Syn má 13 mesiacov a ja som znovu tehotná

28. máj 2024

Ahojte, som o5 tehotna a maly ma iba 13 mesiacov.
Na porod vychadza zeby mal 21 mesiacov, ako ste zvladli tak malinky rozostup?
Este vysetrenia, ze neotehotniem prirodzene a boom 🫣🙈 akoze som rada, je to pozehnanie ale 🫣🙈

ptvw
28. máj 2024

No co, záhul to bude, budeš musieť, to dáte, hlavne nech ste zdraví 🥰

mabose
28. máj 2024

da sa to zvladnut moja mala 10 mesiacov ked som zistila, že som tehotna, mala rok a pol ked sa narodila druha, teraz ma mala 8 mesiacov, su najvacsie kamosky rozpravaju sa tou svojou hatlaninou

vsetkounas
28. máj 2024

Kúp si súrodenecky kočík odporúčam Cybex gazelle a to dáš .Prvy rok býva najťažší a potom sú to už parťáci na život a na smrť 😉

really8
28. máj 2024

Jaaaj zasmiala som sa. Otehotnela som ked mal prvy 9m🙈

zuzanap9
28. máj 2024

Ja som otehotnela keď mal malý 3m 🙂 sú skoro do roka a do dňa, keby sa nenarodil pol hodinu po pol noci tak by boli presne na deň 🙂 dá sa to zvládnuť 😇

deti95060810
28. máj 2024

zvykneš si...
my rozdiel 18 m - ale to posledné 2 deti. ešte staršia mala 4 roky a jeden väčší šuhaj bol v susednej izbe...😉
veľa závisí od pomoci manž. popr. od rodičov

ptvw
28. máj 2024

Jedna Kamoška ostala po 3 mesiach po pôrode tehotná 😅...a ďalšia kamoška ma 5 ročnú, 2,5 rocnu a 5 mesačneho 🤷‍♀️

arcanne2
28. máj 2024

Ja som mala este.mensi rozdiel a dalo sa to. Akoze nehovorim, ze to nebolo narocne. Ale teraz maju 5 a 3,5 a su najlepsi kamosi. Nelutujem vobec, ak by som sa mala rozhodnut znova, zas by som sla do takeho maleho rozdielu

jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katica06
28. máj 2024

Neboj sa dá sa to, prvých pár bolo ťažších . Staršie malo iba 8m keď som zistila že som tehotná. Dokonca medzi manželom a jeho bratom je iba 364 dní.

10zabka
28. máj 2024

sestra má do roka. Zo začiatku to bolo ťažšie, ale potom sa dokázali spolu prehrať. Mala výhodu v tom, že ich mohla dať do školy oboch naraz (prázdninové deti, jedno malo odklad), čo bolo super 🙂

bolarazjedna
28. máj 2024

@jozko_z_lesa je rozdiel mat doma dvojičky alebo novorodenca a skoro 2rocneho sidla. Obe situácie môžu byť náročné, ale inym spôsobom.

Autorka, medzi mojimi deťmi je 20mesacny rozdiel, pozit test my vyšiel 3dni po narodeninách prvorodeneho. Tiež som sa bála, že čo a ako zvládneme, ale všetko dopadlo nad moje očakávania. Malého som v pohode odstavila od mlieka, keď mal 13mesiacov, začal konečne cez deň dobre spávať, takže celé tehotenstvo keď na obed spal, ja som oddychovala. Kym sa narodilo babatko, tak už veľmi veľa rozprával, začal sa hrať aj chvíľu samostatne, zvládol hodinovú prechádzku bez kočíka. Ja som ho pripravovala na príchod súrodenca tak, že som vlastnoručne nakreslila príbeh, ako mi rastie v brušku bábätko, ako odídem do nemocnice a počas toho on co všetko bude robiť s ockom/babkou., ako ma prídu navštíviť a ako mi prídeme domov s bábom a potom už budeme spolu bývať štyria (knižky na trhu mi prišli mi komplikovane nakreslené pre ročné dieťa). Veľmi rad tu "knihu" čítal, posledné 3 mesiace sme to listvali denne.
Teraz ma malý 2,5 mesiaca a starší ho od začiatku zbožňuje. Celý deň ho hladká a pusinkuje, nosí mu hračky. Malinký je navyše veľmi dobručké dieťa, papa a spinká a keď je hore, dokáže dlho ticho kukať v postielke a potom sám zaspí. Stále hovorím, že keby on bol ten prvorodený, tak by som sa aj doma nudila 😃
Manžel je s nami doma na MD (so starším). To je úžasná možnosť, ak sa vám dá, využite to. Je to veľká pomoc. Keď bol chorý a bola som sama s deťmi celý deň, aby ich nenakazil, bolo to náročnejšie, ale stále v pohode. Celkovo prežívam teraz materstvo lepšie, krajšie ako s prvým dieťatkom, som omnoho viac vyrovnaná, vyspata, užívam si to.
Prajem všetko dobré ❤️

hederamonstera
28. máj 2024

15 mesiacov ✌🏻 zijem…

lusyc
28. máj 2024

To bude dobré. Kúp si nosič a súrodenecký športový kočík s vložkou pre bábätko. Ja som mala valco snap duo.

arvven
28. máj 2024

My mame podobny rozdiel. Zaciatky boli narocnejsie lebo starsia bola v podstate este mala. Teraz maju 4 a 2 a maju medzi sebou uzasny blizky vztah, skoro ako dvojcata....stale na seba myslia, chybaju si, doma sa cely den spolu vyhraju. Urcite si zapasovali aj povahami ale ja by som nemenila 🙂

yvankamala
28. máj 2024

@zuzanap9 ja mam odstup rok,mesiac a deň 😄
Začiatky všelijaké, ale keď trochu podrastu, je t paráda 😎

janettdamian
28. máj 2024

Ja som mala presne rozdiel ako budeš mať ty medzi deťmi. Zo začiatku to bolo náročné, ja som ešte popri deťoch aj pracovala z domu. Ale keď trošku podrástli bolo do dobré, dnes sú už dospelé a rozumejú si. Sú aj náročnejšie kombinácie. Ďalšie dieťa som mala neskôr, keď už boli deti odrastené, že užijem si "jedináčika" HAHAHA dcéra porodila 6 mesiacov po mne. Takže rozdiel medzi mojím dieťatkom a vnúčaťom bol 6 mesiacov. Žili sme spolu a to bolo už veru náročné. Doma 4 deti+ som pracovala , vtedy začal "masaker". Presne dnes má vnuk 12 rokov a sú zo synom ako bratia.

tanuuulka
28. máj 2024

Ahoj, medzi prvymi dvomi mam rok a pol. Keby moj najstarsi nebol tornado, tak pohodka.. prvy rok bol narocny (dve plienkovane deti, dve bolo treba krmit atd, potom starsie oducit od plienky...), ale potom utalo. Su partaci, a to su chlapec a dievca. Zvladnes to urcite.. 😊

valilienka2
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elenka.k
29. máj 2024

aj moji nemajú ani dva roky medzi sebou a dalo sa to, pomôže ti mn. , rodina.
Deti sa budú spolu hrať .
Ešteže dcérka má tvrdý spánok, lebo syn bol - plačko - ako bábo. 😉

really8
29. máj 2024

Ok, tak vidim ze sa tu uz stretli maminky ktore zabudli aky to vie byt masaker. Tak ja ti tu nebudem tahat medove motuzy ale na to co ta mozno caka sa neda pripravit. Mozno budes extremne nevyspana a mozno budu chvile kedy budete revat vsetci traja. A mozno si aj povies ze lutujes ze mas dalsie dieta, ved trom vam bolo dobre. Mozno budes niekolkokrat denne bojovat s tym aka si zla matka lebo sa nevenujes poriadne ani jednemu a mozno sa budes citit ako troska ktora sa rozreve aj z toho ze si zase nezje jeden blby teply obed. A mozno zacnem srat duhu a bude to najkrajsie obdobie v tvojom zivote.

elenka.k
29. máj 2024

@really8 nič netrvalo tak dlhoooo aby sme si viac pamätali na to horšie ako na to lepšie a lepšie - tie krajšie chvíľky bolo ich viac.
Čo mám písať o troch dní, kedy som nevládala - ale mn. mi pomohol - na to je tu, alebo rodina / babka, dedko ... / Kedy deti boli zlostné, nevedeli sa zmestiť do kože - ale po pár hodín ich to prešlo.
Alebo ak boli deti choré, veď či je rozdiel 2 rokov alebo 4 medzi deťmi - furt je to zlé to obdobie, ktoré tiež trvá krátko. Alebo obdobie vzdoru.
Sme ženy a sme matky - máme to v krvi - zvládať také situácie. Hlavne sme silné a hlavne si vieme rady. Spravíme si kritériá.
Prispôsobíme sa im - okolnostiam. Naučíme sa a naučíme aj ľudí okolo nás 😉 😎

bolarazjedna
29. máj 2024

@really8 ja teda som zabudnúť nemohla, lebo ja v tom žijem ☺️ áno, mam šťastie, manžel je doma, skoro 2rocny je rozumný a bábätko ako anjelik, bezproblémový. Viem, že by to mohlo byt horšie, keby manžel pracuje, keby bábätko malo koliky alebo by ho nedalo položiť bez plaču. Alebo keby starší ešte nerozprával, ako niektoré 2rocne deti. Alebo keby veľmi žiaril, nespal by dobre, atď... Aj viem, že súčasná idylka sa môže ľahko zmeniť. Napriek tomu si myslím, že je fajn, keď autorka vie o tom, že nemusí to byť nutne masaker, a nemusí sa vopred stresovať, čo a ako bude. Veľmi to závisí od povahy detí, od hormónov ženy a jej psychickom naladení.

really8
29. máj 2024

@bolarazjedna to je super nech ti to vydrzi. Ja si ale myslim ze autorku treba pripravit aj na to ze to moze byt extremne tazke. A hovorit o tom a nebat sa a nehanbit sa za to ked sa zosypeme lebo sa minul toaletny papier zrovna. Potom si ine zeny myslia ze su neschopne lebo si nevedia poradit s vlastnymi detmi a beru ze su matky co zlyhali. A pritom tie krizy a kriticke obdobia zazivame vsetky.

arcanne2
29. máj 2024

@really8 myslim ze vacsina komentov bola mierena v tom duchu, ze zaciatky boli narocne, ale s odstupom casu to vobec take zle nebolo. Samozrejme ze sme boli vsetky unavene, casto aj urevane, ze to bolo narocne. Ale bolo to obdobie , ktore proste preslo a zlepsilo sa to.

lubkovaandrejka
29. máj 2024

@really8 suhlasim uplne s tym,co si napisala. Tie opisy vyzeraju velmi ruzovo. Ja mam kamosku,co mala rozostup medzi detmi cca 2 roky. Prve dieta pripravovala na prichod surodenca, ale on ho od zaciatku "nemusi", museli davat extra pozor,teda, stale musia, aby ten starsi nesiel strkat prsty do oci, tlacit mu hlavicku, buchat ho.. proste, nikdy clovek nevie, ako to to dieta vezme.

vercavercaverca1
29. máj 2024

Ahoj 😊 mám 6 týždňového synčeka a dvojročného 😊 no je to náročné, chvalabohu, mladší dobre spinká a zatiaľ nemáme problémy s bruškom atď… našli sme si rytmus, ale aj tak musím dávať extra pozor aby ho starší napr. nepripučil keď ho chce postískať a podobne 🫣 inak starší to prijal dobre, snažili sme sa ho pripraviť ale predsa je to dvojročné dieťa 😄 a dosť živé 😄 niektoré dni sú lepšie niektoré ťažšie ale celkovo som myslela že to bude väčší boj 😊 neboj sa, aj keď niekedy si myslím že má odvezú už 😂 dá sa to zvládnuť. Pri druhom už aspoň človek nie je taký úzkostlivý 😃 fungujeme štýlom koho potreba je naliehavejšia to sa rieši 🫣😃

bolarazjedna
29. máj 2024

@really8 ani, más úplne pravdu, treba vedieť, že nemusí byť všetko ružové a nie vždy je to ružové, sú ťažké dni a aj pocit zufalosti, neschopnosti občas k materstbu patrí. Ale zase neni to podmienka, aby mala 2 deti, aby sa tak cítila. Ja som sa rovnako neschopne ako opisuješ, cítila s prvým bábom a nenašla som pochopenie v mojom okolí... Takže úplne chápem, ako zúfalo sa môžu cítiť občas mamicky s 2 malými deťmi.... Len som chcela povzbudiť, že to nemusí tak byť. Aj keď s 1.diatatom to bolo ťažké, neznamená to automaticky, že s druhým to bude rovnako ťažké alebo ze s 2 deťmi to bude automaticky dvojnásobne ťažšie. Treba rátať s tým, že to bude náročné, ale zase stresovať sa kvôli tomu dopredu netreba, lebo človek nevie ovplyvniť povahu bábätka. Super, ze v rámci diskusie autorka nájde rôzne odpovede, príbehy, spomienky, aj dobre aj zlé ☺️

prevlockalucia
29. máj 2024

Staršia ma teraz 22 , mladšia bude mat 21.. pisem to preto, ze uz dlhu dobu su to najlepšie kamarátky a začalo to pred 21 rokmi.. jasne.. prvy rok bol “zahul”.. ale ked staršia ako skoro 3 ročná zistila ze to babo uz chodí, hra sa.. odvtedy su nerozlučne 🥰 za mna ten “ťažký” rok stal za to

really8
29. máj 2024

@bolarazjedna ano mas pravdu. Preto som vsade pisala ze mozno. Kazdopadne kazdej mame prajem aby sa nikdy zle necitila a aby bolo to obdobie pre nu krasne a stastne.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre