Ahojte mám jeden porod za sebou, nebolo to nič hrozne. Jasne bolesti ale dalo sa to prezit veď mám dieťa. A cele tehotenstvo som bola ok, nepanikarila som. Aj teraz cez deň som skôr taká že už by som to chcela mať za sebou- no večer na mna prichádza taký strach, úzkosť. Bojim sa ako to bude a čo to bude. Som asi posera, ale bojim sa tej bolesti. Toho celého že to musím zas prezit. Do pôrodu mám pár dni/týždeň… neviem ten strach dostať pod kontrolu.
Mne pomáhalo venovať sa príprave na pôrod. Naparky, masáž hrádze, čítanie knihy o hypnoporode.... V hlave som si opakovala, že robím všetko pre to, aby mal porod čo najľahší priebeh.
A co led to bude ine a velmi rychle? Cize napr ako kamoska, ze 15 minut bolesti a dieta vypadlo pekne vo vytahu do legin? 😀 je rada, ze mala tie leginy na sebe, proste to moze byt uplne ina liga. Vobec ju to nenapadlo, prvy porod mala taky normalny, par hodin bolesti a cely cirkus. Druhy bol nejaky iny. Ze uz citila iba ten tlak babatka a to uz to bolo naozaj vonku. Tak drzim palce 😉👍🏻
skus si spravit nejaku hypnoporod relaxaciu, pripadne kludne pokecaj so psychologickou 🙂 drzim palce aj mna to caka o chvilku 🙂
@kiki68 no, podla mňa čo si opísala, nie je pôrod snov, darmo je rýchly, ale zase je to už extrém.. Podľa mňa nikto nechce rodiť vo výťahu do legín 😃😃
Autorka, skus nemyslieť na tu bolesť, sle skôr to radostné očakávanie, že sa stretneš s bábätkom, vždy keď príde ten strach, tak sa prihovára k bábätku, pohľadaj bruško a mysli na to, akí ste spolu silní a ze to všetko zvládnete...
A súhlasím, veľakrát pomôže vyrozprávať sa, takže kľudne sa s tým zdoveruj kamoške, sestre, manželovi, mamke....
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Mala som to presne tak isto. Prvý pôrod žiadny strach ale druhý bol už na psychológa čím bližšie sa pôrod blížil. Určite ti odporúčam sa s týmto zveriť rodine/manželovi/kamarátkam. Potrebuješ oporu jednoznačne. A potom ti poradím keď na teba príde strach prestaň premýšľať. Hlboký nádych zadrž a pomaly vydychuj kľudne sa pri tom prechádzaj. Ja som sa takto prechádzala celé noci z tej paniky.