Strach z pôrodu

8. sep 2022

Ahojte, mam jedno babo... Išla som cisárskym co som asi aj rada. Nakoľko som sa strašne bála... Počúvam naokolo, že keď som raz išla cisársky, tak už pôjdem stále..... Aj co poznám ženy, tak všetky deti majú cisársky... Neviem ci to tak však platí u každej... Chceli by sme sa priateľom posnazit ešte o jedno babo... Ale mam strach z pôrodu keďže som si není istá ci by to bolo aj tento krát cisársky... Poznáte nejaké baby ktoré rodili prvý krát cisársky a potom normálne??? Vďaka

babovka2321
8. sep 2022

Vo vacsine nemocnic ti po sekcii daju na vyber. Prirodzene po sekcii vacsinou rodia tie zeny, ktore to same chcu. Samozrejme najdu sa aj porodnici, co budu tlacit na prirodzeny porod, staci sa im vyhnut.

veronika3110
8. sep 2022

ja mám skôr skúsenosti, že odpovedajú: nerobíme cisársky na požiadanie... (SL a PP)... a to že bol 1 cisársky nie je dôvod na ďalší, ak na to nie je žiaden dôvod.. takže asi tak... ale to hovorím len o týchto dvoch nemocniciach, inde to môže byť inak

anavixy
8. sep 2022

zaujimave 🤔 ja si myslim ze vo vacsine sk porodnic je stav po sekcii dostacujuca indikacia pre dalsiu sekciu. Praveze VBAC je stale vnimany ako nieco nezvycajne a zena si ho musi vydupat.
Porodnica v SL ma stale viac udivuje, zda sa ze su v mnohom niekde inde, nez zbytok porodnic 🙊 z mojho pohladu popredu, no ako pri vsetkom, co niekto vidi ako negativum je pre niekoho pozitivum.
Musite si tieto veci zistovat v konkretnej porodnici. 🍀

domca1408
8. sep 2022

mám kamarátky ktoré rodili prvé sekciou a automaticky aj druhé sekciou...doktor ani nerozmýšlal....myslím, že tam nejak hrozí vlastne ruptúra tej maternice pri tlačení...predsa len neviem koľko máš od prvej sekcie....a nie som odborník iba laicky čo mi bolo povedané...a teda v praxi vidím, že jedna dokonca chcela druhé normálne že bude tlačiť a doktor , že nie.

zuzi0911
8. sep 2022

Vo väčšine nemocníc ti dajú na výber. Naor PB ta automaticky robí sekciu na výber nedava . TN,ZA čo viem tak sú za prirodzene po sekcii...tam ti na výber nedajú,ale rovno sa snažia o prirodzený

h2o2
8. sep 2022

V Skalici mi dali na výber.

marianarem
8. sep 2022

V mojom okoli praveze vacsina zien, co mali prvy cisarsky, tak druhy uz mali prirodzeny.

januska20
8. sep 2022

Prvý pôrod som mala sekciu a druhý prirodzený.
Ja osobne som chcela aj druhy sekciou,no prišlo to tak rýchlo,že nebolo možné to už zastaviť 😀 a ísť na sekciu.
Rozdiel medzi pôrodmi bol 6 ročný.

jaga18
8. sep 2022

Co ja viem, tak napr v NZ je jeden dr , ktorý je ochotný po sekcii odrodit prirodzene , aj to samozrejme nie v hoc ktorom prípade. Tu ide po sekcii automaticky ďalšia sekcia

efka_k
8. sep 2022

Ahoj, ano poznám. Mala cisarsky vyziadany a druhe rodila normálne. Tiež poznam jednu, čo mala prvé zle otočené, tak bol cisarsky a druhe išlo prirodzenou cestou.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre