Ahojte,
Odkedy som nastúpila na materskú, mám neustále strach o bábätko, že prestanem cítiť pohyby a niečo sa mu stane. Veľa krát sa snažím tieto myšlienky potlačiť ale nedá sa, keď som mala aj napr. predpôrodnú prípravu, počas nej som dokonca mala v hlave, že čo keď je to zbytočné a niečo sa stane.
To všetko začalo nástupom na materskú a tým, že sa to teraz strašne rozoberá v médiách- ta jedna Češka, Sajfovmu bratovi, Cigánikovwj a podobne. Ja rozumiem, že je to šanca 1:1000 ale tým, že je toho tak veľa v médiách sa to zdá byť strašne blízko - asi preto, lebo sú to známe osobnosti.
Snažím sa strach potláčať a nemyslieť na to, ale tým, že mám veľa času neviem to ovládnuť. Samozrejme chápem, že strach o bábätko je prirodzený ale nechcem na to myslieť celý deň aj noc🤦♀️ neviem čo ma to tak zrazu pochytili. Pritom si aj hovorím a modlím sa, že všetko dobre dopadne a nebudem myslieť na také zlé veci ale mám sa z tehotenstva tešiť.
Čo vy, ako ste potláčali tieto myšlienky ?
@daniela1994_1 Nepotlacala som. Nechala som prist, povedala som si, ze bat sa o babatko je priridzene, nechala som tu myslienku, nech si zostane, ked chce a robila som si dalej svoje. Ono to zase odoznelo.
U mna sa potlacanie strachov nikdy neosvedcilo, to potom este viac eskaluje. Lepsie u mna funguje fungovat aj s tym strachom, nenechat sa paralyzovat, nezacat na zaklade neho konat (napr. nestravit cely den googlenim na danu temu, nezavriet sa doma a ppdobne), proste ho nechat nech si zije vedla mojich aktivit.
@daniela1994_1 ahoj, podla mna to je iba take obdobie, prejde to, moze to byt spojene s hormónmi a celkovo s materinkymi pudmi. Ak sa naozaj velmi obavas a mas z toho zle stavy, vyhladaj psychologa. O nic nejde, iba sa z toho vykecaš. U nas su predsudky, ale vsade vo svete sa chodi psychologom kvoli beznym veciam. Alebo skus sa vykecat z toho manzelovi/priatelovi/naj kamoske, mamine. Mne napr. pomaha v urcitych veciach aj nejaka motivacna knizka. Drzim palce a nerozmyslaj nad druhymi, kazdy sme si strojcami vlastneho osudu ❤
Ahoj,vypni všetky médiá, pohladkaj bábo v brušku, choď do prírody, jednoducho zmeň svoje návyky. Čo sa má stať sa stane,ale riešiť v hlave x zlých scenárov ti neprinesie nič dobré. Prajem ti šťastný pôrod a krásne materstvo 🍀
@any_soj v 7 mesiaci ked bola tehotna prisla o babo, spominala to prednedavnom v nejakej diskusii so zaborskou
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@daniela1994_1 môžem sa spýtať čo sa stalo Ciganikovej?