotná budem tak sa budem tešiť…asi sa aj teším ale strasny strach a smútok má chytil že ako bude reagovat maly a či nebude smutný
@adeladulova asi to tak bude…viem že keď už tu bude tak to bude krásne samozrejme aj ťažké ale strašná depka má chytila kvôli prvému malemu že ako bude reagovat a že som si ho moc ani neuzila takého maličkého
Je ti luto ze sa jednemu nebudes venovat 100% tak to druhe odstranis ako hmyz. Fuj. Prvy mal 9m ked som otehotnela. Aj mna to niekedy mrzi a? Sexovala som bez ochrany tak som otehotnela. Postavila som sa k tomu ako milujuca matka. Boze zle mi je z teba. Na ten odpad co si napisala sa ani neda slusne reagovat
Skús sa na to pozrieť z druhej strany. Nie je ti ľúto druhého bábätka, ktoré by si si dala zobrať a nedala ku šancu na život aby si sa vedela viac venovať prvému? Neviem mne je z tohto dôvodu tiež dosť smutno hlavne keď si uvedomím čo sa chystáš urobiť. Aký rozdiel by si mala medzi detmi?
Mne pride, ze tato tema sa tu casto opakuje. Urcite to neni nic nezvycajne. Proste je ti luto, ze uz nebudes moct vsetok cas venovat prvorodenemu. Zacina sa nova kapitola. Ale neboj, pre tvoje dieta bude surodenec obohatenie a najlepsi dar do zivota 😉
"planovane nebolo" a potom pises ".2. Dieťa chcem nesnažili sme sa teda ale nechala som to tak že bude čo bude". A teraz vyslovis slovo potrat. A z akeho dovodu. Uvedom si tu absurditu 😳 je mi z toho smutno.
A neboj sa, depka prejde, ved ak mas doma male zlate batola, no tak budu dve. Ano, nebude to lahke, ale bude to krasne. A potom ked budu partaci si povies ze dobre sa stalo. Tak ani nerozmyslaj tymto stylom prosim Ta...
Prepánajána potrat? Zabijem jedno, aby som sa pohrala s druhým? A do škôlky ho nedáš? Bude stále pri tebe? Dievča, kľud. Bude to v pohode. Vyhrajú sa, budeš mať viac času aj pre seba. Menší sa naučí všetko od staršieho. Toho staršieho si budeš pravidelne užívať, keď bude krpec spať. Uvidíš ako sa budú ľúbiť. 😍♥️ Držím prsty. Najhoršie na tom celom bolo podľa mňa tehotenstvo, keď beháš s brušiskom za krpcom a si unavená. Potom je to už naozaj fajn.♥️
Tvoje uz narodene dieta sa stretne s mnohmi vecami, kt mozno nebudu vzdy podla jeho predstav (aj ako to, ze mu nebudes k dispozicii a iba jemu na 100%). A to nikto nezmeni. “Obetovat” vsetko jednemu dietatu a citit voci nemu akoby zaviazanost a vycitky, lebo mu porodis surodenca, nie je uplne odovodnene. Das mu dalsiu rodinu, dalsiu a vacsiu lasku, das mu do zivota dalsiu oporu. Aj tvoja laska sa znasobi. Nie je to klise. Mozno mas v hlave zmatok a chvilkove hormonalne poblaznenie, ale zvazuj velmi dobre 🙏🏼❤️ ziadne nabuduce uz nemusi byt.
Ake stare je prve dieta? Je to tazke, ale v dlhodobom meritku budes urcite rada. Tak za tri roky.
Podľa mňa je to tak vždy, aj keď je to prvé už väčšie. Proste my matky máme pocit, že sa im nebudeme môcť dostatočne venovať. A je to pravda, no sú to naše deti a ver, že ho budeš rovnako ľúbiť ako to prvé. Hlavne už nerozmýšľaj nad potratom. Mne sa strašne nepáči, že aj čo poznám niektorých známych, tak povedia, že nebolo plánované. V dnešnej dobe, keď už je milión spôsobov ochrany. 🙈Ja mám doma puberiačku a teraz bábätko. Roky sme svoju pozornosť sústredili na ňu. Aj mi je občas ľúto, že nemáme toľko času robiť si naše "dámske jazdy" po obchodoch a ostatné veci. No drobec porastie a budeme to robiť v trojici. Milujem, tie pohľady na nich dve, keď sa na seba pozerajú. Až, keď sa Ti narodí druhé, tak pochopíš koľko pravdy je vo vete, že nie je nič krajšie, ako dať dieťaťu súrodenca.❤️
@majlo1234 teraz má 10 mesiacov
Pre dieta to bude iba super. Nebudes mu musiet robit animatorku. Bude mat pri sebe dieta. Kamarata. Rovesnika.
Budes mu venovat tolko casu kolo bude potrebovat 🙂
@colsami skôr by som povedala že sme sa nesnažili,zle som sa vyjadrila…vedela som že otehotnieť môžem a myslela som si že sa aj poteším ale dostala som paniku , toho že to bude ťažké sa nebojím,samozrejme s tým počítam že to bude zo začiatku psycho…najväčšia panika má chytila kvôli malemu ale dúfam a skúšam aj veriť že to bude v poriadku
Ahoj ja som otehotnela keď mala dcérka 9 mesiacov. A takéto myšlienky mám doteraz. Ze nevenujem sa staršej tak ako by som chcela, neužívam si mladšiu tak ako kedysi staršiu...Ale potom ich vidím spolu a všetky pochybnosti sú preč 🙂 strašne sa ľúbia už keď sú takéto krpate, a myslím ze tak o rok to bude ešte lepšie a prehraju sa spolu. Alebo sa budú bit neviem😆Tiež si myslím že sú to hormóny. Bude dobre 😊
Normalne bude reagovat, akoze deti si zvyknu na hocico. Pre deti je zivot neustala zmena. Tiez vyzera, ze cakame druhe, tak bude to ine, ale zas to neni 29 deti naraz v jednom dome, ale dve.
Nevadi, nesla b som na potrat, pokial si chcela druhe babo. Nejako to zvladnes. Ale lahke to nebude 🙂 casu dost sa pripravit, este osem mesiacov 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Fuha ak toto ma byt jediny dovod potratu tak mi je az smutno. Je Ti luto ze jednemu sa nebudes venovat 100% tak druhe sa rozhodnes ze mat nebudes lebo Ti teraz nevyhovuje 😐. Ironia...
A to ja proti potratom kvoli relevantnym dovodom absolutne nic nemam...
Verim ze Ti tu zeny ktore si tym presli, napisu nieco povzbudive