Tehotenstvo a pôrod v neskoršom veku

10. jan 2021

Ahojte, rodil tu niekto aj okolo 40-tky? Plus mínus 1rok. Ak ano prvé dieťatko, alebo druhé? Ako vnímalo okolie tehotenstvo vo vyššom veku? A bolo vsetko v poriadku s bábätkom aj tehotenstvo prebehlo hladko?

mima1
10. jan 2021

Prveho 37 duheho 40 aj pol roka. Druhe tehotenstvo bolo trosku narocnejsie lebo predsa pri prvom sa nedalo oddychnut pospat atd ale dalo sa to zvladnut. Reakcie okolia ma moc nezaujimali ale boli aj take ze sa cudovali 😂

katalanka
10. jan 2021

Ahoj, ja prve v 40, velmi sme sa tesili ja aj muz...je to nas vymodleny syncek. Okolie to voobec neriesilo...osobne si myslim ze vek nemas napisany na cele..tak to nikto nevie...jedine stiplavo to okomentoval porodnik co ma rodil ze mam vek a aj nadvahu tak musime okamzite zacat s vyvolavanim porodu...nemala som ziadne problemy, aj porod bez komplikaciii bez epiduralky..uzivaj si to.

dzulli1980
10. jan 2021

Ja som porodila 1. dcéru v 36 ... keby ma nepálila záha, ani by som nevedela, že som tehotná ... absolútne bez problémov.

berry266
10. jan 2021

ja som prvé dieťatko porodila ako 38 ročná. nikto to neriešil a keď aj čo ma je po tom. my sme na dcéru cakali 5 rokov. podarila sa nám prirodzene. mala som rizikové tehotenstvo, lebo som nevedela oddychovať. tak od 7 mesiaca som len ležala. ale inak som bola ok. dnes už to nieje nič výnimočne rodiť okolo 40tky.

pomarancu
10. jan 2021

Ked som ja ako 36r rodila 3tie..tak som mala V izbe 45r prvorodicku a 43r druhorodicku..uz to dnes nie je nijak vynimocne.Aj ked rizika komplikacii stupaju kazdym rokom..idealne je odrodit do 25r..najlepsi rok pre telo je okolo 20r, ale povedzme si pravdu,kto si to moze dovolit? Vyjst zo SS a hned na salu..

krisbar
11. jan 2021

Ja mam 41 a 3m syna. Vsetko v poriadku. Okolie sa naopak brutalne tesilo lebo to bolo po 13 rokoch vztahu, cize vsetkym sme spravili radost.

danielahamar
11. jan 2021

Ja 38 tretie, má 2t. Tehotenstvo jedna katastrofa, nič som nevládala. Deti mam 17r. A 14r.

marianarem
11. jan 2021

Ja som mala prve v 41 a bolo to v pohode. Sice citim, ze uz nie som najmladsia, ale ide to. Z tehotenstva sa vsetci len tesili, aj doktorka, nikto neriesil vek. Tehotenstvo bolo bez velkych komplikacii, samozrejme drobnych tehotenskych neprijemnosti vela, ale vserky vysetrenia dopadali vyborne, ani pri tych genetickych ani naznak nejakeho podozrenia.

marcelka1234
11. jan 2021

Dcerka mala teraz dva roky a ja mam 41r. Mame nase prve vytuzene dietatko a som vdacna aj za to rozhodnutie mat ho vo vyssom veku. Matersku si velmi uzivam a mam okolo seba teraz skoro same mlade kamosky-mamicky.
Zdravotne problemy v tehotenstve som nemala, ale mala som asi zle vsetky vysledky, takze som bola pod stresom, ci bude dcerka zdrava. Strasili ma downom, mala som velky predpoklad poskodenia plodu a riziko 1 ku 120, co je vysoke.
Zaplatila som si testy u firmy Medirex na chromozomove vady a tie mi vysli v poriadku, odporucam ich, hoci stoja 350€
Karieru, pracu, byvanie a hypoteku uz mam davno za sebou, takze si napno vychutnavam mamickovske povinnosti a moje dieta😉

albertka1980
11. jan 2021

Mala sa narodila 2 mesiace pred 39. Tehu bolo uplne bez problemov, v den porodu som si aj snurky zaviazala. Malu si uzivam, bolo to vytuzene babo. Teraz riesime surodenca, rodit budem, ked budem mat 41.

vanessa2005
11. jan 2021

Ja mam 45 a maly ma 5,5 mesiaca a maly je zdravy....okolie ani nerozoberalo kolko rokov mam...uzivam si to na plno

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre