Strach z pôrodu

26. sep 2024

Ahojte zachvilu ma čaká pôrod podotýkam že druhý, a mám strach z pôrodu pametam si pri malej že než mi pichli epiduralku som chcela zomrieť, po epi som porodila do necelej pól hodiny. Ale aj tak mám strach nakoľko idem do nemocnice kde sa musí stať zázrak aby vám epi pichli. Majú malo anestezilógov a keby vás to chytí cez víkend tak uz vôbec vám nepichnú. A ja mám obrovský strach, viem že to su neznesiteľne bolesti 😣 neviem čo mám robiť ako voči tomu bojovať a ako sa ukľudniť. Potom mám strach zo starostlivosti o babatko pri prvom dieťati, ako všetko zvladnem a úplne uz mi prepína 🥺 viete ma nejako ukľudniť ?

pribinak
26. sep 2024

Prečo si nevyberies inú nemocnicu?

autor
26. sep 2024

@pribinak mám to ďaleko veľmi, presťahovali sme sa ďaleko od Bratislavy. A je tu len jedno mesto s pôrodnicou, to by som musela ísť rodiť do Čiech ale je to drahé nakoľko by mi to tam nepreplatila poisťovňa.

pribinak
26. sep 2024

Ak to nie jej tajomstvo tak to kde byvas?

timea301196
26. sep 2024

Ja ti poviem skrz moje skúsenosti. Prvý s spí dlho trval 6 hodín od prasknutia vody… druhý bez spí malina lahôdka lepšie kŕče menštruačné. Od prasknutia vody pol hodiny :D

shania12345
26. sep 2024

Viem čo prežívaš ja síce mam ešte nejakú tu chvíľu do druhého pôrodu ale presne si pamätám prvý … kebyže si stále každú chvíľu nepytam epi a a nedajú mi ju tak neviem :/ plus prvé dieta je take živé striebro 😂 manžel chodievado zahraničia síce momentálne pracuje Doma ale dokedy nevieme 🙂 ja sa snazim to vnímať tak že už viem do čoho idem a len sa modlim aby druhé dieťatko bolo kludnejsie 🙂 ja som s prvou aj cvičila s aniballom a určite budem aj teraz 🙂 držím vam palce

kiki68
26. sep 2024

Ale druhy porod nemusi byt taky bolestivy, ja som mala prvy dost bolestivy, vyvolavany a bez pauzy mega kontrakcie, epi uz sa vraj nestihala. Porodila som teda bez utlmovakov celkovo. Zase clovek to zmakne, kamoske epi zastavilo porod. Dlho malu pozorovali, ci je vobec oki. Ale nastastie ano. Ja by som povedala, ze to zvladnes a ked uz dojde na nieco, tak nieco robit musia. Mozno ta nemocka prekvapi. Kamoska rodila v sukromnej porodnici vo Wien, tam platis tisice za porod a 15 min nevedeli zohnat ziadneho lekara, velke dieta mala nejak zaseknute a nevedeli co robit, jej muz tam skoro omdlel od toho stresu. Ale ides do toho druhy raz, takze vies co chces a nechces a mozes to lepsie zvladnut celkovo. Tie prve porody su horsie, lebo nepoznas svoje telo a ani tu intenzitu bolesti. Dalsi raz uz vies, ze co cakat.

sashka22
26. sep 2024

Môžeš dostať úplne iný typ kontrakcií, ja som pri prvom mala kontrakcie do krížov, to som teda cítila ale pri druhom zas kontrakcie do brucha a to bola pohoda. Rodila som bez utlmovakov, v polohe akej si telo samo pýtalo a čoskoro rodím opäť a veľmi sa na to teším

bebina23
26. sep 2024

Neboj sa, zvladnes to. Ja som rodila 3x a vzdy bez epiduralu, lebo u nas v nemocnici sa nedal vybavit. A druhy porod som mala najlepsi, snad budes mat aj ty. Strach je prirodzeny, ale urcite to das🙂drzim palce.

veronika0310
27. sep 2024

Ahooj 🙂 kľud to zvladnes. Mňa čaká o 2 m tretí porod, rešpekt mám stále ale ja sa teším kedy to klbko konečne uvidim❤️ toto tehu je pre mna náročné, ťažké, ale prežila som porod ktorý trval 13,5h a prežila som aj porod ktorý trval 2 hodiny so všetkým. Takze tým chcem len povedať že viem že moje telo zvládne či už jeden alebo druhý extrém. Len mu treba veriť. A ja svojmu telu verim na 100%.

gulicka277
Včera o 11:49

Ahoj poviem ti moju skúsenosť. Keďže som prvorodička úplne sa stotožňujem s tým že máš strach ten som mala aj ja. Museli ma v 41+2 hospitalizovať kvôli vysokému tlaku 160/89. Prišla som tam hneď kontrola a Hamilton. Vtedy som bola otvorená na 1cm druhý deň mi zaviedli balónik a o deň na to mi ho vyberali pretože som sa neotvarala aj tak to bolo okolo 12tej. O tretej poobede mi už zaviedli polovicu vyvolavačky. Je pravda že od vlastne štvrtku už som fakt citila bolesti neskutočné, dokonca som žiadala aj o cisársky rez 😂 fakt to bolelo. No o pol 7 som šla na kontrolu bola som na 4cm otvorená a praskli mi vodu a hneď som šla na pôrodnú sál pýtala som si aj epidural (rodila som v Trenčianskej fakultnej nemocnici tak je epi zadarmo ale musíš byť poučená a podpísaný papier inak ti ho nedajú) ja som mala pri pôrode v podstate skoro dokonca pôrodné asistentky ktoré mi teda doniesli aspoň rajský plyn a veľmi rýchlo ani som nevedela ako prišla doktorka a malý bol vonku s minimálnymi rankami zašili ma a už som potom ani nevedela že nejaká bolesť bola takže nebudem ťa ubezpečovať že je to bezbolestné lebo nie je ale to bábätko na ktoré sa tak tešíš za tú bolesť stojí a hneď ako ho uvidíš už si na tú bolesť ani nespomenieš 🤗 takže aj keby si epi nemala tak pamätaj si si silná a ešte prídu dni kedy budeš musieť byť silnejšia

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre