Som v šoku z ďalšieho dieťaťa

18. nov 2022

Vysiel mi včera pozitívny test, .. neplánovane tretie dieťa. Muz je ticho, úplne vymeneny.. nechce tomu veriť. Ja som plná obáv,v noci som nespala,stald myslím na to ako to zvládnem..znova tehotenstvo, pôrod, bábätko.. doma mám 4r a 1r3m deti. Mladšie ma akurát separacnu úzkosť,kojim v noci.. neviem si ti predstaviť. Bojim sa aj toho,co ked sa niečo stane pri pôrode.

Netuším ako sa zmestime do auta,mame golfa.. kupa nového auta? Staršie dieťa ma neskutočný vzdor, najväčší kkud je ked je v škôlke.. a do toho teraz tretie dieťa?bojim sa ze to ako matka nezvládnem. Muz tretie nechcel, neviem ci to príjme,nepovedal nic,ale vidím ze je z teh správy zhrozený ☹️ je mi z toho strašne..hanbim sa z a tieto slová..

Toľko rokov sme sa chránili,nic sa nestalo ..obe detí sme počali plánovane. Chytá ma z toho až úzkosť,i ked v kute duše som Chcela este jedni raz..ale teraz viem,ze niesom psychicky pripravená.. prejde to?☹️

janulienocka
18. nov 2022

Prejde to neboj. Toto je prvotný šok, budeš najšťastnejšia na svete že máš krásne tri detičky ❤️

lucka_ke
18. nov 2022

muža neľutuj, bol pri tom rovnako ako ty, určite to zvládnete 🍀

fomelka
18. nov 2022

Jasné, že to zvládnete. Zvládli to aj horší, nezodpovednejší ľudia. Dali ste to s dvomi, tretie vás neodrovná🙂

dzulli1980
18. nov 2022

Nič v zlom, no keď ďalšie dieťa neplánujem, chránim sa, či? ... osobne si myslím, že to je taký prvotný šok, prejde ... hlavne, aby bolo dieťatko zdravé ... zvládnete ... ja neviem, ale niektorí muži, ako keby stále verili tomu, že deti nosí bocian ... mám nechránený pohlavný styk, tak hádam rátam s tým, že sa môže, aj keď neplánovane, zadariť, či?

chadkroeger
18. nov 2022

my ženy sme silné 🙏 dáme to aj s desiatimi deťmi 😅

ukulela
18. nov 2022

zvladnete. auto sa kupi ine, ak treba, v pohode jazdene vacsie. ja nosim vzadu 3 sedacky bezne, 2 moji a treti synovec. ked neterm, ta uz ma podsedak. vlastne aj starsi uz moze na podsedak v pohode, .... budu mat skvely vekovy rozostup, pohraju sa aj medzi sebou, budu partaci. neboj.
ak muz tretie nechcel, mal si to tak zariadit. k tomu len tolko .... teraz uz len dat si par dni pokoj a potom pomaly prediskutovat. naozaj, daj sa do kludu, vypni na par dni hlavu a potom sa pozhovarajte. drz sa.

hilda08
18. nov 2022

Mam dlhoročného kamaráta, ktorý je práve to tretie “nechcene” dieta…vzdy si robili aj rodicia srandu, ze uz tretie nechceli, vsetci z okolia vravia, ze ho vlastne vychovali súrodenci a susedy, rodicia sa k tomu postavili tak, ze popri tych prvych dvoch sa prispôsobí vsetkemu, poviem ti, na psychike mu to velmi vela spravilo ale uvedomil si to az v dospelosti, po návštevách psychloga…treba poriešiť vzdor prvého, mne aj s tymto velmi pomohla psychologička, po par dňoch bolo po vzdore…ale chapem tvoje pocity, bola by som na to rovnako. Teraz je to este horúce, vychladnite a preberte to

lucka_ke
18. nov 2022

@hilda08 ja som tiež nechcené tretie dieťa, môj starší brat bol mentálne postihnutý čiže o to horšie... ale rodičia to dali

mojvlk
18. nov 2022

Ani naši nechceli tretie a sme tu a rovno dve ❤️ zvládnete len to treba predýchať

hilda08
18. nov 2022

@lucka_ke ale taki ludia su vacsinou priebojní a ďaleko to dotiahnu

1angelika
18. nov 2022

Keď muž nechcel tak sa mal podľa toho zariadiť, a nie teraz byť zhrozený, predýchate prvotný šok a bude dobre..

autor
18. nov 2022

Ďakujem vám,ja to tretie budem ľúbiť.bojim sa čo muž,vyzeral tak vážne včera, vôbec sa o tom nechce baviť ,bojim sa veľmi, či dieťa príjme.. i ked on je dobrák od kosti..no mam strach, dlho tvrdil ze dve deti stačia a vzdor staršieho dieťaťa mu dava velmi zabrať,zrejme aj preto nechcel ďalšie.

Och dúfam ze to bude ok.. dam na radu ze hudem teraz stym ticho a dam tomu čas. uz sa to vrátiť nedá spať,uz len to prijať.. no srdce mi búši ako zvon ..

A ohľadom chranenia sa.. chranili sme sa a vôbec neviwny kedy sa to stalo ale to je uz nepodstatné

ukulela
18. nov 2022

@hilda08 no ale dieta nemoze vyrastat v tom, ze nechceli sme ta .. to je chyba rodicov. velka chyba.

ukulela
18. nov 2022

muz je v soku, to je jasne, ale riesit teraz ci prijme, ci nie .... nemas sa co bat. je to jeho tretie dieta. je to jeho zodpovednost. vravim, ak dieta nechcel, mal ist na sterilizaciu, ziadna ochrana nie je 100percentna. to nie je tvoja vina, ze si otehotnela. boli ste na to obaja. ja ti drzim palce, ja naopk lutujem, ze na tretie som uz stara. moji maju 8a4 a su to skveli partaci. neboj, budete skvela particka.

kvetinka75
18. nov 2022

no máš to ťažké. bude to náročné ale veľa žien to zvládlo. Ak to zvládnete aj finančne, bude dobre. Vzdor sa dá poriešiť. Skús nejakého psychologa, možno niečo poradí. Je to veľký šok. Nechaj muža predýchavať, niedy to trvá dlhšie, kým to človek spracuje.

hilda08
18. nov 2022

@ukulela Ano, preto sa to s ním ťahá cely život… len to dieta s tym nema co urobit, hlavne je to v správnom veku dokázať spracovať

nevenka
18. nov 2022

@autorka ja som takto bola v soku zo stvrteho, aj manzel. Ale sme veriaci a to dietatko sme prijali. Vedeli sme, ze nasa ochrana nie je 100%-na. Tretie bude mat 2 roky a mesiac, ked sa narodi stvrte.
Auto - my ame sa v pohode zmestili s 3 detmi napriklad do Superba, predavame ho, lebo my sme kupovali vacsie, 7 miestne kvoli stvrtemu babatku, nechali by sme si to povodne auto. Nikdy sme nemali nove auto, naco aj?
Toto sa lahko poriesi, ak chces, napis mi, mozem Ti poslat odkaz na bazos, kde muz daval inzerat. Neviem, ci tu mozem pridavat.
Babatko je dar a zvlast, tieto "bonusove" deti, ako ich ja volam, su uzasne sikovne a pokojne 🙂. Neboj, predychate to a bude dobre.

ukulela
18. nov 2022

jo a si anonym, tak ti neviem poslat srdiecko do spravy, tak takto: ❤

deti95060810
18. nov 2022

máte golfa?
neboj nič, my sme v zadu vozili naše 3 deti... zmestili sme 2 autosedačky a jeden podsedák...samozrejme do golfa.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
doriiis
18. nov 2022

No tak muž je asi v prvom rade zľaknuty z toho,že ako to zvládnete finančne,si myslím.

katuskamala1
18. nov 2022

Kamaratka planovate tretie ze idu poriesit, a bum dvojičky. 🙂 neboj, daj čas sebe i muzovi, prejde to 🙂

nevenka
18. nov 2022

@autorka moj muz, ked je v strese, je schopny aj 3 dni vobec nerozpravat, akoze prevadzkove veci ano, ale vidim, ze len premysla dokolecka...Tak to bolo pri problemoch, ked ame kupovali stary dom, ako aj pri oznameni stvrteho tehotenstva. Ani tretie nebolo az tak planovane, ale tomu sme boli nakloneni obaja, len uz z pohodlnosti sa nam akosi nechcelo rozkyvat a niekto zhora, u nas Boh, zasiahol. Ja som sa bala aj zo zdravotneho hladiska, aj kvoli tomu, ze akurat zacinal covid a nikto netusil, ako to bude, bol to rok 2020. A teraz stvrte, fakt asi tyzden nerozpraval. A potom sa s tym zmieril. Kopka uz poriadne, uz som v 32 tt., a velmi sa tesime.

deti95060810
18. nov 2022

autorka určite to prejde... tiež sme boli vykoľajení z toho že som zas ostala tehu. u mňa to bolo 4 tehu....
manžel mi nadal, poslal na potrat a potom zas nadal že zas dievča ideme mať .... a čas pekne ubehol .... Ukľudnili sme sa a z pôrodnice doniesli domov bábo... ŠTVRTÉ.

darijja
18. nov 2022

@deti95060810 poslal ta na potrat? A nadal ti ze si si dovolila cakat dievca? To co mas za chlapa?????

autor
18. nov 2022

Ďakujem vam veľmi, trošku ste ma upokojili a aj dojali..az mi slzy tečú❤️ finančne sme teraz ok, kupovať nemusím naozaj nič, mladšie už dlho samo chodí,ma svoju autosedačku takže vajicko mame.. a aj ostatné dôležité veci.. to ma upokojuje a aj to ze aspoň minimálne dvihli rodicak .. horsie ked začne škola ale to uz budem v podstate chodiť do práce aj ja... dufam ze muz to príjme

kikus7
18. nov 2022

Ako ste sa chránili, keď ochrana zlyhala? Nerýpem, len ma to zaujíma, ktorý druh ochrany zlyhal, možno to tým, ktorí nechcú už deti, pomôže. Lebo je to tu už nejako často, že sa ľudia chránia a zrazu čakajú dieťa. Pokojne aj do ss. Vďaka.

kvetinka75
18. nov 2022

autorka - neboj, prijme, je to jeho dieťa. On to rozchodí a ešte príde čas, keď sa bude na to ďalšie tešíť.

deti95060810
18. nov 2022

@darijja no čo už..však aj ja som ho poslala do čerta - ale len slovne...
Odvtedy prešlo už zopár rokov , deti vyrástli ale ja na ten potrat som nezabudla NIKDY.
Nedávno som mu to hodila pred nos zas. A rovno aj pred návštevou. Otvárali oči.... Manžel sa HANBIL ako starý pes.

kvetinka75
18. nov 2022

@kikus7 tak toto aj mňa zaujíma. My sme sa aj chránili aj nie a nič. V poslednej dobe z každej strany počúvam, že ,,nehoda,, chránili sme sa a žena je tehotná.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre