Strach z potratu

elisabetta14
30. nov 2024

Ahojte, prosím Vás o radu. Som po KET aktuálne asi 7tt. Mám mierne hnedý výtok, sem tam. Mala som hematóm už zmizol. Užívala som Clexane, kvôli hematomu je vysadený. Na kontrolne sono ide až pred vianocami. Strašne sa bojím, že niečo nie je v poriadku. Pre mňa je to 5KET, jeden potrat. Nechcem to už zažiť znovu. Svojej obvodnej gynekologičky som sa pýtala, či by som nemohla prísť skôr, kvôli kľudu. Podľa mňa je prirodzene že žena po potrate a toľkých neúspechoch má strach. Skonštatovala, že všetky tehotné ženy by na sóne chceli byť nonstop. V CAR odporučili kontorlu častejšie kvôli vysadeniu Clexane. Na to reagovala, že jej nik nebude rozkazovať…. Celé vyšetrenie bolo divné a od vtedy mám strašný strach. Ako sa ho zbaviť? Ako samú seba presvedčiť že bábätko je ok? Ďakujem Vám.

anjelicek26
30. nov 2024

Moj lekar ma videl prvy trimester kazdy tyzden na asi dvoj minutove sono... proste mne s toho hrabalo uplne psychika niekde... ale on to chapal... nasmu babu sa rok pred tym v 14.tyzdni zastavilo srdiecko... nemala som kludu, kym sme neboli za tym terminom... a vlastne ani do dna, ked sa konecne narodil a zaplakal... mne sa to presvedcit samu nepodarilo, vzdy som tam chodila s pocitom, ze srdiecko uz bit nemusi. Bola to skor taka obranna reakcia, ze ma to uz tak nepolozi, ako vtedy... viac ako verit, ze mate v brusku zazrak, sa aj tak neda. Ja som neskutocne rada, ze mne ten zazrak uz spi v postielke a nemusim ten strach prezivat. Uplne ta chapem.

alina765
30. nov 2024

@elisabetta14 Ísť na gynekologické vyšetrenie, zaplatíš si 10€ a budeš kľudná, nič iné ti poradiť neviem🤷.

marianarem
30. nov 2024

@elisabetta14 Tak mozes skusit vymenit lekarku, tento pristup je dost divny. Ja som mala za sebou jeden MA a dalsie tehotenstvo sa podarilo az v 40ke a moja doktorka praveze pomahala, ako vedela, bolo vidiet, ze mi drzi palce, tesila sa, ked videla na sone, ze vsetko je ok.
Inac ale proti tomu strachu nic az tak nepomoze. Z mojej skusenosti to sono pomoze tak na 2 dni a potom uz zase pridu pochybnosti. Ja som to zvladala tak, ze som bola v duchu tak nejako pripravena na vsetky mozne scenare, vedela som, ze ked to aj nevyjde, tak to nakoniec zvladnem a nebude mi navzdy zle. Toto jedine mi pomahalo. Presvedcit samu seba, ze babo je ok, sa podla mna neda. Ale lekar, ktory ta podporuje, je urcite plus. Ja som u mojej platila, ale jedine euro nelutujem za ten pristup, co mala.

elisabetta14
autor
30. nov 2024

@alina765 nechce ma zobrať. Písala som to v príspevku…blby komentár ste si mohli odpustiť.

elisabetta14
autor
30. nov 2024

@marianarem to zvažujem, zmenu gynekologičky. Platenie mi je úplne fuk, ale ako ste písali lekár ktorý podporuje je plus.

elisabetta14
autor
30. nov 2024

@anjelicek26 ale videl Vás a už ten pocit, že aj gynekológ chce a snaží sa urobí veľa. Mňa tá moja poslala viac menej preč. Ja som si prvé sono musela vydrankať a aj zaplatiť. Informácie žiadné. :(

butterflyeffect
30. nov 2024

No bohuzial nejako to neovplyvnis ten strach. Ja som prvy trimester kazdy den cakala kedy bude vecer a dalsie rano aby som si mohla povedat ze dalsi den za nami, ze snad to vydrzi. Mozes zmenit gunekologa, moja robi sono na kazdejnporadni ale nemyslim ze iny gynekolog ti bude robit castejsie sona len pre ivf… ja mam uzasnu gynekologicku, sama ma volala na sono hned po krvi skor ako som bola v CAR, potom uz len standardne poradne ako inym tehotnym. Ked som jej spomenula obavy, povedla ze je to upkne normalne, ze vzdy to tak bude kym neporodim a potom uz cely zivot, ze je to udel matky. Kazdy mesiac cakania na poradnu bol des, v 12 tt som sla so slzami v ociach na sono lebo den predtym som mala hnedy vytok a bolo vsetko ok. Aktualne som 36 tt, ochvilu je drobec s nami a ja este stale mavam strach, aj ked vsetky vysledky ok, a da sa povedat ze bezproblemove tehotenstvo. Roky snazenia a prist o babo poznaci kazdu z nas. Tie pocity su prirodzene. Mne pomohlo kupit angel sound a potom uz ked sa babo hybalo, da sa povedat ze az pri pohyboch som si zacala uzivat tehotenstvo naplno.

angel993
30. nov 2024

@elisabetta14 naozaj len zmeniť gynekologičku. Ja som chodila v prvom trimestri naozaj často na sono. Väčšinou do nemocnice keď mal môj gynekológ službu, lebo som to mala bližšie ako do ambulancie. Mám naozaj empatického gynekológa, tiež som bola vystresovaná, veľakrát som riešila maličkosti ale nikdy ma neposlal preč ani nevysmial.

angeli121212
1. dec 2024

@elisabetta14 súhlasím, že zmeniť lekárku.. jej prístup mi príde nezodpovedný aj skrz toho, že si od začiatku mala problém a to hematóm čiže to nie je len, že by si si vymýšľala nejaké strachy a pod. Ja som tiež mala od začiatku prvého tehotenstva hematóm a chodila som na kontrolu najskôr každý týždeň potom tuším každé dva zhruba polovicu tehotenstva a bola som hneď vedená ako žena s rizikovým tehotenstvom

adeladulova
1. dec 2024

Si v 7tt, od 10/11tt si zožeň angelsound a sem tam skontroluj srdiečko sama. Ja som 18tt, pohyby cítim, ale ešte slabé a nie cely deň. Sem tam si skontrolujem ci je všetko v poriadku a hneď mi je lepšie, lebo ja mam teraz poradne každé 4t

mimuska328
1. dec 2024

@elisabetta14 ja nechápem prečo keď si mala hematon tak ti vysadili clexane obzvlášť v takom skorom týždni. Ja som mala sono každý "tyzden" leho sa to striedalo u môjho gyn a neustále špinenie a krvacanir celý 1. Trimester cize hneď pohotovost. Keď prešiel 13tt a grochal povedal ze cakame zdravé dievčatko tak ma to ukludnilo a už som stresovala menej

elisabetta14
autor
1. dec 2024

@adeladulova chcem si ho kúpiť, mňa hlavne stresuje táto 3 týždňová pauza. Že nič. Príde mi to pri rizikovom tehotenstve veľa.

elisabetta14
autor
1. dec 2024

@mimuska328 bola som na hematologii a tam mi ho vysadili. V piatok idem na kontrolu, možno ho nasadia znovu.

elisabetta14
autor
1. dec 2024

@angel993 chcem zajtra obvolam pár gynekológov na ktorých mám dobrú recenziu. Verím že si mi k ním podarí dostať pred sviatkami.

rybkoava
4. dec 2024

Ahoj držím Ti palce, ja som tiež potratila a pri následnom tehotenstve som v prvom trimestri špinila. Keby niečo mala som hneď prísť. A ak by bol problém poobede, mala som ísť na pohotovosť. Tam som bola v 3 trimestri 2 krát, aj keď ma ten prvý pustili s liekmi domov. Povedali mi, že radšej prísť viackrát zbytočne, ako raz neskoro. Tiež odporúčam zmenu lekára. Ja som ho tiež zmenila, keď som ostala tehotná.

vevesh
4. dec 2024

@elisabetta14 mna takto odignorovala moja gynekologicka- po 5 MA (s naslednym kyretom). V skratke, prelezala som od 13tt. 3 mesiace v nemocnici, kde aj na zachod som mohla iba v obmedzenom rezime, cely cas lezat a porodila som v 26tt. Vdaka bohu vsetko dobre, ale zmenila som gynekologicku. Strachu sa az do porodu nezbavis, ale aspon kontrola ti pomoze trochi znizit stres....

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre