Strach z pôrodu

4. apr 2024

Baby bojim sa porodu .. asi odjakživa kvôli strachu som nechcela ani babatko .. Teraz som si hovorila že veď keď to príde tak to príde musím porodiť a bude vsetko fajn zvládnem to.. no bábätku sa von nechce a budú mi pôrod o týždeň vyvolávať ak sa nespustí skôr .. už 3 týždne robim vsetko preto aby to prišlo prirodzene .. Prosím vás ako sa ukľudniť ako sa s tým zmieriť ? … keby to prišlo samo tak nemám čas premýšľať ale takto naplánovaný pôrod bojim sa že nebudem celú noc pred tým spat čo asi nebudem určite a potom nebudem vladat cez deň… otvorená som na 1,5cm aktivna dĺžka krčku drží na 5mm.. bude to trvať deň dva tri🤔🥲 Manžel ma veľmi podporuje snažím sa byt silná mysliet pozitívne ale potom ma zas prepadne strach

minka201
4. apr 2024

Neboj sa, týždeň je dosť dlhá doba na to, aby ti pôrod začal sám. A poznám veľa žien, ktoré začali rodiť deň alebo pár hodín pred tým, ako im ho mali vyvolávať 🙂

autor
4. apr 2024

Babatko je už veľmi nízko cele natlačené v pôrodných cestách hlavičku ma skoro vonku.. a mne sa stav 3tyzdne nezmenil preto doktorka odporúča už necakat a vyvolať pretože aj váha bábätka je veľká

autor
4. apr 2024

@minka201 to som počula Ano.. no ja mám strach aj toho že sa bali že porodim predčasne tak do mňa pichali rôzne injekcie lieky aby som neporodila a teraz sa nič nedeje .. a ja už v hlave všelijaké možné scenáre ..

si_sa_6
4. apr 2024

Sesternica si takto privodila sama stav na sekciu. Neboj sa zvladnes to, ja sice este deti nemam, no snazime sa a tiez mam miestami pochybnosti ze ako to vlastne cele bude ci uz pocas alebo po samotnom porode.

dadka1997
4. apr 2024

Neviem ci by ťa len tak nechali doma ak by bolo babatko uz v porodnych cestách s hlavičkou skoro vonku.. hlavne sa ukludni, možno tvoj stres zabraňuje hormonom spustiť pôrod.. dopraj si s mužom pekný večer.. spermie obsahuju prostaglandín, zmäkčujú krčok maternice, podporujú sťahy, draždenie bradaviek, vylučujú do tele oxitocín 😉 hlavne sa ukludni a po krasnom večery si daj horúcu vaňu

majlo1234
4. apr 2024

Chapem ta, tiez som mala strach, tiez mi vyvolavali porod, a absolutne sa nepodarilo, ja som sa napriek vsetkym tabletkam a balonikom zatvarala😂
Pri druhom sa snazim na to nemysliet, a doverovat telu/lekarom, ze to zvladneme, prinajhorsom ho zo mna zase vyrezu, co uz.
Ale tyzden jenozaj dlha doba, moze sa ti sam rozbehnut este dnes 🙂 drzim palce

lucia13022023
4. apr 2024

Aj mne mali pôrod vyvolávať, nezmierila som sa s tým a celé týždne co som vedela ze sa tne pôrod vyvolávať bude, som robila kadečo len aby som porodila. Čítala som aj tu MK, kde ženy radili prestať na to myslieť atď, nedalo sa. Noc pred príjmom do pôrodnice som si ale povedala, že som urobila naozaj všetko čo som mohla, dieťaťu sa von nechce, tak to nejak zvládneme a budeme už konečne spolu. A to som nebola ani otvorená nič... V deň príjmu sa mi sam spustil pôrod a dopadlo všetko dobre, pôrod bol rýchli, aj bolesti som mala len asi 3 hodiny.. Držím palce ☺️

jaass
4. apr 2024

Si silná 💪 a tvoj strach je úplne ale úplne prirodzený. Je to pre teba niečo nové. Každá sme si tým prešli a uvidis zachvíľku napíšeš, že to máš za sebou🙏🙏🙏

