Som v 38.tt a moje dieťa má veľký priemer hlavičky a je veľké.

simona966
18. sep 2019

Dobry den som momentalne tehotna v 9 mesiaci a dnes koncim 38 tyzden.. Vcera som bola na poradna váha nasho babatka vysla 3700 gramov a priemer hlavicky 98 mm... Prosim vas viem ze nieste doktori ani nic podobne a viem si to aj vypocet... Viem aj to ze miery nemusia byt presne... Srdiecko a prietoky su v poriadku len sa bojim ci je mala v poriadku ked ma taku velku hlavu a aj ten priemer hlavicky kolko to vychadza obvod???

luciakovacova0603
18. sep 2019

@simona966 neboj,mne vraveli ze babo bude mat okolo 4kg a mozno aj cez a nakoniec mal 3540g..takze to je 0.5kg menej,co je dost odchylka. A este ma napadlo-vraveli aj ze to bude dievca a teraz prebalujem pipika :D takze vsetko je len orientacne,drz sa 🙂

simona966
autor
18. sep 2019

@luciakovacova0603 dakujem za povzbudenie... Prosim vas neviete jak sa rata ten priemer a obvod hlavicky viem asi som klupa ale nedokazem rozmyslat uz nad ničím

natally1
18. sep 2019

@simona966 moja malá mala v 30tt 27cm obvod čo je asi 8,5 priemer. počítaj s tým že to nie je na 100% určite majú nejaké odchýlky ktoré sú v norme. TO PISALA JEDNA MAMINKA TU NA KONÍKOVI, TAKŽE NESTRESUJ VŠETKO JE OK!

lila1988
18. sep 2019

Dcéra mala pri porode 3940 gramov a 34cm obvod hlavicky, priemer neviem, ale tie obvody sú orientačne(ako prvorodička som bola bez nastrihu a šitia na hradzi)

nickpick
18. sep 2019

moja mala vahu 3990g a priemer hlavicky 38cm, tiez mi lekar dvakrat na sone povedal ze sa mu vidi hlavicka vacsia v pomere k zvysku tela, vahu odhadoval na 3600-3700g, porod som zvladla bez nastrihu, sili ma len velmi zlahka, a to som ani necvicila s aniballom ani nemasirovala hradzu...

hettinka
18. sep 2019

@simona966 nestresuj sa, syn mal (a má) veľkú hlavu, je taká stavba. Ale inak úplne zdravý gymnazista.
Už v 30 tt mi podľa veľkosti hlavičky posunul lekár termín pôrodu o 3 týždne, aj som sa vyľakala, ale potom mi iný gynekológ povedal, že to vo vyššom štádiu tehotenstva sní nevedia poriadne zmerať a deti sú individuálne.

bramcita
18. sep 2019

@simona966 matemtika zs, obvod kruhu = pi*D .. takze uuuuplne orientacne 3,14x9,8=30,7cm je obvod hlavicky.. norma je okolo 35 pokial viem.. no stres;)

pininka1
18. sep 2019

Nebudem ťa stresovať, ale susede vypočítali že dieťa bude mať 4100 a malo 4790g, mne povedali že bude mať tak do 4500g a menej a má 4650g. Pre inú moju kamarátku bola práve veľká hlavička plodu indikácia na cisársky, ale on to má vyslovene geneticky keďže aj ona má väčší obvod hlavy.

benit
18. sep 2019

Mne zasa stale hovorili, ze ma maly priemer. Merali, premeriavali kazdy den iny dr. Takze, co nameral to bolo. a nakoniec normalne dieta, v 35tt 51cm a 2900g. Hlava ok. Ma uz skoro 13 a aj v skole sa mu dari.😋

zuzkavladko
18. sep 2019

Nas drobec mal tiez na poslednych sonach pred porodom velku hlavicku, lekar ma strasil, ze take velke dieta neporodim, srandista 😀 Ani som ho nakoniec fakt klasicky neporodila, isiel von sekciou pre nepostupujuci porod. Hlavicku mal 37 cm, cize naozaj vaciu ako priemer a stale ma vacsiu hlavu ako jeho rovensnici (ma 3,5r) a je to krasny sikovny chlapcek. Ale ma ju mat po kom taku velku 😀 Ja aj muz mame velke hlavy, ja som si ako pubertacka nedokazala nikde kupit klobuk, fakt nesrandujem 😀 Tak skus dopredu nepanikarit, ze ju ma vacsiu vobec nic zle nemusi znamenat. Zelam ti pohodovy a rychly porod 😉

kristina2412
18. sep 2019

@simona966 mne sa to vôbec nezdá ,že má veľkú hlavu. Ak počítam dobre obvod je necelých 31 cm. Moja malá mala obvod hlavy pri pôrode 37 cm a vahu cez 4,5 kila. Takže buď kľudna,držím palce nech všetko dobre dopadne.

yanni
18. sep 2019

@simona966 Sorry ale to man co za doktorov. Aka velka hlava? Ved to je ca. 31 cm a v 38. tt normalka. Za 2-3 tyzdne do porodu uz vilmi nenarastie. V tych poslednych tyzdnoch dieta este mizuno trosku priberie ale uz vela nenarastie. Novorodenci maju zhruba 35 cm hlavu, samozrejme plus minus. A tiez, v tomto stadiu tehotenstva ti ziadny dr. dieta nepremeria presne. To uz sa vobec neda, kedze nema miesto a je pokrutene. Vzdy tam budu odchylky.

148terka148
18. sep 2019

@lils1988 to co si pouzila anibsl?

lila1988
18. sep 2019

@148terka148 Ano cvičila som😊

lianka123
18. sep 2019

@simona966 ahoj, hlasim sa s nesymetrickym dietatom, podla uzv dieta velke, hlava zaostavala. Den pred porodom malo mat 3900g. Narodil sa 5kilovy a dokonaly. Rastie paradne, nic mu nechyba

ladybug138
18. sep 2019

Mne povedali, ze bude mat 2900-3000 a malo 2950g 🙂 obvod hlavicky 34cm, ja som necvicila a vytlacila som to raz dva a to mam 49kg a 160cm 😁

lucyluv
18. sep 2019

Moja dcérka sa narodila menšia len 2630g a 46cm, mala obvod 34cm. Kamošku syn bol väčší, obvod mal 37cm. Obidve je v norme. Dá sa na nete nájsť aj tabuľka, chlapci majú zväčša väčšie hlavičky ako dievčatá, teda aspoň podľa tej tabuľky

dadka36
18. sep 2019

Môjho ešte 2 týždne pred pôrodom namerali velmi veľkého, hlavicku tiež... Vraveli, ze cez 4 kg bude určite. Mal 3,6 kg a hlavičku tiež nie takú ako hovorili. Nevedia to zmerať presne

simona966
autor
18. sep 2019

Ja neviem co to tu mi mame za doktorov ale povedat zene tehotnej ktora svoje dieta miluje uz v brusku najviav na svete je chore... Zienky mamicky dakujem vam velmi moc za povzbudenie poteebovala som pocut taketo nazory a povzbudenia som vam velmi velmi vdacna... Na malinku sa velmi tesime... A vasim detickam prajem vela vela zdravicka 💖

miadi
16. nov 2019

@simona966 u nas ani po morfo dalsi utz nerobia. Vobec som nevedela obvod hlavy ani netušim aky bol ked sa narodila mala 3450g a 52cm ( tušim) a mega ma dotrhala lebo bola 2h zaseknuta. Ale vysla v poriadku aj ja som sa zahojila trvalo to sice dost dlho Ale dnes mi to pride velmi abstraktne.Vobec sa neboj. Je to take zvlastne akoby ti cez nosnu dierku mali vybrat hrniec😆Ale Ta dierka je naozaj stvorena aby cez nu deti vyšli. A Keby aj bola mega hlava to dieta z teba dnesni zdravotnici dostanu tak či tak . Vse bude ok.

monika92
8. dec 2019

Váha je orientačná... mne povedali že mala má 3600g a narodila sa mala 4210g.. nechali má normálne... keď pôrod nepostupoval našťastie urobili cisársky to bolo vykúpenie ... prajem vsetko dobre!

maciatkolulu
9. dec 2019

@simona966 nerozumiem, čo ti vlastne povedali doktori zle? Teda co choré ti konkrétne povedali? Lebo z príspevkov co si napísala, si iba predpokladané miery. To mi neprichadza na nejaké choré vyjadrovanie lekárov. Ty čítaš výsledky, ktorým nerozumieš a stresujes sa. Takže čo ti povedali.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre