Ahojte,asi pred 2 rokmi som prekonala biochemické tehotenstvo,rok potom sa nedarilo otehotnieť a tak sme isli na IVF,boli 2 vklady a nevyšli. Skoro po 4 rokoch snaženia som prirodzene otehotnela.Som skoro v 5 týždni,veľmi sme sa tešili,že mám pozitívny tehotenský test.Doktorka na sone ešte nic nevidela a tak mám veľký strach,že sa to zopakuje.Každé rano sa budím do prace o hodinu skôr,boli ma brucho a mám nutkanie sa vyprázdniť na wc.Potom cely den bez problému.Mal to niekto podobne a dopadlo to dobre?
@m_o_n_c_a_k po neúspešných vkladoch som bola na všetkých týchto vyšetreniach a všetko v poriadku.Myslis,že taký strach môže uškodiť?😔
Že doktorka v 5.tyzfni nič nevidela je normálne. Išla do tam zbytočne skoro. Stres bábätku určite neprospieva, snaž sa ukľudniť. Držím prsty,aby to dobre dopadlo ☺️
Ja som po 2 rokoch otehotnela a v novembri v 9tt som potratila.. Po 2 mesiacoch som opäť tehotná a tiež mam veľký rešpekt.. Tiež nejaký 5tt ale k doktorovi nejdem lebo ani pri prvom ani pri druhom nebolo ešte vtedy nič vidno.. Tak sa nechcem ešte viac stresovať.. Držím palceky
@mmoonna pokúsim sa✊🏼🙂
@mattkapd aj ja tebe držím palce✊🏼🍀
Bohužiaľ ten strach Ti nikto nevezme a aj len sme To tu všetky napísali že to dobre dopadne tak to dobre dopadnút nemusí a budeš sa báť. Mám za sebou roky pokusov. Potraty. Zamlknute tehotenstvo. Anembryomolu. Raz som bola večer na pohotovosti, kde srdiečko krásne bilo dieťatko malo tabuľkové rozmery a do rana som potratila... teraz som 27tt. A aby som bola úprimná začiatky boli katastrofálne. Krvacanie, hematomy ... cely čas som si myslela že o dieťatko prídem a po predošlých skúsenostiach som vedela že to že mi pred pol hodinou povedali že všetko ok neznamená že to je aj teraz. A drobček sa udržal. A bojuje 🥰. Ja som si vydýchla možno až okolo 20tt reálne... a aj teraz ma občas ešte prebehne mraz keď som ho za poslednú hodinku dve necítila.
Zle skúsenosti nás poznačia ale našťastie je oveľa viac príbehov so šťastným koncom. A hlavne snaž sa dýchať a uvoľniť aj keď to nie je jednoduché aby si si to tehu aj trosku užila.
@cookie29 ty si si tiež prežila😔ale teraz sa tešíš a ja ti držím palce.Všetko bude dobre 🍀 aj ti na niečo prisli,prečo sa to všetko stalo? Snažím sa mysliet pozitívne,ale takto mi bolo na preháňanie aj keď som mala biochemické a preto mám strach.
“Ahoj, rozpravas sa s niekym o svojom strach a pocitoch... potrebujes teraz oporu a velku snahu aby ta niekto rozveselil a naviedol na ine myslienky...mne len toto pomaha.. a vela vela aktivit aby dni bezali rychlejsie..”
@zuank ahoj,manžel sa snaží ma rozveseliť a aj v priebehu dna sa mi to ako tak dari mysliet aj na niečo iné,len rana mám take kritické hneď keď sa zobudím😔
vies, bohuzial v tomto smere je hlava vacsinou nic moc a mozog hlada suvislosti aj tam kde nie su 🙂 mna prehanalo pri kazdom tehotenstve, nech dopadlo akokolvek. Akoze jediny skutocnym priznakom, ze by sa mohlo nieco diat, je spinenie/krvacanie... vsetko ostatne je mimo... pretoze priznaky chodia a odchadzaju bez toho, aby nieco nebolo v poriadku.
Ahoj, držím prsty, nech je všetko v poriadku.
Stres bábätku škodí, tak sa snaž na nič zlé nemyslieť.
A v piatom týždni je ešte veľmi skoro, aby tam bolo niečo vidieť.
Mne v šiestom nič nevidel, až v ôsmom
@jana005 ahoj,ja viem😏 keby som to vedela ovládať,je to tazke
Nepresla som si potratom, tak neviem, aké je to ťažké, ale tiež mi nebolo všetko jedno, keď mi vtedy povedali, že nič nie je vidno, príďte o dva týždne.
A to bolo už moje štvrté tehotenstvo, dovtedy skoro žiadne problémy.
Neboj, všetko bude ako má byť
ano...strach ti moze uskodit, co ma clovek v mysli to si privola zvycajne... ak sa ma narodit tak sa narodi, mysli pozitivne, ak to nevyjde vyjde to nabuduce drz sa! 🙂
Mna prehanalo rano asi dva tyzdne po zisteni tehotenstva a vsetko ok 🙂 potom nastupili nevolnosti
Nič sa neboj ;) všetko bude ako má byt 🙂 mne pri biochemickom tehotenstve povedala doktorka že telo presne vie čo robí a zrejme by bábätko nebolo ok keby sa narodilo a preto sa ho telo “zbavilo” aby mohlo prijať potom to zdravé a genetick v poriadku embryo .. a bum potom to prišlo a mala už má 3 mesiace 🙂 ... mne nebolo nič vidno až do 8tt a an to mi potom povedala že podľa sona je to len 6tt takze som musela mat posunutú ovulaciu 🤷♀️ ... mala som nervy keď mi povedala na začiatku že vidí len gestacny váčok ale je zatiaľ prázdny 🙈 a že mám prist za 2 týždne ... tie 2 týždne boli nekonečne a len som sledovala kde má čo pichne a či nezačne krvácanie ... a nakoniec za tie 2 týždne už tam bolo všetko čo malo byt a bolo to krásne pohodové bezproblémové tehotenstvo ;) držím palce až to je tak aj u teba 🤞hlavne sa přestaň stresová to nerobi dobre ani tebe ani tomu malému semiačku co má teraz plné ruky práce s vývojom a rastom ;)
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj áno aj ja som mala pár potratov. 4ry. A už potom to vyšlo. Ak by sa to stalo znova tak treba navštíviť reprodukčná imunológiu a absolvovať aj hematologiu a tiež aj endokrynologii ci sa náhodou niekde v tomto nenachádza komplikacia.