Strach zo smrti

p_alexandra
11. júl 2024

Ahojte 🙂 je tu niekto kto sa bojí smrti? Myslim si, že mám depresiu a som v 34. týždni.. stále rozmýšľam nad smrťou, bojím sa že náhle zomriem (aj počas tehotenstva aj počas pôrodu alebo po...) a neviem čo mám s tým robiť, keďže psychologičke momentálne ísť neviem (muža nepustia z práce aby bol s 1. dcérou, známych nemám)... Mám aj lepšie dni, ale niekedy ani spať neviem, toľko myšlienok. Inak doteraz bezproblémové tehotenstvo, prvé dieťa bez problémov, cukrovku nemám, a tlak mám 100/60 - 110/70. Čo Vám pomôže? Ďakujem.

kacena4
11. júl 2024

preco nemozes k psychologicke?? treba sa liecit ak mas vtierave myslieky skor ako sa narodi babo, potom to bude tahsie najst si na liecenie cas.

yosi
11. júl 2024

@p_alexandra Tak ešte strach o blízkych chápem, tiež sa bojím o manželku, deti či mamu, ale žeby som sa bál o seba...? Stačí mi, že viem, že keby sa mi niečo stalo, tak o moje deti bude postarané

p_alexandra
autor
11. júl 2024

@kacena4 po porode hned pojdem k psychiatrovi, len tých 6 týždňov treba vydržať.. lebo nechcem užívať lieky pocas tehotenstva. Neviem kam dávať dceru kym som u psychologicke

henikap123
11. júl 2024

Aj ja som v tom tyzdni tehotenstva a tiež sa bojím že by sa mi raz niečo stalo v budúcnosti a čo bude s deťmi, ale určite sa nebojím že by sa mi niečo stalo pri pôrode. Nemáš rizikové tehotenstvo.Užívaj si leto s dcérkou a tes sa na druhé bábätko.

lucyluska
11. júl 2024

@p_alexandra toto nieje zdravé zmýšľanie. Potrebuješ pomoc. Ty to neovladaš, kedy príde...
Buď si veriaca a rozhovor s kňazom ti pomôže...
Ale aj psychológ. Prečo si tomu strachu uverila, ovláda ťa.
Prajem ti veľa pekných pokojných dní.

yosi
11. júl 2024

@p_alexandra Veď nikto ťa nebude nútiť užívať lieky aj keby ideš k psychiatrovi teraz. Navyše on ako lekár vie veľmi dobre čo si môže dovoliť ak si vo vysokom štádiu tehotenstva. Minimálne sa s ním choď porozprávať teraz hneď. Za to nič nedáš.

kacena4
11. júl 2024

@p_alexandra su lieky ktoré mozes aj pocas tehu a psycholog ti lieky nepredpise len psychiater a sj to len ked s tym súhlasíš dieťa vezmi so sebou vsak ho neukusne potom sa to moze zmeniu hormonou zhorsit treba to riesit kym mam mierne príznaky

tinalia
11. júl 2024

Psycholog nepredpisuje lieky a sklamem ta ale cakacie doby na terapie su take dlhe ze odporucam to riesit uz teraz. Pripadne skus nejake online sedenie zatial, s nimi sa da dohodnut sedenie aj v neskorsich hodinach 😊

p_alexandra
autor
11. júl 2024

Dakujem Vam 🙂 skusim sa objednat teraz a uvidime co hovori

lucyluska
11. júl 2024

@p_alexandra môžem ti pomôcť s hľadaním ak chceš 🤗 všetko bude dobré, uvidíš.

luccija
11. júl 2024

@p_alexandra nedať šancu tým strachom hneď presmerovať myšlienku na to ako sa babo narodí, aké to bude, čo budete robiť...lebo, keď nad tým začneš rozmýšľať, tak sa to nabaľuje potom sa zle cítiš, bojis...Inak toto je jeden zo strachov, ktoré som získala rodicovstvom.
Nie až v takejto miere, ale je.si zdravá, tlak výborný každý sa v menšej či väčšej miere boji o seba, deti, zdravie len tá to nesmie prevalcovať.Psycholog je super nápad, lebo potom tu úzkosť zase presmerujes na dieťa a budeš sa báť o neho, pozorovať atď...

sisamisaaa
11. júl 2024

Vypočuj si knihu na youtube Eckhart Tolle - moc přítomného okamihu.
Inak ja mám teraz zaujímavé zdravotné problémy tak tiež mám podobné strachy. Mne najviac pomáha meditácia, keď to príde náhle ten pocit tak si poviem - a čoho sa vlastne bojím? Aké to bolo predtým, ako som sa narodila? Také isté to bude potom. Ak existuje posmrtný život, tak to zistím. Ak nie tak je to jedno. A verím že vedomie sa zas niekde zobudí v inom tele a život pôjde odznova. A čo sa týka ostatných ľudí, zem sa bude točiť ďalej aj bezo mňa. Chvíľu si poplačú a svet ide ďalej.
Na čo sa trápiť niečím, čo aj tak neovplyvníme? Radšej sa s tým zmieriť, nájsť si niečo pekné, v čo budem veriť a žiť život ktorý máme tu a teraz. Lebo nikto nevieme ani čo bude za 2 sekundy a nieto za 5, 10, 15 rokov.
A čo ak náhle zomriem? A čo s tým teraz akože spravím? NIČ.
A skús si odpustiť...

iivancova
11. júl 2024

Sú aj online terapie, napríklad Hedepy, skús pozrieť.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre