Tehotenstvo s dievčatkom a tehotenstvo s chlapcom

jatyoni
30. apr 2021

Ahojte, chcela by som vediet,len vase skusenosti s tehotenstvom tie ktore ste cakali aj dievcatko aj chlapca, ci ste mali alebo nemali rozdielne tehotenstva,pocity,stavy,chute,priberanie atd...
Zaujima ma to,pretoze mame doma len chlapcov a neplanovane som otehotnela (som v 11tt)a zda sa mi to tehotenstvo ine,viem ze to nemusi nic znamenat(ani sa na to uz nespolieham),ale zaujimaju ma vase skusenosti.Napr.ja pri chlapcoch som ani nevedela ze som tehotna,,ozaj ziadne priznaky okrem priberania,citila som sa fajn a teraz na uplnom zaciatku som nemala chut do jedenia a ked som aj nieco zjedla,tazoba neskutocna na zaludku, ani 1x som nastastie nezvracala, teraz sa to uz zlepsilo cez den v pohode no vecer stale na zaludku tazko, v ustach taka zlastna pachut,niekedy akoby kyslo,alebo ja co stale vetram,teraz bez dlheho pyzama vecer by som "zamrzla",unava a citim sa taka "skareda" 🤷‍♀️...

petus998
30. apr 2021

@jatyoni pri obidvoch som mala same vyrazky na tvari nechutilo mi sladke iba slane a cakala som chlapcov

aknamorka22
30. apr 2021

@jatyoni ahoj, ja keď som čakala chlapca, ani som nevedela, ze som tehotná pokiaľ mi nezačalo brucho rásť. Nemala som naozaj žiadne príznaky. Nechutilo mi sladké a na začiatku som schudla. Teraz pri druhom tehotenstve je to uplne naopak. Od samého začiatku som mala každý večer zimnicu, bolo mi celé dni zle, chuť na sladké ostala, jedla by som len sladké ovocie. Príznaky mám asi všetky na svete. Tak som veľmi zvedavá čo to bude. Ja si myslím, že dievča. No uvidíme :D

kiki68
30. apr 2021

Neviem ja som pri chalanovi 3 mes pregrcala, teploty, keby neviem ze som tehu tak si myslim, ze mam nejaku vaznu poruchu imunity. Proste velmi zle. Ku koncu velke opuchy

rebekamarcusko
30. apr 2021

Ja cakam 3.chlapca. pri predoslych tehu som ani nevedela,ze som v tom,akirat mi jest chutilo. Teraz? Krxove zily,vyrazky na tvari,vysyp na ramenach,bolesti na suske(prepCte za vyraz)akoby sa mi roztahovala. No to co som pro chalanoch predtym vobec nemala. Kazdy vecer hovorim muzovi,ze toto tehotenstvo ma nici 😂

kiki68
30. apr 2021

@rebekamarcusko ja som mala aj afty v ustach, co nikdy nemavam. V 5 mes no zrazu zmizli. Ako celkom drsne tehu

elizita
30. apr 2021

@jatyoni ja mam 2 baby a tehotenstva obe uuuuplne odlisne, aj pocity, chute, stavy, brucho, cely priebeh a aj porod..

lenka2710
30. apr 2021

@jatyoni ja mam aj dievčatko aj chlapca, pri dievčatku som mala brutálne brucho a bola som pekná 😂😂 všetci mi vraveli ze budem mat veľkého chlapa, mala som 2 a pol kg dievčatko 😂 a stále by som doslova zrala len parky a šunku, zle mi nebývalo! Pri chlapcovi tiež mi nebyvalo zle, žeby som grcala, ale večer mi vždy prišlo tak ťažko! Stále by som jedla len tresku a bryndzu a brutálnu chuť na colu som mala! Bruško som mala malé a špicaté, také dopredu, pri dievčatku som mala hodne do bokov! Ale iné rozdiely si ani nepamätám! Ani pri jednom som nemohla jest sladké, vôbec mi nešlo sladké na chuť

lenka2710
30. apr 2021

@jatyoni akurát teraz pri chlapcovi ma strašne palila zaha, nedalo sa to vydržat, bolo to hrozne

rebekamarcusko
30. apr 2021

@kiki68 no ja som mala tiez uz afty po dlhej dibe zas v tomto tehu a este aj kutiky.

katkamatka7
30. apr 2021

Bez zvracaní, bez ťažkosti s trávením, bez problémov s pachmi a výraznými arómami,viac kyslé a slané chute, strata chuti na kávu,prvý trimester pupáky aj na ramenách a chrbte okrem tváre a potom druhý trimester zázrakom zmizli a vyčistili sa. Bruško vypuklé dopredu a dolu, nie do strán a bokov. Sen so ženským hlasom, ktorý sa mi prihovára. Narodil sa chlapec. Rada by som si zažila aj ďalšie tehu.

ivana.natasha
30. apr 2021

@jatyoni ja mam aj dievča aj chlapca, ale dosť veľký rozostup-9 rokov. Obe tehotenstva ako cez kopirak, zle, zle naozaj zle mi bolo, vracanie, chudnutie, ku koncu rizikové. Pri obidvoch som pribrala iba 7 kilo, na začiatku pri nechutenstve a vracaní aj z vody som najprv 3 kg schudla. Čiže za mňa sa nedá spoľahnúť na rozdielne príznaky tehotenstva.

siska53
30. apr 2021

@jatyoni ja som mala rozne pocity, mam parik..ale.. moja mama ma nas dve dcery a tehotenstvo s kazodu z nas bolo ine tiez. Cize nezalezi od toho, co cakas.

petrisa213
30. apr 2021

Aj pri chlapcovi aj dievčatku som mala skoro totožné tehotenstva. Rovnaké tvary bruška, žiadne príznaky, ziadne vyrazky, nič. U mňa žiadne povedacka co sa hovorí ze toto a toto bude dievča alebo toto a toto bude chlapec. Nic. Teraz znova čakám dievčatko a priebeh v niečom odlišný od predchádzajúcich tehotenstiev, zle mi bolo, tlak raz taký raz taký, inak brucho a stav pokožky a vlasov stále taky istý.

jatyoni
autor
30. apr 2021

Viem ze je to velmi individualne,no zaujimaju ma vase skusenosti, ci sa nenajde niekto s podobnymi "stavmi" ako ja 🙂
Este som zabudla napisat,ze aj kava mi prestala chutit, vonavky(spreje) akosi neznesiem a co sa tyka intimnosti moment.u mna 0 bodov,chut takmer ziadna,co pri chlapcoch bola takmer stale🤷‍♀️🙈

tomikejt
30. apr 2021

Obidve tehotenstva úplne iné, a mám dvoch chalanov 😊

ecko80
30. apr 2021

@jatyoni Ahoj, mam aj chlapca aj dievca, tehotenstva rovnake, pri oboch som mala celodenne nevolnosti, rovnaka citlivost na pachy... vsetko rovnake

justify
30. apr 2021

Ziadny rozdiel, pri oboch som nevedela ze som 🤰. Teda na zaciatku. Ziadne vracanie, atd,iba mi vadili chvilu pachy,pri oboch. Jedine co som nemala pri prvom tehotenstve, boli nocne krce do noh,co ale asi nema nic s pohlavim.Pri oboch som rovnako malo pribrala, akurat ze syn sa narodil prirodzene a mala sekciou lebo bola KP

potvorka88
30. apr 2021

Vracala som denne do 6.mesiaca, trpela nechutenstvom a chudla som. Mam 2 chlapcov a 1 dievca.

lienka9
30. apr 2021

@jatyoni pri chalanovi dom ani nevedela ze som tehu,len som strasne mala chut na palacinky a tym padom som aj dost pribrala.pri dievcatku teraz praveze mi nechuti nic,ak zjem pali ma zaha tak som pribrala menej ale celkovo ma trapi aj viac chrbat,unava,stale ma nieco boli.. takze dost rozdielne tehotestva 🙂)

elementissa
30. apr 2021

Tie priznaky viac zavisia od hladiny hormonov vyplavovanych do krvi ako od pohlavia dietata. Ja mam jedno dieta a pri jednom aj ostanem, moje tehotenstvo bola nocna mora. Zvracat som prestala az v 28.tt ( ale teda od 18 do 28.tt to uz bolo take v pohode, ze uz som zvracala iba 2-3x denne, mohla som jest niektore veci, mohla som pit caj napriklad, mohla som uz jest nejake polievky a jedla bez vyraznej chuti. Do 18tt som iba lezala na striedacku v nemocnici a doma na hadickach, infuziach, liekoch, v 10.tt ma prijali do nemocnice v hodine dvanastej s absolutnym rozvratom organizmu. Doktorka sa ma pytala, ako dlho uz takto zvraciam, ci 3-4 dni a ja som na nu vyplestila oci, ze uz 6 tyzdnov... Jasne, ze ma potom zvozila pod ciernu zem, ze co som si myslela, ze sa stane, preco som neprisla skor.. A ked mi zobrala krv a videla vysledky, tak mi povedala, ze bez okamzitej hospitalizacie je toto moj posledny den, ze keby som cakala o den dlhsie, tak uz nezijem. Takze tolko, k uzasnemu stavu zvanemu tehotenstvo... Nechutna, zivot ohrozujuca nocna mora) napriek tomu, ze som nemohla vlastne nic jest som pribrala 17kg a isla rodit ako 70 kilova. Kvalita pokozky ani vlasov sa mi nijako nezlepsila, praveze som bola skareda, strhana, bleda...proste chora. A cakala som chlapca, vacsina ludi si myslela, ze dievca. A definitivne ma opustila krasa, pred tehotenstvom som bola celkom pohladna sexi mlada zena, ale nevratilo sa mi to po porode. Ostala som skareda a neforemna. A mne povedali v nemocnici, ze vsetky moje stavy sposobovala vysoka hladina hormonov v krvi (ja mam za normalnych okolnosti nizke hladiny), co moje telo nedokazalo spracovat a bojovalo proti tehotenstvu najviac ako sa dalo. Upozornili ma, ze ak sa rozhodnem pre druhe dieta, tak pravdepodobnost rovnakeho priebehu je vyssia ako 85%. Takze konkretne v tom, ako tehotenstvo prebieha nehra ulohu pohlavie, ale hormonalna hladina a nakolko je jej odchylka vacsia od prirodzeneho stavu mimo tehotenstvo. A zasa poznam zeny, co im tehotenstvo pomohlo, ani nevedeli ze su tehotne, boli pekne, plne energie, aj brucha mali spicate, ani velmi nepribrali, ziadne problemy, ziadne nemocnice, ziadne hadicky... Pracovali az do porodu, uzivali si tehotenstvo. Dve z nich cakali dievcata a dve chlapcov. A potom poznam jednu babu, co mala rovnaky masaker ako ja, len jej sa k tomu pridala este aj tehotenska a poporodna depresia a takmer spachala samovrazdu a ona ma dievca. Takze je to fakt len hormonalna zalezitost.

natalushka
30. apr 2021

Ja mam pred 10dnami za sebou porod dievcatka☺️A doma skoro 7r chlapca..popravde s malym to bolo desne..dufala som,ze s druhym to bude ine,mozno lepsie..no bolo to ako cez kopirak🙈🤣a po narodeni malej som sa nadejala,ze ved kazde dieta je ine,bude aj ona ina ako jej brat..a prd🙈😅s oneskorenim par dni ho celkom verne kopiruje🤣hlavne kolikami a nespanim cez den🤣🤣🤣takze za mne je to asi jedno,ake pohlavie nosite v brusku☺️Ale kzda sme ina,zivseobecnovat sa to neda..mozno rozdiely boli len tale tie klasicke babske-pri malom brusko spicate,pri malej mi hned nabehli boky..inu zmenu som nespozorovala☺️Prajem prijemne tehulkovanie🌹

janedoe
30. apr 2021

Ja mam 2 chlapcov a teraz cakam pravdepodobne dievcatko. A kazde tehotenstvo uplne ine. Pri chalanoch som nemohla maso, pri prvom chalanovi som strasne jedla sladkeeee a strasna zima mi bola, pri druhom chipsy, hranolky a strasne navaly tepla.... teraz by clovek povedal, ze cakam drevorubaca.... slanina, klobasa,syry a mlieko na dennom poriadku 🤣 Pri chalanoch mi nebolo zle, teraz som mala "poopicne stavy" snad do 25tt. A musim priznat, ze toto tehotenstvo je najhorsie, ale to skor pripisujem mojmu veku a tomu, ze uz skacem okolo 2 deti a sadnut si na zadok a oddychnut ai je priam nerealne 😁 Inac pri druhom synovi by som aj oblicku stavila na to, ze je to dievca, kedze bolo tehotenstvo uplne odlisne. Ale ... 🤷‍♀️😊

katpox
30. apr 2021

Skareda som si nepripadala, prave opacne, prvy.trimester mi vsetko smrdelo a nechutenstvo, dokonca som dost schudla, potom som pribrala v 4.5.mesiaci,nemala som ziadne problemy s pokozkou, nemala som ziadne specialne chute, ani potrebu prejedania sa, ani zvracanie, mala sa moc moc pekne vlasy, mam ich huste a mala som ich raz tolke ako leviu hrivu, po porode polovica vypadla a mam rovnako vlasov ako pred teho. Pre mna to bolo pekne obdobie a teda mam miluckeho a zdraveho chlapceka.

lusyc
30. apr 2021

Mám dve dievčatá, teraz som v 9.tt. Je mi rovnako zle, rovnaké chute ako pri predošlých, ovu bola 4 dni po sexe, takže som presvedčená, že to bude dievčatko. Len sa cítim oveľa škaredšia ako pri predchádzajúcich tehu, ako vorvaň, vlasy hrozné, pleť horšia ako obvykle. Ale muž stále dúfa v chlapca, lebo vymrú po praslici...

jatyoni
autor
30. apr 2021

@justify ja som praveze pri chlapcoch tiez mala krce do noh a teraz zatial nic,tak uvidime ci sa to zmeni ci nie 🤷‍♀️

jatyoni
autor
30. apr 2021

@elementissa 😯to je mi luto,ze si mala taky tazky priebeh a nemohla si sa z tehotenstva tesit a uzivat si ho(v ramci moznosti )😔 je to velky zasah do organizmu to cele tehotenstvo a mrzi ma ze ani po porode sa necitis fajn 🙁 si asi jedna z mala,co maju tak tazky priebeh,ale mozno raz casom este zmenis nazor,ak pride obrovska tuzba po babatku a mozno bude tehotenstvo uplne ine,neporovnatelne 🙂 drzim palce

justify
30. apr 2021

@jatyoni ja som mala krce pri dcere ale uz tak vo vyssom stadiu a este ze existuje internet a docitala som sa ako pomaha pri takomto krci ohnut nohu v chodidle prstami smerom k pistale 🙈 lebo kym som to nevedela,som myslela ze umrem od bolesti 😀 ale ja si vseobecne nemyslim ze pohlavie ovplyvnuje sprievodne javy v tehotenstve 🤷‍♀️

ivangeline
30. apr 2021

Nie. Extra velke zmeny nevidim. Ak sa silno zamyslim..tak pri chlapcoch som aktivnejsia,energickejsia,... inak nic ine. :D Podobne stavy..

jana_eyre_2
30. apr 2021

Mám dvoch chlapcov a jedno dievča.. každé tehotenstvo bolo iné, aj tie chlapčenské.. pri dcére mi bolo najlepšie ale zase som najviac pribrala..

elementissa
1. máj 2021

@jatyoni uz jedine keby sme sa rozhodli pre druhe dieta, tak adopcia 🙂 ja si momentalne setrim na sterilizáciu, lebo na súkromných klinikách je to pálka a na štátnych sú doktori precitliveni a hoci každá žena ma pravo na sterilizáciu po 18.roku života, tu som sa stretla s porusovanim tohto práva, lebo cudzí ľudia sa mi snažia vnútiť, že nemôžem mať iba jedno dieťa. Toľko zaostale Slovensko, ešte že existujú súkromné kliniky. Ale treba si našetriť

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre