Pekný večer. Som síce ešte na začiatku tehotenstva, ale strašne sa bojím. Už dve deti mám, takže viem do čoho idem, ale bojim sa, že čo ak sa niečo stane mne a koli tomuto tehotenstvu opustím deti a podobne.. celé dni si mojkám svoje deti a keď zaspia si hladkám bruško a príhováram sa tomu malemu tam, aj keď sa na jednej strane tešim ten strach je snáď hrozný neskutočný 😪😪😪 aj sa rozplačem .. rozmýšlam aj nad pôrodnou asistentkou, mam z unionu narok na ňu od 20tt... ja som dlho mavala tie panicke ataky a podobne, potom mi to chvilku preslo potom zase a potom zase to preslo,, a vlastne raz za cas som sa s nimi opať zblížila, ale to bolo vsetko tym co som prezila .. bojim sa ze zas sa mi to vracia a zasa v takomto smere, naozaj by som nechcela pocas tejotenstva mysliet na to ze po porode umriem a necham tu deti myslite ze by mi aj psycholog pomohol ?dakujem
Ja som tiež tehotna a mam staršieho . Obcas má tiež napadnú take myšlienky že čo ak sa niečo stane a nechám ho tu samého a je mi z toho smutno . A tiez som mávala uzskosti . Ale naučila som sa už rozpoznať ten mechanizmus v hlave ako tie myšlienky fungujú ! A ako nepodľahnút tomu strachu a vystúpiť z tych myšlienok . Ja celkovo odkedy mam dieta viac sa o seba bojím lebo chcem byt s nim a starat sa o neho a viem že má potrebuje . Mozno sú to u teba hormony a prejde do . Každopádne skús si uvedomiť ako strach ničí prežívanie prítomnosti . A zmier sa s tým ze čo sa má star sa stane a sú veci čo nezmenis a tým ze sa budes už teraz trápiť niecim čo sa stat nemusí si vytváraš peklo už teraz ! Skús si uvedomovať myšlienky a pocity bez toho aby si sa s tým stotožnovala. Len ich sleduj akoby to tebou prechádzalo nezdrzuj to zbytočne . Viem je ťažké neskĺznuť do toho . Skús si pozrieť videjka na yt kde vela uvedomelých ľudí hoviri ako na strach . A samozrejme aj psicholog pomoze ❤️ Držím palce . Niesi v tom sama ❤️
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
smer psychológ alebo psychiater