Strach z jednovaječných dvojičiek

9. dec 2024

Ahojte. Chcela by som sa opytat či aj vás doktori od začiatku zistenia tehotenstva s jednovaječnými dvojičkami zasypali len samými rizikami. Ak to už nejaká máte za sebou aké testy ultrazvuky vitamíny a ktovie čo všetko ste si dobrovoľne platili? Kde všade ste boli aby ste sa ubezpečili, že deti nemajú chromozómové mutácie alebo nejaké genetické vady Za odpoved vopred ďakujem

kiki68
10. dec 2024

Kamosi mali a nic extra nerobili, na rozdiel odomna, ani nipt testy, proste iba rizikove poradne a mali viac usg. Ale inak nic take, rodila ta baba predcasne okolo 30tt hned z poradne ju brali na salu. Deti su v poriadku, mozno jedno bude mat nejake lahsie adhd. Inak nic. Tak rizikove to je, ale zase preco zeny strasit. Mozno to chce inak nastaveneho lekara mentalne. Ako skrz genetiku mozes nipt testy spravit, potom tie klasicke tripple/ combined test. Ten combined odporucam, Lebo tam pozri deti detailne usg uz v tom 13tt, potom keby je nieco divne, uz len amniocenteza.

autor
10. dec 2024

@kiki68 ďakujem 😊a tvoje dvojičky ako dopadli

kiki68
10. dec 2024

Ja nemam, mame iba syna, ale moj naj kamos ma jednovajecne. Cakali sme v tu isty dobu, oni mali o 2 mes skor termin, ale nedotiahli to do 40tt. My sme to porovnavali a so mnou boli vacsie caviky ako s nimi ( tiez som mala rizikove)

nikoleta1234
10. dec 2024

Mam jednovajecne, riziko je ovela vacsie ako pri dvojvajecnych, od 18tt som mala pesar lebo sa mi skracoval krcok, potiahli sme to do 34tt, musela som len lezat :(
Bola som na morfologickom ultrazvuku v 20tt a v 30 tt na 3D ak sa dobre pamatam 🙂 inak nic extra ze by som bola viac sledovana, aj preto som tak dopadla

autor
11. dec 2024

@nikoleta1234 a aký si mala pôrod a ako sú na tom deticky? Ďakujem 😊

autor
11. dec 2024

@nikoleta1234 A aké jednovaječné si vlastne mala?

nikoleta1234
12. dec 2024

Sekcia, maju uz 5 rokov, vsetko ok.
Monochorialno biamnialne - jedna placenta, 2 vnutorne vaky

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre