Som v 35. týždni a mám zmiešané pocity

2. máj 2022

Som v 35 týždni ale mam veľmi zmiešané pocity celkovo tehotenstvo pre mňa bolo des cítim sa veľmi zle a teraz už u koncu sa cítim taka škaredá, tlstá nechcem ani vyjsť von až sa za seba hanbim
Nikdy som nebola s tých co si priali byt tehotné ale keď sa už stalo tak som to prijala ale stále mam v sebe blok nechcem si to nejak pripúšťat ze zachviľu už vlastne budem mama hanbím sa ísť kúpiť plienky a také veci vždy keď som v regáli s detskými vecami tak sa až červenám ja nechápem prečo 🙈 Ani brucho som za celé tehotenstvo neukazovala schovávam si ho za kabelku alebo nosím väčšie tričká aby nebolo vidno a keď si pomyslím ze ako budem kočíkovat tak ma až panika chytá stoho že budem veľmi nesvoja stoho že sa budem cítiť trápne pritom kočíkovani ja neviem co to môže byť za poruchu?

joesvk
2. máj 2022

Hormóny... Veci sa zdajú nepredstaviteľné. Všetko je zveličené...
Prejde to, o chvíľu budeš normálna 😜

elizabet173
2. máj 2022

smer psychológ, čím skôr tým lepšie

zuzahajdulka
3. máj 2022

Nezvazis prenechat dieta na adopciu? Nemyslim to v zlom - dieta bielej, zdravej mamicky bude okamzite pridelene rodicom, ktori mu daju vsetku lasku, prijatie, pocitit stastie a vdaku, ze k nim prislo. Urobis stastnym vlastne dieta aj dvoch tuziacich rodicov. Nie je normalne, aby sa dospela zena hanbila za tehotenstvo, kocikovanie a kupovanie detskych veciciek (pokial nemas 17 rokov a tvojou hlavnou snahou je pekne vyzerat). S takymto nastavenim je velka pravdepodobnost, ze si k dietatu ani neskor vztah nevytvoris. To chudatko si to nezasluzi, nejde sa narodit z vlastnej vole. Nestastne bude aj dieta, aj ty. Mozno neskor v zivote vyzries a budes viac mentalne pripravena na deti, ale toto nie je dobra situacia a v 35 tyzdni ti uz psychoterapia nepomoze. Za odovzdanie dietata k adopcii alebo anonymny porod sa netreba hanbit, je to naopak obetavy a zodpovedny cin.

haley7897
3. máj 2022

@zuzahajdulka nieje ti zo seba samej na zvracanie? Namiesto pomoci so stoickym pokojom navrhuješ budúcej matke vzdať sa dieťaťa akoby to bol par topánok co nesadol. Pardon budúcej bielej matke. Niektorým by vám mali zrušiť prístup na sociálne siete. Páchate len škody

haley7897
3. máj 2022

V prvom rade, je absolútny mýtus, že radosť z tehotenstva a budúceho potomka sú jediné normálne pocity budúcich matiek. Normalna je cela škála pocitov. Mnohé tehotenstvo doslova len pretrpia a u mnohých pocit pretrváva aj po pôrode. Z nejakého dôvodu je to stále tabuizovane. Ani láska k (ne)narodenemu dieťaťu nieje vždy automatická. Obcas aj tu treba budovať. A aj to je stále normálne. My matky prichádzame v rôznych podobách, s rôznym vnímaním materstva. Mnohé ženy sa cítia znova dobre až keď sa dostanú naspäť do fyzickej formy spred tehotenstva a sú schopné sa znova nezávisle (napr. pracovne) realizovať. Toto všetko je normálne a nerobí to ženu horsou matkou.
Problém je, že teba vlastne pocity limituju a bránia ti normálne fungovať. Či už je to dočasne hormanalnou nerovnováhou alebo z iného dôvodu, určite by bolo dobre poradiť sa s odborníkom. Nenechaj stav prejsť do fázy ze ta to "skonzumuje" a nebudeš vidieť svetlo von. Je možné, že riešenie bude úplne jednoduché, len potrebuješ pomôcť nájsť cestu

acrobaleno
3. máj 2022

@haley7897 Presne tak, všetky iné pocity okrem nekonečnej radosti z tehu bruška sú automaticky tabuizované. Pre niekoho je tehotenstvo najhoršie obdobie. A tiež ti dávam za pravdu, že nie všetky ženy sa na prvý pohľad zamilujú do svojho dieťaťa pri pôrode. Treba znormalizovať takéto pocity.

zuzahajdulka
3. máj 2022

@haley7897 trosku popracuj na porozumeni citaneho textu a potom budes dokonala 😉

zuzinabila
6. máj 2022

to,co prezivas moze byt uplne normalna vec. v pozadi moze byt vela dovodov toho, preco sa takto citis. pockaj este do porodu, materinsky instinkt je velmi silna vec prirody a takmer naistotu funguje. Ked matka svoje dieta vidi a zacne sa onho starat, mozu sa jej pocity uplne zvratit-teda z tejto neistoty a nepohody na uplnu euforiu. Az potom, keby aj po porode (nemyslim par hodin, ale tyzdnov az mesiacov) u teba toto vsetko pretrvavalo, zvaz terapeuta, zatial by som to neriesila. pre niekoho je tehotenstvo obdobie , ked hrdo ukazuje brusko, pre inu obdobie hanby a divnych pocitov, takto to proste je🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre