Ahojte, mám pár dni do termínu porodu. Skôr, než mi budete pisat, že sú to tehotenské hormony,.. nie sú. Viem, že nie.
Pokazila som zivot sebe a aj dietatu ktore sa ma narodit. Bolo neplanovane. Po prosbach muza s ktorym to mam, som si dieta nechala, no velmi to lutujem. Toho muza proste nelubim, zo zaciatku to bol osial, zalubenost a bum. Ano bola som hlupa, mala som sa chranit to ja vsetko viem a zivot mi to takto vratil. Ale ja nevladzem zit s predstavou mat dieta s niekym koho nelubim, s kym nechcem zit a tvorit par. Aj trochu tej “lasky” ktorej tam bolo pred tehotenstvom, tak aj to zo mna odisla. Strasne sa trapim. Cele tehotenstvo som preplakala, neznasam sa na seba pozriet do zrkadla lebo si pridem ako jedna hnusna stetka. Teraz budem slobodna matka, to co som chcela (krasna rodina) uz sa mi nesplni. Nevidím v mojom zivote ziadny zmysel ani nic pozitivne. Prosim, pomozte mi nejak. Napiste mi, že nejak sa to zvladnut da.. ja uz fakt nemozem.
porodom ti zivot nekonci, iba sa preklopi do novej etapy. A to aka bude, zalezi iba na tebe. Mozno vsetko to, co teraz vidis negativne sa ti preklopi do presneho opaku, ked uvidis toho cloviecika, ktory na tebe bude zavisly a tesit sa kazdej tvojej grymase ...
Vyuzi anonymny porod, funkcne hniezdo zachrany- das dietatku sancu ma milujucu rodinu- ak si presvedcena,ze ty mu ju dat nemozes. Hladaj pomoc- v kazdej porodnici ti musia podat info.
Ja by som na tvojom mieste kontaktovala poradňu alexis, pomáhajú ženám zvažujúce potrat resp matkám v ťažkých životných situáciách, aká je aj tvoja... U nich sa stretneš s dostatočnou empatiou (co tu na MK ti nikto negarantuje), a pomôžu ti co už zo psychologického, či s praktického hľadiska, že aké máš možnosti, ako sa rozhodnúť správne.
Samozrejme, nikto ti nemôže povedať, čo nás robiť.
Podľa mňa to dieťa budeš milovať samé pre seba, nezáleží na tom, kto je otcom a ci ho ľúbiš....
Ak sa nevieš stotožniť s materstvo, stále máš možnosť utajeného pôrodu, dieťa adoptovat a dopriať mu milujúcu rodinu (ak teda otec dieťaťa nejaví záujem).
To malinké ti zmení život, ale k lepšiemu. Až keď ho budeš držať v náručí to pochopíš. Bude potrebovať práve Teba, a tvoju lásku. A ver mi, všetko sa časom zmení, aj tvoj pohľad na život. Bude to ok, tak hlavne kľud a nestresuj sa pred pôrodom. Silno držím palčeky aby to všetko dobre dopadlo.
Tak dieta porod, a nenechaj si ho… nik by ta za to nemal sudit. A mozno ked to dieta uvidis, budes to vninat inak. A ak nie, mas legalne moznosti…
Možnosti máš viac než dosť:
1. daz dieťa na adopciu
2. utajený pôrod
3. Dať dieťa do nahradky príbuzným
4. Zveriť dieťa do starostlivosti otca
Ako zas nemusíš robiť zo seba obeť, tvoja situácia sa dá rieisit
A je dosť mozne, že po porode sa budeš na celu situáciu pozerať úplne inak
Sú to len hormóny. Nič si nepokazila. Pokazila by si to, keby sa bábo nenarodilo. To by ťa trápilo do konca života. Normálneho partnera nájdeš aj s dieťaťom rovnako ako nenormálneho nájdeš aj bez dieťaťa. Máš celý život pred sebou, ale už nebudeš sama. 😉
Určite zavolaj do poradne Alexis
...máš viac možností, ale možno, možno práve vďaka pôrodu dostaneš rovno do náručia lásku svojho života.
len prosím ťa nerob žiadne unáhlené závery...radšej navštív psychiatra, psychológa.
Adopcia ani utajený pôrod neprichádza do úvahy, otec dietata ho chce a miluje už teraz. Jedine čo môžem spraviť je, opustiť ho a dat ho jemu.
Tak to urob keď ty ho nechceš. Vráti sa ti zivot do normálu a dieťaťu dáš šancu na lepši zivot
2x porozmyslaj,ci nebudes lutovat.
Ved ked otec dieta chce, potom si praveze v najlepsej situacii, aka sa ti za danych okolnosti mohla pritrafit. Dieta bude vyrastat so svojim biologockym rodicom, ktory ho bude lubit a starat sa on, prenho to bude naplnenie zivotnej potreby.
@vanilkovazmrzka a ja môžem kľudne aj zomriet od smútku v každom aspekte
Asi nechapem? Ved to dieta nechces, tak asi sa ti ulavi, ked sa “oslobodis”?
Normalne ho das do starostlivosti otca dietata a budes platit vyzivne.
Nechapem z coho si taka opustena. Zariadis si zivot takto a moze ti byt sum a fuk nazor okolia.
Hlavne sa az tak nelutuj. Situacia ma riesenia, nemusis sa kvoli tomu utrapit len preto ze nevies vratit cas.
To, či budeš mať krásnu rodinu, ešte nieje vôbec stratené a ani vylúčené. Máš zopár možnosti v tvojej situácii: vyhľadať pomoc psychológa/ poradne napr Alexis. Alebo dať dieta na adopciu, do hniezda záchrany. Keď cele tehotenstvo plačeš, mala si to už davno riešiť. Chudá dieta, že sa vyvíja pod takým psychickým stresom.
Tak keď dieta nechceš ty a chce ho otec, riešenie je jednoduché. A ty vyhladas psychologickú pomoc. Si strašne zrútená a tvoja situácia podľa mňa nieje až taka katastrofálna
Dieta chce otec, takze mu ho mozes zverit do starostlivosti a ty snivat svoj se’n o dokonalej rodine. Chlap s takym malym dietatom si najde partnerku pomerne jednoducho a ty ako slodna tiez. Mozno ju mat budes, otcovi plat vyzivne a nerob naschvaly a budes znovu volna a slobodna… urcite vyhladaj psychologa ale nahradnych matiek (len vynosia niekomu dieta a po porode ide do novej rodiny) je dost .. aj ked na Svk to nie je legalne v niektorych inych krajinach je … ked sa na to budes pozerat takto, mozno sa s tym vyrovnas rychlejsie
Musíš vyhľadať pomoc zo sú hormóny. Dieťa za to nemôže urýchlene smer nejaký psychológ pomoc vyhľadaj bude to ôk narodením dieťaťa s ti nič nekončí
@vanilkovazmrzka ehmmmm no to su len dohady ze dieta sa bude mat s otcom dobre;) pochybujem ze ten chlap je stotozneny s predstavou vychovavat dieta sam, asi mu to este nebolo oznamene…podl´a mna si to predstavuje asi ako kazdy iny chlap: ze starostlivost o dieta a jeho vychova bude primarne na matke a on sa s nim max pohra vecer ked pride domov z prace…nemyslim si ze k nemu planuje vstavat celu noc, varit mu kasicky, upratovat po nom 100x denne, prebalovat,kupat,kocikovat ho, odplienkovavat ho, chodit s nim na ihriska! Ze odide z prace a bude s nim 24/7…ale teda ak tvrdi ze ho naozaj chce (teda dietatko), tak to moze dokazat…ja osobne si myslim ze sa o neho nebude vediet postarat a ak ma rodicov, zveri ho im…ak nema, v tom pripade je vhodnejsia adopcia alebo nahradna rodina…
Autorka prispevku, prosim ta, vyhladaj odbornu pomoc, nie je to hanba…stat sa matkou nie je vzdy jednoduche ani pre zeny, ktore ho planovali a maju ho s milujucim partnerom…vsetko je velmi individualne, mozno budes prekvapena ako velmi to dietatko milujes ked ho zbadas a uz ta ani nenapadne ho opustit…alebo naopak…ale ani vtedy sa svet nezruti…vela parov tuzi po babatku ktore mat nemozu a to vase budu lubit ako si zasluzi🙂 porozpravaj sa s partnerom narovinu a skuste najst vychosisko z tejto situacie spolocne…urcite sa vam to podari…ja sama mam skusenosti s poporodnou depresiou, ak by som ti mohla nejako pomoct/poradit, napis mi!
Možnosti ti už napísali. Keď otec dieťa chce a ty nie, nech si ho vezme do starostlivosti on, ty si nechaj určiť štátom výživné a každý môžete ísť po svojom, ty hľadať svojho princa a on bude mať dieťa o ktoré sa môže starať
Iné možnosti tu už boli spomenuté tiež ako. Adopcia, hniezdo záchrany, utajený pôrod. Aj návšteva psychologa
Autorka - zomrieť do smútku….ale no….to sú hormóny a hormóny a ešte raz hormóny
Zomrieť do smútku nezomries, pozeráš priveľa romantických filmov
Ešte raz, nerob so seba obeť, tvoja situácia ma viacero možnosti riešenia
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?