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
4. apr 2024

Ďalujem baby.. verím tomu že sa to spustí samo 😇 a ak nie tak nejak to prežiť musím

autor
4. apr 2024

@dadka1997 sex mám zakázaný takže pekný večer s manželom neprichádza do úvahy 🙂 a krčok je už mesiac úplne mäkký. Podľa všetkých som mala porodiť už dávno keďže vsetko je pripravené a mala už je v pôrodných cestách 🙂 neviem prečo by ste za každým posielali ženu ležať do nemocnice keď sa to da aj ambulantne. Keďže byvam vedľa nemocnice 🙂

dadka1997
4. apr 2024

A preco mas sex zakazany? Posielat do nemocnice? Ved pises ze mas dieta v porodnych cestach s hlavičkou skoro vonku, ja by som toto neriskovala doma .. ale predovsetkym drzim palce

jaskolka
4. apr 2024

Neviem si predstaviť, že by niekde nechali rodičku celé dni doma, keď je dieťa už v pôrodných cestách s hlavičkou skoro von, veď to by znamenalo, ze už je krcok úplne otvorený a hlavička už prechádza von. V takom. štádiu na 100 %by si už bola v nemocnici, ak nie po sekcii.

autor
4. apr 2024

@jaskolka mám pri sebe dulu chcem rodiť doma pokiaľ sa bude dať a byvam vedľa nemocnice som dostatočne sledovaná aj lekárkou z nemocnice.
Ďakujem že ste mudra ale ja sa vás nepýtam na vás nazor kde mám kde nemám byt a hotovo.
Pokiaľ nemáte slova podpory ako sa vyhnúť strachu tento príspevok nieje pre vás dovidenia 🙂

jaskolka
4. apr 2024

Ja som len reagovala na tvoje slová, ze máš dieťa už v pôrodných cestách s hlavičkou skoro von, co je nereálne,lebo je rozdiel dieťa už v porodnych cestách a hlavička dieťaťa zostupena nízko v panve. To som sa ti snažila vysvetliť, ze keby máš dieťa v pôrodných cestách, tak už vyslovene rodis, (to je aktívna 2 fáza pôrodu) pretože to už je hlavička za panvou a derie sa von. Vtedy už nieje možná ani sekcia.

autor
4. apr 2024

@jaskolka opakujem sa
Pokiaľ nemáte slova podpory ako sa vyhnúť strachu tento príspevok nieje pre vás dovidenia😇 nikto sa nepýtal na vas nazor a vysvetlenia

maryetta
4. apr 2024

Strach je do istej miery ok. Rodila som 4x. A stale tam bol strach. Respekt. Ale po prvom som nastavila hlavu uplne inac.a aj tie porody dopadli super. Tiez boli vyvolavane. Tiez som noc predtym nespala. Ale neboj… naberies tolko sil ze ani nevies ako a odkial.
Vela sil. Uvidis zvladnes to a ta euforia bude nezabudnutelna.

autor
4. apr 2024

@maryetta ďakujem🥰

jaskolka
4. apr 2024

Prečo sa rozčuľujes? Asi sme sa nepochopili, ja sa tým snažím ta tiež vlastne upokojiť, ze na 100 %dieťa ešte v pôrodných cestách nemáš, ani nemá hlavu skoro vonku, lebo to by už vyzeralo s tebou úplne inak.. Možno to nie je taja podpora, ako by si si predstavovala, ale pre mňa to je vyjadrením podpory, len možno trocha iným. Ja som taky typ pragmaticky, nie som extra na sladké reči, idem na všetko rozumom.
No a ver tomu, ze ani strachu sa nevyhnes, ten je normálny. Lepšie ho je prijať ako fakt, ako s ním príliš bojovať. Rodila som 2x, vždy strach je. Ale proste porodiť sa musí, s tým sa nič nedá urobiť. Rodiť môžeš začať doslova z minúty na minútu, nijaké príznaky ani mat nemusíš, ale rovnsko ho môžu začať aj vyvolávať. Bude tak, ako ma byť.

zuzana111984
5. apr 2024

Vieš, keď napíšeš takú blbosť, že je dieťatko v pôrodných cestách s hlavou skoro vonku, tak to sa fakt nedá nereagovať. Miesto toho, aby si priznala, že si to trochu zveličila, útočíš na @jaskolka
Ani sa nedučujem tomu dieťaťu, že sa mu nechce ísť von ;)

ailiba
5. apr 2024

Skus sa uvolnit. Babo pojde von, neboj sa... Bud teda progesteronova tabletka zaberie a ked to nepojde, tak sekcia. Skus sa sustredit na to, ze uz coskoro budes drzat svoje nadherne babatko v rukach. Ake bude krasne, sladke❤️. Porod boli, ale tak vies, ze to ma koniec a bude. Akceptuj v sebe, ze bolest, krv a bolave telo k tomu patrí... Po case sa da zase vsetko dokopy a ostanu pekne spomienky. Citaj knihu, pozri si vecicky pre babatko, alebo pozri dobru komediu... Prechadzka. Nieco, co ta uvolni.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre